reklama

Sophia Lorenová: Tuhle hru já nehraju!

Má tak nádherné oči, že se jí zapomenete podívat do výstřihu, který vzbudil tolik pozornosti na finále České Miss 2014.

Foto: Hermína

Má tak nádherné oči, že se jí zapomenete podívat do výstřihu, který vzbudil tolik pozornosti na finále České Miss 2014.

Jsou zelenkavé, živé a tak mladé, až uvěříte na cestování v čase. Pod kouzlem kočičího pohledu Sophie Lorenové cítíte, že magická 60. léta neskončila a vy stojíte vedle nejslavnější ženy, jíž znovu leží u nohou celý svět.

"Tuhle hru nehraju!"

Hvězdný faktor, kterým vyzařuje do okolí a který ani v salónku hotelu Four Season nedovolil podívat se na někoho jiného, ji neopustil před 80. narozeninami, které oslaví v září. "Na tuhle hru nehraju," odpovídá vždy na otázku o postupujícímu věku

Je dost vysoká (174 cm), ale přesto působí drobně i se svou proslulou postavou ve tvaru přesýpacích hodin.. Chodí se vzpřímenými zády a rovnými rameny, vstává bez úsilí, a  na podpatcích se pohybuje jako modelka. Když se usměje svými pověstně plnými rty, září  jako - pravá hvězda.  A rychlostí kulometu ze sebe chrlí svůdně chraplavým hlasem zpěvavou italštinu jako hrdinky filmů, jimiž se proslavila.

Na krásnou Sophii Lorenovou v běhu času se podívejte do naší fotogalerie

Pravou italskou "mamou" zůstala i v dobách největší slávy. Kromě kariéry se dokázala plně věnovat rodině - manželovi Carlu Pontimu, mocnému producentovi, a jejich dvěma synům Carlovi a Edoardovi. Kvůli rodině vzdala i život v Hollywoodu.

Točí filmy dál

Právě s Edoardem natočila zatím svůj poslední film Lidský hlas, který bude uveden na slavném filmovém festivalu Tribeca - začal právě včera. "Léta letí, už musím myslet na to, co budu dělat, až budu velká holka," zažertovala na téma svého pracovního vytížení.

Náš tip: Gabriela Franková: 10 věcí, které jste o nové miss nevěděli

Jediná chvíle, kdy zesmutní a zvážní, je když dostane dotaz na svého hereckého partnera Marcella Mastroianniho. Kočičí oči se obrátí kamsi dovnitř a rty se viditelně roztřesou. "Vždycky se tak dojmu, že je to až neuvěřitelné. Když jsem se poprvé setkali, řekl mi na schodech: Tak to jsi ty? A já na to: Asi jo, ale ty stejně ani nevíš, jak se jmenuju. Pak jsme spolu natočili 14 nebo 15 filmů a navždy nás spojilo přátelství a hluboká náklonnost."

"Neměla jsem ani nové šaty!"

Když má odpovědět na otázku pojetí krásy dřív a nyní, říká, že krása je věčná a stálá. "Dnešní dívku jsou sofistikované. Cvičí, nosí podpatky, chodí na plastiky, udržují se. Já jsem neměla ani nové šaty," vzpomíná na začátky své oslnivé kariéry v přístavu Pozzuoli u Neapole, kde se sama zúčastnila soutěže krásy. "Nikdy jsem se nestala Miss Itálie. Skončila jsem vždycky druhá, kdo ví proč!"

Přesto považuje tyto soutěže za užitečné. "Je to  dobrý start, ale daleká cesta a tvrdá práce," připomíná.

Jak to má se špagetami?

Každý by od ní chtěl recept na krásu, ale podle Sophie Lorenové neexistuje. "Je to totiž v genech."Za vše vděčím své mamince, která mi předala svou DNA. Byla to mimořádná žena, která se velmi podobala Gretě Garbo, a když šla po ulici v našem městečku Pozzuoli u Neapole, tak za ní šel dav. Maminka to vždycky dělala trošku schválně, dokázala se i nalíčit jako Greta Garbo," vzpomíná hvězda stříbrného plátna.

Doporučujeme: Michaela Maláčová: Nervy mi neujíždí. Spíš to hraju

Jedním z nejčastějších citátů Sophie Lorenové je o špagetách, kterým prý za svou krásu vděčí. Právě v Praze se ale ukázalo, že jde o podvrh! "Nikdy jsem to neřekla. Takových slov mi už vložili do úst," říká trochu rozezleně.  "Není to tak. Za vše, co mám, vděčím své mamince. Dokonce jsem se ohledně tohoto  citátu o špagetách chtěla soudit!" Přesto je ráda jí - a pizzu také. Nejspíš právě geny mohou za to, že to na její postavě rozhodně není vidět ani dnes.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Všichni mají šanci! Hvězdy si berou "obyčejné" lidi

10 věcí, které jste měli zjistit, když vám bylo dvacet

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama