reklama

Na dovolenou jezdí jen manžel a děti. Já zůstávám doma

Na první pohled jsme úplně obyčejná rodina s dvěma dětmi. Ale v létě se z nás stávají podivíni, o kterých si sousedé a známí povídají, že jim to doma asi moc neklape. Na dovolenou totiž jezdí jen manžel a děti, já zůstávám doma.

Foto: Isifa/Thinkstock

Na první pohled jsme úplně obyčejná rodina s dvěma dětmi. Ale v létě se z nás stávají podivíni, o kterých si sousedé a známí povídají, že jim to doma asi moc neklape. Na dovolenou totiž jezdí jen manžel a děti, já zůstávám doma. Ale děsně si to užívám.

Letos je to už potřetí, co tuhle taktiku provozujeme, a nemůžeme si to vynachválit. Celé to vzniklo kvůli tomu, že můj manžel si na rozdíl ode mě může dovolit v práci nebýt čtyři týdny, ale mně by zaměstnavatel jednak takhle dlouhou dovolenou nikdy nedovolil a v druhé řadě bych si tím hned najednou vyplýtvala všechny volné dny a v zimě už bychom nemohli nikam.

A protože mají děti ve škole a školce prázdniny, nějak je zabavit musíme. A když je manžel vezme k moři nebo alespoň někam do přírody, snadněji než ve městě si najdou činnost, která je baví, a tím pádem nejsou protivní, neotravují, a tím vlastně i manžel získává čas pro sebe.

Oni se baví, já si užívám

Oni si tím pádem užijí prázdniny a já se necítím hloupě, protože kvůli mně musí sedět doma a pryč se dostanou tak maximálně na týden. A nebudu vám lhát, tu prázdninovou samotu si dost užívám i já.

Jsem totiž jedináček, vyrostla jsem v tichu a klidu, v takřka prázdném domě. A tak si občas potřebuju od těch našich malých třeštidel na chvíli odpočinout. Potřebuji být občas sama, abych nezapomněla, že nejsem jen matka a manželka.

Takže i když jsou všichni pryč, stejně si beru pár dní volna a dělám si, co chci. Zajdu s kamarádkami, které jsem neviděla celou věčnost, na koktejl, dlouho spím, nevařím. Mám čas cvičit a dostanu se ke všemu, co po celý rok odkládám. Vypulíruju celý byt, opravím nebo nechám opravit vše potřebné a pak si prostě jen čtu, koukám na filmy, a loni jsem si dokonce upletla svetřík.

Čtěte také: Nepotřebujete víc dovolené? Víme, kolik je tak akorát

Na konci léta si pak většinou bereme ještě pár dní volna a vyrážíme společně alespoň na prodloužený víkend. A letos jsme to vymysleli tak, že na poslední tři dny jejich pobytu na Šumavě za nimi dorazím.

Samozřejmě se mi po každém z nich celou tu dlouhou dobu stýská. Proto jsme neustále v kontaktu, a když vidím, že oni si užívají, nic jim nechybí (dokonce ani já) a je o ně dobře postaráno, rozhodně si nevyčítám, že jsem je nechala odjet samotné. Sousedi a možná i nějaké "kamarádky" si o mě sice asi říkají, že jsem krkavčí matka, ale na to kašlu. Nenechám se tím rozhodit.

A je jasné, že si tohle užívám právě proto, že vím, že je to jednou do roka a že to skončí. Kdyby nebylo těch dalších jedenáct měsíců, kdy nemám ani chvilku klidu, určitě bych se na dovolenou o samotě tolik netěšila.  

Čtenářka Milena

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Peníze a vztah: Co má platit žena a co muž?

Nejlepší sex? Obyčejný a naplánovaný

Šest tisíc nových případů rakoviny prsu ročně

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama