reklama

Soňa s námi hubla do svatebních šatů. Povedlo se?

Už několik týdnů můžete sledovat Soňu, která požádala o pomoc. Chtěla zhubnout do svatebních šatů. Podařilo se? Pojďte se podívat na výsledek

Foto: Žena

Je to už několik týdnů, co sledujeme snažení sympatické Soni z Prahy, která toužila zhubnout do svatebních šatů. Za tu dobu ji potkaly dvě tragické události. Zemřela jí maminka a děda, kteří neodmyslitelně patřili do jejího života. Je až neuvěřitelné s jakou vervou se Soňa s nepřízní osudu poprala a nakonec oblékla i svoje vysněné svatební šaty.

Cvičit Soňa začala, aby zhubla přebytečná kila, vytvarovala svoji postavu a především  zapomněla na své každodenní starosti, které ji provázely. Když to bylo možné, navštěvovala až čtyřikrát do týdne fitness centrum Contours, kam muži mají vstup zakázán. Ruku v ruce se cvičením šlo u Soni také zdravé stravování. Za pomoci dietoložky Lenky Kaprhálové změnila jídelníček. A její snažení se vyplatilo!

Soňa ukázala obrovskou statečnost, a přestože na cvičení nebylo v nejtěžších chvílích ani pomyšlení, Soňa díky píli úspěšně zhubla! Jaké jsou její první dojmy na konci bitvy, kterou vedla sama se sebou, leností, bolestí a nástrahami života?

Co se změnilo od prvního dílu vašeho hubnutí?

Jsem vdaná. Vymřely mi bohužel dvě třetiny příbuzných během jednoho měsíce. Vrátila jsem se z dovolené, která nestála za nic a jsem ráda, že se zase vrátím do svého klidného života a začnu dál pracovat na své postavě. Doufám, že když nebudu pod takovým tlakem, půjde to ještě lépe.

Jak se cítíte od prvního dílu, kdy jste začala se cvičením? Jste spokojená s výsledkem?

Do svatebních šatů jsem se vešla, pokud se ptáte na tohle! Ale bylo to neskutečně krušné období, tím narážím na situaci v rodině. Jsou okamžiky, to jistě pochopí každý, kdy se skutečně nehodí makat ve fitku. Člověk má jiné starosti. A já jich měla. Jak jsem na samém začátku uváděla, cvičit jsem začala i proto, abych přišla na jiné myšlenky. To se mi dařilo do chvíle, než se staly věci, co se staly.

Nenechte si ujít: Tak vypadala postava Soni, než se pustila do boje

Problém nastal v okamžiku, kdy jsem tam přišla, makala jako blázen, že ze mě doslova stříkal pot, ale ještě jsem ani nebyla ve sprše a všechny starosti byly zpět. Takže jsem byla strašně unavená jak fyzicky, tak psychicky a jsou prostě věci, ze kterých se neodreagujete ničím. To byl okamžik, kdy jsem to musela stopnout. Když mamka umírala, poslední dny jsem trávila jen s ní, což se s odhodláním cvičit taky moc
neslučovalo.

Co svatba? Jak jste se cítila ve svatebních šatech? Vydařilo se vše podle představ?

Svatba byla jako z pohádky, opravdu všechno klaplo podle představ. Od počasí, přes květiny, obřad až večerní párty. Myslím, že to byla taková náplast na všechno, co mě předtím potkalo.

Jak se vám funguje s novým jídelníčkem? Co bylo nejtěžší? Jak jste si na něho zvykla?

Jídelníček jsem si musela trochu poupravit dle svého, jsou totiž věci, které opravdu nemusím. Ale bylo z čeho vybírat, takže toho jsem se nakonec držela nejvíce. I když přiznávám, že jsem to prokládala nějakou sladkostí na nervy. Ale jen výjimečně!

Budete dál cvičit a držet se jídelníčku?

Teď toho mám sice hodně v práci, ale rozhodně si čas na sport najdu. Pravidelný pohyb tak nějak už potřebuji. A s jídelníčkem rozhodně nekončím!

Náš tip: Jak vypadala Sonina návštěva u dietoložky? Podívejte se

Doporučila byste dalším ženám kruhový trénink?

Kruhový trénink bych určitě doporučila všem ženám, kterým na sobě záleží, které se chtějí cítit lépe a vypadat lépe. Nejtěžší je vydržet. I když jdete z cvičení a připadá vám, že vám to břicho ještě narostlo a nohy máte takové flekaté a jste ošklivě zpocená, chce to se prostě sebrat, hecnout a příště přijít zase. Stojí to za to.

Měla byste nějaký vzkaz pro ženy, které se snaží zhubnout, ale nejde jim to?

Nesmíte se koukat na váhu. O té to vůbec není. Každá žena má jinou kostru a váha je jen číslo, které je většinou demotivující. Musíte pozorovat detaily, jako dírky pásku u kalhot, nebo že už se vám tolik nezařezávají kalhotky do boků. To jsou signály, že to děláte správně. A pokud vás to bolí a chodíte z cvičení s takovým tupým úsměvem, pak to děláte správně. Pokud to tak není, je někde chyba a nejlepší je, když na vás někdo dohlíží, pohlídá a najde vhodnou cestu k úspěchu právě pro vás.

Kruhový trénink Soni si můžete prohlédnout ZDE >>

Nakonec se tedy Soně splnil sen, vešla se do vysněných svatebních šatů. Ačkoli tvrdí, že samotné číslo, které ukazuje váha, už pro ni nemá takový smysl, kam ručička doputovala, prozradila alespoň orientačně. "Dostala jsem se pod 60 kilogramů. Zdravě, bez hladovek, drastických diet, přetěžování v posilovně. Jsem spokojená a po této stránce šťastná. Ale neusínám na vavřínech, pokračuji. Držte mi palce," dodala závěrem Soňa.

Chtěli byste také zhubnout? Pomohl vám nějak tento příběh se rozhoupat a jít do toho? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co je lepší? Celé vejce nebo jen bílek?

Jezte sirové jídlo. Zkrásníte a omládnete. Máme důkaz

Stan za 100 tisíc? Ano, můžete ho zavěsit na strom

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama