reklama

Potřebujete zvednout sebevědomí? Svléknout a vyfotit!

Jakmile si zvyknete na své nahé tělo a smíříte se s tím, jak vypadá, budete se cítit lépe a spokojeněji. Úplně nejlepší ale je, když vás při té nahotě někdo vidí a ještě vám pořídí krásné snímky. Případně vás nakreslí.

Foto: Isifa/Thinkstock

Jakmile si zvyknete na své nahé tělo a smíříte se s tím, jak vypadá, budete se cítit lépe a spokojeněji. Úplně nejlepší ale je, když vás při té nahotě někdo vidí a ještě vám pořídí krásné snímky. Případně vás nakreslí.

"Známá mě přemluvila, abych stála modelem v jeho kurzu kreslení. Samozřejmě úplně nahá. Uložil mě v ateliéru na křeslo do svůdné pózy, na ramena rozhodil mé vlasy, přes boky a klín přehodil pléd a takhle mě kreslilo asi dvacet úplně cizích lidí. Nejdřív jsem samozřejmě myslela na to, že mám velké břicho, že moje prsa už nejsou to, co bývala...

Ale pak jsem si uvědomila, že na mě nikdo z těch cizích a mladých lidí nekouká s žádným opovržením nebo odporem, jak jsem čekala. Zvykla jsem si na tu myšlenku, že takhle je to asi normální, a nakonec mi to bylo vážně příjemné. Díky tomu, že jsem vlastně byla předlohou krásným obrazům, připadalo mi, že mi to sluší a vypadám děsně sexy. Vážně mi to dodalo sebevědomí a ve chvílích, kdy je to potřeba, si na tuhle lekci kreslení vzpomenu. Pomáhá to, jsem pak hned vyrovnanější," vypráví devětatřicetiletá Barbora.

Tajné nahé fotky

"Jeden známý se teď stal takovým mým virtuálním milencem. Začali jsme si posílat lechtivé zprávy a brzy se to přehouplo v posílání nahých fotek. Je ze mě úplně hotový a pořád chce vidět víc a víc, a to i přesto, že doma má normální fungující vztah. Fotím sice sama sebe, ale dávám si záležet, aby mi to i tak na fotkách slušelo, a když on je potom tak pozitivně hodnotí, najednou si připadám krásná a získávám pocit, že se nemám za co stydět," potvrzuje také pětatřicetiletá Jolana.

Že nahota zvyšuje sebevědomí, potvrzuje i trend, který se nyní rozmáhá ve světě. V Americe i v Británii vznikají kurzy přímo cílené na budování sebedůvěry pomocí nahoty. A vůbec přitom nejsou určeny jen pro ženy, které by měly komplexy ze své postavy. 

Čtěte také: Nejkrásnější nudapláže v ČR: Kde je ráj naháčů?

Funguje to třeba i na důvěru ve vlastní schopnosti, na sebevědomí oslabené po rozvodu, ale pozitivní vliv to prý má i na ženy trpící poruchami příjmu potravy a podobně. Chodí sem ženy i muži, od bankéřů přes umělce až po inženýry. 

A co je vůbec nejzvláštnější, zdaleka nejde jen o to, že někam přijdete a necháte se malovat či vyfotit. Existují kurzy nahého plavání, ježdění na kole, nahého vaření, o nahé józe jste už určitě slyšeli. Ta se totiž pomalu rozšiřuje už i v našich končinách. A údajně do těchto kurzů vůbec nechodí stárnoucí nudisti, jak byste možná čekali, ale naopak mladí, často velmi přitažliví lidé.

Soukromá domácí lekce

"Lidé, kteří ke mně chodili na lekce nahé jógy, se shodují, že se nyní cítí lépe ve svém těle, už tolik neřeší, jestli by neměli zhubnout, víc si věří, méně si vyčítají věci, méně soudí nejen sami sebe, ale i druhé," popisuje britská lektorka nahé jógy Annette z Naked Yoga London.

Navštěvovat podobné kurzy zní trochu kuriózně, ale nikdo netvrdí, že si nemůžete udělat nějaký vlastní domácí minikurz. Údajně stačí, když se budete doma hodinu denně pohybovat nahá, a hned to bude mít na vaši sebedůvěru pozitivní vliv. A pár hezkých fotek si taky zvládnete udělat. 

Možná se vám teď zdá, že vaše nahé tělo prostě na fotce nemůže vypadat hezky, ale opak je pravdou. Stačí najít správnou pózu, správný úhel, správnou část těla. Každý z nás má na sobě něco, co je krásné. A abyste se nefotila jen tak sama pro sebe, tu nejhezčí potom pošlete partnerovi. Jeho reakce určitě nebude záporná...

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 kosmetických vychytávek, které vám zpříjemní léto

7 dobrých důvodů, proč cvičit jógu. Podlehnete i vy

Žena a kosmetika? 15 minut denně, 2000 korun měsíčně

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama