reklama

Nejzvláštnější fakta o sexu a lásce. Pobaví i poučí

Věděli jste, že váš vztah může utužit sledování romantických komedií? Nebo že čím nižší mají pánové hladinu cholesterolu, tím výkonnější v posteli jsou? A že vaše hádky jsou možná způsobeny jen nedostatkem cukru?

Foto: Isifa/Thinkstock

Věděli jste, že váš vztah může utužit sledování romantických komedií? Nebo že čím nižší mají pánové hladinu cholesterolu, tím výkonnější v posteli jsou? A že vaše hádky jsou možná způsobeny jen nedostatkem cukru?

Internetový magazín Health.com dal dohromady několik zajímavých faktů a výsledků vědeckých výzkumů, které se týkají sexu a partnerských vztahů. Určitě pobaví, překvapí a poučí i vás. Tady jsou:

  • Že se většinou nepřitahují protiklady, ale velmi podobné typy, je už vědecky nějakou dobu dokázáno. Jedna americká studie však nyní přišla s tím, že si nevědomky dokonce vybíráme lidi, kteří mají velmi podobnou DNA jako my.
  • Společné sledování romantických filmů prý může snížit pravděpodobnost rozvodu až o padesát procent. Podle autorů tohoto výzkumu je ale důležité potom mluvit o svém vztahu v kontextu shlédnutého filmu
  • Za počet vašich sexuálních partnerů může váš mozek. Je prostě naprogramován tak, že potřebuje hodně sexu, a tím pádem i více sexuálních partnerů. Tvrdí to výzkum Kalifornské univerzity.
  • Vysoký cholesterol může zapřičiňovat problémy s erekcí. A naopak - pokud má muž problémy s erekcí, měl by se mít na pozoru před kardiovaskulárními onemocněními. Pokud však začne s vysokým cholesterolem bojovat, obvykle se zlepší i erekce.
  • Na univerzitě v Ohiu zase zjistili, že nejčastěji se hádají ti partneři, kteří mají nízkou hladinu cukru v krvi. Ta často znamená, že jste hladoví, a tím pádem protivní. Pokud se tedy schyluje k hádce, raději si dejte něco dobrého k jídlu.
  • Dvě třetiny Američanů prý v sobě mají papilomaviry (HPV). To zní sice strašně, ale je třeba dodat, že ve většině případů tělo HPV bez následků vyloučí. Jen asi pět procent lidí v sobě nosí ten typ papilomaviru, který může způsobit rakovinu děložního čípku, rakovinu hrdla nebo genitální bradavice.
  • Pokud máte problémy ve vztahu, naučte se být pokorní. V Holandsku zjistili, že pokorní lidé jsou v očích druhých mnohem více ceněni a také jim leccos snadněji projde.
  • Ideální dovolená je prý road trip - jakkoli nepohodlně se to může na první pohled jevit. Ale právě to, že jste na několik hodin "uvězněni" v malém prostoru auta a musíte spolu nějak vyjít, případně vyřešit různé úskalí po cestě, vás stmelí a leccos vyřeší.

Čtěte také: Tajemství šťastného manželství: Spěte doma nazí!

  • Ženy narozdíl od mužů umí svůj hlas přepnout do polohy, která zní mužům přitažlivě. Když se o to ale pokouší pánové, ženám to většinou zní mnohem hůř než obvyklý mužský hlas.
  • Ve Skotsku zjistili, že když žena bere antikoncepci, je pro muže méně fyzicky přitažlivá, než kdyby ji nebrala. Na druhou stranu bývá ve vztahu spokojenější a nemá tendence se rozcházet.
  • To, jaký muž se ženám líbí, prý může ovlivnit menstruace. Během svých dnů si ženy vybírají víc rozumem, přitahuje je tedy muž, na kterého se mohou spolehnout a který je ochrání. Po zbytek měsíce je pak klidně vymění za rozpolcené a traumatizované týpky.
  • Předstírání orgasmu prý není nic špatného. V Německu zjistili, že pokud žena předstírá orgasmus, je i ona sama se sexem mnohem více spokojena, umocní to její zážitek.
  • Požitek ze sexu prý prokazatelně zlepšuje i následné mazlení, líbání a tulení. A zlepšuje se tím prý i spokojenost ve vztahu. Kontaktem vašich těl a vaší pokožky si totiž předáváte hormony štěstí. Tvrdí to vědci z Toronta.
  • Když potkáte nový objev nebo se čerstvě zamilujete, váš mozek se podle jednoho holandského výzkumu začne chovat, jako byste měli obsesivně kompulzivní poruchu. Proto stěží dokážete myslet na něco jiného než na něj, proto se tak špatně soustředíte a připadáte si téměř posedlá.
  • Láska je prý dobrá na kosti. Muži žijící v manželství mají podle kalifornských odborníků lepší kosti. Obzvlášť pokud se ženili až po svých pětadvacátých narozeninách.
  • Sex může způsobovat "vyrážku". Nedivte se, pokud jste po něm na některých místech těla zarudlí. Může za to zrychlená cirkulace krve.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Věci, které by žena před mužem neměla dělat. Nikdy!

Dal mi kopačky, prý jsem moc upovídaná

Čím víc porna, tím méně sexu. Zmenší se i mozek

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama