reklama

Soused podvádí svoji manželku. Mám jí to říct?

Paní Gábina vás prosí o radu. Zjistila, že soused podvádí svoji ženu, a neví, zda jí to má říct. Přečtěte si celý příběh.

Foto: ISIFA/Thinkstock

Nikdy jsem neřešila cizí věci, protože sama nenávidím, když mi do mých záležitostí mluví ostatní, ale v současné době mám pocit, že udělám výjimku. Už měsíce sleduji, jak soused podvádí svoji ženu. Hrozně ráda bych jí to řekla, ale nevím, zda to jen nezhorším.

Loni v létě jsme konečně dodělali terasu, zavěsili houpací síť a užívali si krásné a teplé letní večery. S manželem občas přespíme venku, hlavně když jsou vedra. A i když nechci, slýchávám od našich sousedů různé věci a v podstatě se tak stávám součástí jejich života. Ten večer jsem však byla svědkem něčeho, na co bych radši zapomněla, soused si začal domů vozit jinou ženskou.

Život letušky je náročný

Bydlíme na malé vesnici kousek za Prahou, kde se téměř každý zná, proto není nic divného, že jsme se s našimi sousedy hodně sblížili. Dost často k nám zajdou na skleničku nebo my k nim na něco dobrého z grilu. Mám je oba dva ráda, ale Martina mi vyloženě přirostla k srdci.

Náš tip: Říkat kamarádce nepříjemné věci nebo taktně mlčet?

Sousedku obdivuji, protože zvládá domácnost a ještě funguje jako ta, co vydělává peníze. Roman je divadelní herec, který občas domů přinese nějakou tu korunu, ale je to bohém, pro život téměř nepraktický. Martina odjíždí i na několik dní pryč. Zvykla jsem si, že Romanovi občas uvařím, v tom problém není, ale ty časy, kdy jsem na něj byla milá, jsou pryč.

Příjemný večer, nebo ne?

Už dávno jsem si všimla, že k nim občas přijede nějaká žena na návštěvu, ale Martina mě ujišťovala, že je to Romanova kolegyně. Neměla jsem odvahu jí říct, že je to pokaždé jiná. Asi "fanynky", ale jak říkám, nic mi do toho nebylo. Ten večer jsem se ale naštvala.

Ležela jsem na terase v houpací síti, bylo asi půl jedenácté večer, když dorazil Roman domů. S někým si tam povídal. Byla jsem ráda, že je Martina konečně doma, vstala jsem, že na ně zahalekám, když jsem pochopila, že o paní domu určitě nejde.

Byla jsem vzteky bez sebe. Ještě ten večer jsem vše probrala s manželem, který Romana zná lépe, a jediné, co mi řekl, bylo, abych to nechala být, prý v té tmě jsem nemohla nic vidět a ještě bych zadělala na pořádný malér.

Kdo se má na to koukat

Po čase to začalo být ještě horší. Roman byl drzejší a drzejší a přišlo mi, že je mu snad jedno, že ho s ní všichni uvidí. Jako by si něco podobného i přál. Dokonce i můj manžel zíral, jak je náš soused suverénní a neřeší, že by se o všem mohla dozvědět jeho žena.

V ten den jsem se rozhodla, že s aférkou něco udělám. Nejprve jsem zašla za ním. Rozhodně jsem si nebrala servítky a v jedné chvíli jsem se přistihla, že na něj dokonce řvu, jako bych byla já tou podváděnou manželkou, a moje hysterie se nedala téměř zastavit. Ještě dnes se musím smát, když si představím, jak jsem se za Martinu prala, v tu chvíli jsem měla pocit, že hájím všechny podváděné ženy na světě. Ale jeho odpověď mě pěkně uzemnila.

Náš tip: Muž mě bije. Přesto ho miluji a zůstávám

Prý za nic nemůže. Jeho žena je pořád pryč a on jako chlap má právo...Fuj, vůbec se nedá popsat (nechci být sprostá), jak svoji nevěru obhajoval. Na argumenty typu, že někdo vydělávat musí, jen reagoval slovy: "Já se jí o nic neprosil." Měla jsem chuť ho kopnout do zadku, odkráčet rovnou k telefonu a Martině všechno říct.

Mám, nebo nemám?

Do rána se mi vše rozleželo v hlavě a rozhodla jsem se, že jí zkusím zatím jen něco naznačit. Když se vrátila domů, pozvala jsem ji na kafe a začala stylem, jak ji obdivuji, že zvládá ty dlouhé dny bez manžela a zda nemá strach, aby ji manžel nepodváděl, když je pořád sám a bez dozoru. S humorem jsem jí řekla, ať se nebojí, protože já ho pohlídám. S klidným tónem mi odpověděla, že přesně tohle dobře ví. V tu chvíli jsem si uvědomila, jak jsem vše podělala ještě víc.

Teď opravdu netuším, jak jí o Romanově nevěře řeknu. A navíc si myslím, že mi snad ani neuvěří. Protože, když je doma, obletuje ji, miláčku sem, lásko tam, nepotřebuješ něco a jinak. Martina prostě nemá důvod se domnívat, že je u nich něco v nepořádku. A já nevím, zda jí to mám říct, nebo ne.

Gábina

A jaký máte názor vy? Měla by se Gábina pokusit Martině všechno říct? Jak se kamarádce říká, že je její muž nevěrný? A uvěří jí vůbec? Své rady a zkušenosti můžete psát do diskuze pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pravdivý příběh Ivety: Žiju se schizofrenií

Jaké kabelky teď letí? Celebrity udávají tón

3 rychlé a jednoduché recepty z rajčat. Překvapí vás



"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama