reklama

Dara Rolins: Dítě s Rytmusem? Nechávám to v rukou osudu

Dara Rolins si právě teď užívá zaslouženou dovolenou. Předtím ještě stihla odpremiérovat nový klípek na píseň Zmena má prísť, kde máte šanci vidět ji zase z jiného úhlu. Závidět jí můžeme její vypracovanou postavu, která ale rozhodně není zadarmo. Co všechno si odříká a kolik hodin týdně tráví v posilovně? Samozřejmě jsme se také zeptali na jejího přítele Rytmuse a jejich společné plány.

Foto: Profimedia.cz

Věří v lásku na první pohled, má slabost pro zmrzlinu a dennodenně cvičí. Dokonce i na dovolené ve Španělsku, kde jsme ji zastihli s parterem Patrikem Vrbovským alias Rytmusem.

Zeptali jsme se Dary Rolins, jaký je její recept na štíhlou postavu, úspěch v šoubyznysu a šťastnou rodinu.  

Vraťme se k vašemu působení v porotě talentové soutěže. Co vám tahle zkušenost dala?

Mluvit o tom, jako o nějaké závratné zkušenosti, je, myslím, nesmysl. Jsou jiné, mnohem větší zážitky, které mě umělecky povznášejí. Tohle byla práce. Pěkná práce s mladými talenty a lidmi, někteří uměli i naslouchat a chtěli se učit. Problém je vždy dostat pod kontrolu jejich ego a doufat, že pochopí princip této hry na slávu. Opravdová kariéra totiž začíná, až když celý tento cirkus skončí. A neudělá ji nikdo za ně.

Stačí podle vás dnes mít talent, nebo je důležitější obklopit se šikovným týmem zkušených lidí?

Jedno samozřejmě souvisí s druhým. Talent je často přeceňován. Má ho opravdu spoustu lidí, co znám. Problém je něco s ním dělat, rozvíjet ho. Nečekat na zázraky a tvrdě makat. S tím samozřejmě souvisí dobrý tým lidí, kterým se obklopíte. Ale nejdůležitější je cesta. A směr, který určujete vy sám. Musí být jasný všem kolem. Jsou to maličkosti. Image, dodržovaní zásad, nevymlouvat se sobě ani nikomu jinému. A ideální stav - podílet se aktivně na své tvorbě. 

Proč se podle vás většina finalistů talentových soutěží neuchytí? 

Protože jim tohle všechno chybí. A protože ne každý je vyvolený. 

Je vizáž pro kariéru zpěváka důležitá? 

Jsem o tom přesvědčená. Vždyť samotné slovo showbyznys obsahuje "show"! Nejde o to, třpytit se na sto honů. Jde o to mít názor, být osobitý, vycházet ze své podstaty a tu ctít a dodržovat.

Vy sama o své tělo pečujete, kolik hodin týdně trávíte cvičením či posilováním? 

Cvičím každý den. A když jsem zrovna na dovolené, jako třeba právě teď, jdu si ráno zaběhat k moři nebo večer na běžící pás.

Jakému druhu cvičení dáváte přednost, intenzivnímu posilování či raději relaxační józe nebo pilates? 

Cvičení kombinuju. Nemám ráda rutinu. Potřebuju se bavit, objevovat něco nového i u cvičení. Proto mám dva osobní trenéry - jednoho pro klasické posilování a druhého pro pilates. Každý trénink je jiný a jinak náročný. Nejde o žádný snobský akt, jednoduše potřebuji někoho, kdo nade mnou takzvaně švihá bičem. Sama se nepřinutím a ani nejsem zdaleka tak výkonná. Proto chodím na dovolených jen běhat. (smích) 

Musela jste něco kvůli postavě úplně vyloučit z jídelníčku? 

To ano, ale naštěstí mi to nečiní žádný problém. Miluju zdravé věci. Nikdy jsem nebyla omáčková, knedlíková, smažená.  Mám slabost pro zmrzlinu a dobré dezerty. Z těch si ovšem zpravidla dám jen dvě tři lžičky. 

Pro album Stereo jste nafotila odvážný obal, kývla byste někdy na focení například pro Playboy?

Kdysi jsem pár fotek nafotila, ale to jsem ještě neměla prsa. (smích) Dnes už bych do ničeho takového nešla. Preferuji model "nedořečené věty". Náznaky a vědění, že nebylo ukázáno vše, jsou mnohem víc sexy. 

Co říkáte na již několik let přetrvávající trend stále odhalenějších zpěvaček? 

Je to prostě trend. Vývoj. Když je zpěvačka hezká a má co ukázat, má to s ní vrtěti. (smích) Patří to prostě k šoubyznysu. A když je někdo prudérní, ať si pustí křesťanský magazín.

Plánujete s Rytmusem společný hudební projekt? 

S Patrikem jsme špatní plánovači. Navíc hudbu a múzu nejde znásilnit. Rozhodně spolu chceme něco "vytvořit", co přesně a kdy - to je v rukách osudu. Nikam nepospícháme. 

Lákal by vás rap? Volila byste text v angličtině či raději slovenštině?

Rap mě láká, stejně jako Patrika zpěv. Takže ano, je možné, že si to někdy taky zkusím. (úsměv) A když už - tak pěkně ve slovenštině.

Váš partner zakládá svoji image na luxusních značkách, patří to k jeho hudebnímu stylu. Jsou pro vás osobně peníze důležité? 

To, co říkáte, je jen zlomek jeho dokonale promyšlené strategie. K jeho žánru tyhle "povrchní detaily" patří. Umíte si představit rappera bez drahých aut, diamantů, zlatých řetězů a hezkých holek kolem? To ale neznamená, že to k tomu, aby vás lidi začali brát, stačí. Jak jsem říkala už na začátku, je to hra, jsou to puzzle. Skládačka, která musí být vymyšlená tak, aby fungovala, vycházela z toho, v čem jste kovaný. Pak vám to lidi uvěří. Nic z toho Patrik ani já nepodceňujeme. V tom jsme stejní.

Ale každý máme svůj směr, svoji cestu, svoje publikum. Hudbě věnujeme spoustu času. Staráme se o to, jak vypadáme, jsme aktivní, sledujeme trendy v muzice i v módě, jsme zvídaví a svojí prací se regulérně bavíme! Milujeme hudbu, milujeme náš život s ní, v ní… Milujeme úspěch, potlesk. Jsme šťastní, že můžeme být inspirací pro spoustu lidí kolem. A ano, na konci toho všeho jsou peníze, které vyděláváte svým koníčkem. Nechodíme do práce kvůli výplatě, ale dělat hudbu z lásky můžete jen na začátku kariéry.

Plánujete s Patrikem dítě? Přála byste si velkou rodinu?

Ano, ale jak už jsem říkala - radši nic neplánujeme. Necháváme to v rukách osudu. 

Věříte v lásku na první pohled a věrnost? 

Věřím. Ale to ještě neznamená, že to musí fungovat i v mém životě. Znám ji, zažila jsem jedno ale i druhé. Nejsem naivní, jsem jen velký optimista, a proto radši navždy věřím.

Co byste označila za svou 13. komnatu? 

Nemám nic, co bych v sobě neměla vyřešeno. Samozřejmě existuje spousta otazníků, na které neznám odpověď, ale nic fatálního, co by mi bránilo ráno vstát a usmívat se na svět. Nemotám se v žádných depkách, nekoukám se za sebe ale vpřed. Mám krásnou dcerku, skvělýho chlapa, boží rodinu, přátele. O práci nemluvě! 

Dokázala byste žít i jinde než v Čechách?

Na střídačku určitě. Baví mě cestovat, přesouvat se, být v pohybu. Je to inspirativní. A nebaví mě ta dlouhá zima u nás. 

Kdybyste ve svém životě mohla změnit jednu věc, která by to byla? 

Den, kdy se mi před třemi lety stala nehoda v Šáreckém údolí. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tomáš Klus o bulváru a otcovství: Musím být silnej fotr

Největší mýty o mužích, které vám ničí vztah

Barbora Poláková: Možná se mi podaří ten mozek zastavit


reklama
reklama
reklama
reklama
reklama