reklama

20% mužů předstírá orgasmus - je mezi nimi i ten váš?

Oskara za hraní orgasmu zaslouží 70 % žen. Ale ani muži v této disciplině nezůstávají pozadu. Celá pětina z nich přiznává, že divadélko na partnerku také někdy zahráli.

Foto: Profimedia.cz

 

Oskara za hraní orgasmu zaslouží 70 % žen. Ale ani muži v této disciplině nezůstávají pozadu. Celá pětina z nich přiznává, že divadélko na partnerku také někdy zahráli.

Dosáhnout vrcholu při milování není pro ženu tak běžné, jako pro muže. Cesta k ženskému orgasmu trvala v přírodě tisíce let. A tak je potřeba ho brát jako příjemný bonus či DPH vlastního pohlavního styku. A záleží na mnoha fakto-rech. Jak je žena vzrušivá a kde, zda partner zná dokonale její potřeby a tvz. ví kam sáhnout". Ale i ženy, které nikdy orgasmus nepoznaly, nemusí smutnit. Sexuologové jim totiž slibují, že v dohledné době se najde vhodný preparát a ženy budou dosahovat orgasmu, stejně jako má každá rodina barevnou televizi.

Mít orgasmus je prostě „in"

Juká na nás ze všech stran. Tu z filmu, webu, z časopisu. Žena dokonalá, krás-ná, sexy a hlavně -  vášnivá a dosahující bez problémů vyvrcholení. Taková žena je dnes trendy, takovou si muži přejí mít v posteli.  A ostatní se cítí provinile. Orgasmu nedosahují jak na běžícím pásu a pokud ano, přisprostle nevykřikují a nezmítají se v tranzu dlouhé minuty jako ony sexuální údernice.  Muži se zase cítí jako neschopní, protože k vyvrcholení blížícímu se téměř bezvědomí nedokáží svou partnerku přivést. A tak nastuduje chvíle pro dokonale zahraný orgasmus.

Proč to ženy hrají?

Podle sexuologů chtějí hlavně potěšit svého partnera. Dalším důvodem je jednoduše to, že už chtějí mít milování za sebou. Jsou unavené, do sexu se jim vůbec nechtělo. Gesty, vzdycháním či výkřiky partnera rychleji vzruší a konec je na dosah ruky. Poslední skupina žen předstírá vyvrcholení, protože se bojí přiznat, že nikdy žádné neprožila. Mohla by tím způsobit šok svému dlouholetému partnerovi.

Ale proč muži?

Když přijde na předstíraný orgasmus,  předpokládá se, že je to prostě jen ženská záležitost. Výzkum kanadských sexuologů ale ukázal, že to nejsou rozhodně jen ženy, které předvedou dokonalý orgasmus, ale že je to také nemalý počet mužů. Nejčastěji se k předstírání uchylují muži, kteří mají problémy s erekcí. Jejich pohlavní úd během pohlavního styku měkne a hrozí úplná ztráta ztopoření. A aby si partnerka nemyslela, že je něco v nepořádku s jejich schopností erekce, tak si také trochu zapředstírají: zavzdychají či zařvou, napnou svaly, ztuhnou… dlouze a vyčerpaně vydechnou. Vidíte? Pánové už mají na falešný orgasmus své osvědčené a vychytané triky.

Něco není v pořádku

Když muž předstírá pravidelně orgasmus, znamená to, že jeho organizmus není v pořádku. Může jít samozřejmě o psychickou poruchu, ale lékaři tvrdí, že častější příčinou jsou závažné zdravotní problémy jako např. srdečně-cévní onemocnění, cukrovka, vysoký krevní tlak. V takovém případě by měl muž navštívit lékaře. Ale jak dobře vědí odborníci, pacientům dlouho trvá, než pře-konají stud a svěří se lékaři. Pak už může být choroba, které disfunkce erekce předcházela, plně rozvinutá. 

Porucha erekce - problém obou partnerů

Pokud partnerka zjistí, že její muž vyvrcholení předstírá nebo nedosahuje po-třebného ztopoření, měla by taktně a citlivě problém s partnerem řešit. Sehnat mu vhodné informace, nasměrovat ho k urologovi nebo sexuologovi. Nejhorší je, pokud se k jeho „neschopnosti" postaví tato: to je jeho věc, v posteli nestojí za nic, tak ať něco pro to dělá. A určitě mu nepomůže, pokud mu koupí nějaký potravinový doplněk. Inzeráty na ně slibují zázraky, ale nejlepší řešení je návštěva u odborníka. Ten předepíše vhodný prostředek, který opravdu poru-chu erekce dokáže léčit.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama