reklama

Proč dnes večer nebudete mít sex? Známe vaše důvody

Určitě také znáte páry, které spolu spí prakticky nespí. Možná dokonce patříte mezi ně. Čím to je?

Foto: Profimedia.cz

Určitě také znáte páry, které spolu prakticky nespí. Možná dokonce patříte mezi ně. Pokud si lámete hlavu, čím to je, možná se poznáte v následujících, triviálních, ale velmi častých důvodech, proč jsou lidé na sex příliš unavení nebo prostě nemají chuť.

Připravte se ale na to, že možná zjistíte, že v tom není žádná velká věda. Často si tu chuť totiž zabíjíme sami úplnými maličkostmi. I nad takovými věcmi jako je sex je zřejmě třeba občas přemýšlet...

Proč tedy dnes zase nebudete mít sex?

1) Přejedli jste se

Pokud jste se přecpali cukrovím, chlebíčky, či obědvali, nebo dokonce večeřeli ve fast foodu, je dost možné, že vás až dlouho do noci bude bolet břicho, budete nafouklí a budete krkat cibuli a dresink z hamburgeru. Sex se vám v tu chvíli bude zdát asi tak stejně reálný jako výhra ve sportce.

2) Koukáte na seriál

Stejně jako každý čtvrtek (případně středu či libovolný jiný den v týdnu) máte puštěnou televizi a díváte se na svůj oblíbený seriál. Po něm je ještě jeden seriál. A pak už odpadnete, protože musíte ráno brzy vstávat. Sex se vám v tu chvíli zdá stejně otravný a zbytečný jako televizní reklamy.

3) Jste on-line

Ráda byste se věnovala partnerovi, ale zrovna vám přes Facebook píše kamarádka, že zjistila, že ji partner podvádí. Nebo že ji vyhodili z práce. Nebo že ve vašem oblíbeném obchodě mají obrovské slevy. Musíte to s ní ještě probrat, okomentovat pár fotek, pak se ještě podíváte na nějaké zprávy, abyste byla v obraze... A najednou je tak pozdě, že musíte jít rovnou spát.

4) Někdo je doma

Ať už to jsou spolubydlící nebo děti. A když je někdo doma, tak spolu přece nemůžete spát. Co kdyby vás zaslechli? A co na tom, že to často je jen šikovná výmluva.

5) Budete unavení

Zítra ráno chcete jít cvičit, nebo musíte brzo vstávat, protože jdete k doktorovi, čeká vás služební cesta, máte důležitý pohovor, a tak byste byli strašně unavení, kdybyste večer ještě měli sex. I tohle zavání výmluvou.

6) Dostala jste to

Nebo to dostanete a už teď vás bolí břicho. Jistě, to se nedá nic dělat. Ale možná byste se divila, kolik párů spolu spí i během periody a vůbec jim to nevadí. Touha po sexu je zřejmě silnější, představte si to.

7) Dnes se to nehodí

Protože vaší babičce zemřela kočka, protože kamarádku vyhodili z práce, protože na Ukrajině se válčí. Za takových okolností si přece vy nemůžete bezstarostně užívat v posteli. 

8) Není vám dobře

Ať už vás bolí hlava, břicho, nebo vám není dobře psychicky, jde na vás deprese z počasí a podobně, nemáte kvůli tomu na sex chuť. Přitom dobrý sex často zažene i ty největší chmury. Koneckonců i na tu bolest hlavy při něm určitě zapomenete. Zkuste si na to občas vzpomenout.

9) Prostě se vám nechce

Přestaňme chodit kolem horké koše. Většina z výše zmíněného jednoduše znamená, že jsme moc líní. Sex s dlouholetým partnerem málokdy přinese něco nového, a tak se na něj netěšíme s divokým bušením srdce, ba dokonce ho velmi snadno odložíme, protože tušíme, že s tím samým partnerem asi nějakou dobu ještě budeme, a tak nám nic neuteče.

A tak ho odkládáme stále častěji třeba jen kvůli tomu, že je moc velké vedro, moc velká zima, nebo se nám prostě jen nechce udělat pár pohybů navíc. Jenže je vědecky dokázáno, že lidé, kteří mají častý a pravidelný sex, jsou celkově spokojenější. Možná tedy sex vyřeší i leccos dalšího...

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co je normální: Sex každý den, nebo jednou za 14 dní?

20 vět, kterými nám rodiče zničili sebevědomí

Co ženám vadí při sexu? Zeptali jsme se jich!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama