reklama

Nejlepší sex? Obyčejný a naplánovaný

"Plánovat si sex? Tak zoufalá ještě nejsem," říkáte si možná při čtení titulku. Jenže když se povznesete nad to, jak zoufale a trapně to zní, dost možná zjistíte, že lepší než naplánovaný sex jste už dlouho neměla.

Foto: Isifa/Thinkstock

"Plánovat si sex? Tak zoufalá ještě nejsem," říkáte si možná při čtení titulku. Jenže když se povznesete nad to, jak zoufale a trapně to zní, dost možná zjistíte, že lepší než naplánovaný sex jste už dlouho neměla. Obzvlášť pokud máte děti, náročnou práci, dům, o který je třeba se starat... Hned vám vysvětlíme proč.

Abyste si případně nepřipadala hloupě, pokud nad plánovaným sexem vůbec začnete přemýšlet, měla byste vědět, že podle jedné britské statistiky se šest z deseti párů pravidelně předem domlouvá na tom, kdy si vyhradí čas na milování. Nejčastěji to jsou lidé starší pětatřiceti let, kteří mají rodinu, ale zároveň budují kariéru, navíc mají spoustu chuti do života, takže neustále něco podnikají...

Žádný plán, žádný sex

A vědí, že pokud si sex vyloženě nenaplánují, může se snadno stát, že při všech těch aktivitách a povinnostech na něj prostě zapomenou. Respektive ho nestihnou. Pokud s ním dopředu nepočítají, snadno se stane, že nemají chuť, dostatečně si to neužijí, protože se jim hlavou honí všechno, co musí zítra stihnout, anebo jsou prostě tak unavení, že ihned po dolehnutí do postele usínají.

Zkrátka a dobře, pokud se nechcete dočkat toho, že nebudete mít sex vůbec, počítejte s tím, že přijde doba, kdy je lepší si na něj ten čas předem vyhradit. Rozhodně si to však nepleťte s "pravidelnými čtvrtky". Někomu samozřejmě může vyhovovat, když si s partnerem určí jeden den v týdnu, který se bude pokaždé opakovat. Spousta lidí ale potřebuje zachovat spontaneitu aspoň v tom, že den, kdy k "tomu" dojde, neznají měsíc dopředu.

Čtěte také: Ztrácíte chuť na sex? 10 tipů, jak ji zase získat

Výhody naplánovaného sexu jsou ale i v jeho kvalitě, nejen v kvantitě. "Dlouho jsme se s manželem bavili o tom, že zkusíme náš intimní život plánovat, protože se pomalu vytrácel. Domluvili jsme první termín a když se ten den přiblížil, cítila jsem se, jako bych dnes měla narozeniny," vypráví Molly Gunn, redaktorka britského časopisu Red, která tento systém s manželem provozuje už několik let a nemůže si ho vynachválit.

Nic zvláštního, a přesto zážitek

"Jakmile naši malí kluci usnuli, zahájili jsme ten velký večer. Začali jsme tím, že jsme si dali společně vanu, zapálili svíčky, pili víno. Pak jsme se prostě přemístili do ložnice a měli sex. Nic extra zvláštního, ale bylo to skvělé. Jakoby očekávání umocnilo ten zážitek," říká Molly a dodává: 

"Ještě ráno jsem se cítili naprosto úžasně, chovali jsme se jako zamilovaní puberťáci po prvním rande. A funguje to tak pořád. Tyhle naplánované večery způsobily, že se i mimo ně víc dotýkáme, víc se líbáme a nemůžeme se dočkat dalšího naplánovaného večera, kdy máme oba spoustu času jen pro toho druhého. Samozřejmě se díky tomu stane, že máme sex i neplánovaně, ale přesto plánujeme dál," dodává. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Potřebujete zvednout sebevědomí? Svléknout a vyfotit!

Stošedesátkrát na rande, a přesto stále sama. Proč?

Jak poznáte, že jste chytili pohlavní nemoc?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama