reklama

Hledala matku 8 let. Facebook ji našel za 20 hodin!

Zoufale hledala matku 8 let. Facebook jí pomohl za pouhých 20 hodin!

Foto: facebook.com/stacey.lee.16568

Stacey Lee byly pouhé dva roky, když svoji matku viděla naposledy. Následovalo několik let marného hledání. Až 100 000 sdílení na sociální síti pomohlo mladé dívce, aby ji našla a mohla znovu obejmout.

Za pouhých 20 hodin, kdy Stacey poprvé nahrála svou fotografii s papírovou cedulí, na které stálo, že hledá svoji biologickou matku Brendu Elizabeth Davies, se jí ozvala žena, která tvrdila, že ona ji porodila.

Smutné odloučení

V roce 1993 se manželství jejích rodičů rozpadlo a malá holčička zůstala se svými bratry žít u otce. Když pak oslavila své patnácté narozeniny, rozhodla se, že svoji matku najde. Procházela mnoho archivů, seznamů, úřadů a nakonec se obrátila i na internet. Svůj příběh vylíčila na Facebooku.

Doporučujeme: Fronéma o polyamory: Mám vztah s dvěma muži a ženou

Po osmi letech marného hledání Stacey (23) ani nedoufala, že by svou matku vůbec kdy našla. Ale její přítel Martin Smith vlil do jejího života novou naději. Přišel s nápadem vyrobit papírový karton s informacemi, které by Brendu pomohly najít.

Facebookové šílenství

Osobně Stacey vyfotil na telefon a fotku, kde v ruce drží ceduli, vyvěsil na Facebook a poprosil o sdílení. Během pár minut tento příspěvek sdílelo přes 100 000 lidí.

Přesně za 20 hodin zazvonil mladé dívce telefon, kde se ozvala žena, která tvrdila, že by mohla být její sestřenicí, a předala jí kontakt na Brendu (46), potencionální biologickou matku Stacey.

První setkání

"Když jsem klikla na facebookový profil mé mámy, nemohla jsem tomu uvěřit. Vypadala úplně stejně jako já," dodává Stacey v rozhovoru pro Daily Mail a pokračuje: "Poslala jsem jí zprávu, že mi chybí a ráda bych s ní obnovila vztah. Dala mi své telefonní číslo a já jí konečně mohla po tolika letech slyšet."

"Zírala jsem na telefon asi 15 minut, než jsem se odhodlala zavolat. Třásla jsem se strachy," popisuje důležitý okamžik mladá dívka. "Máma mi řekla, že má ještě další čtyři děti a neustále na mě a mé bratry myslí."

Pláč a dojetí

Obě dvě popisují, že po pár vteřinách se rozbrečely dojetím. Před první schůzkou byly obě velmi nervózní, třásl se jim hlas i ruce. "Poprvé jsme se setkaly v restauraci, když jsme se spatřily, objaly jsme se a brečely," líčí své první setkání s matkou Stacey.

Sama přiznává, že už v deseti letech o své mámě hodně přemýšlela. Časem se přestěhovala s otcem a bratry do Runcornu, kde společně žili i s dědečkem. Tehdy si uvědomila, že ji chce a potřebuje najít. "Moji kamarádi měli se svojí mámou dobré vztahy a já pochopila, že mi chybí."

Naděje umírá poslední

Její přítel Martin ji podporoval a vždy stál při ní. Dobře věděl, jak špatně nese ztrátu své matky. "Byl to on, kdo vymyslet udělat fotku s kartonem a informacemi o mé matce. Viděla jsem hodně podobných příspěvků, tak jsem si řekla, proč ne?"

Náš tip: Láďa Hruška končí! Tady je jeho poslední recept

Na papír napsala své datum narození, nemocnici a celé jméno své matky a rok narození. Právě tento krok vedl k tomu, že se jí brzy ozvala její sestřenice Kerianne Davies. "Bylo to neuvěřitelné, chodila jsem kolem jejího domu často, aniž bych vůbec tušila, že tam bydlí můj strýc a jeho děti," vypráví Stacey. "Znala jsem ji už jako malá. Měla stejné příjmení jako máma, ale nikdy jsem si nedala dvě a dvě dohromady."

Lítost matky nezná hranic

"Bylo mi hrozně líto, že jsem se svými dětmi ztratila kontakt. Myslela jsem na ně hodně často, hlavně o Vánocích," vypráví Brenda.

I ona přiznává, že je několik let hledala, ale vždy se ocitla ve slepé uličce. Doufala, že ji děti také hledají. Ale naději ztratila. Uplynulo 16 let a nikdo se jí neozval.  "Když jsem si přečetla zprávu na Facebooku od své dcery, nemohla jsem tomu uvěřit," vypráví rozrušeně šťastná matka. "Byla tak krásná a já jsem se nemohla dočkat, až ji opět uvidím."

"Jsem strašně šťastná, že jsem ji našla a moje další děti jsou za setkání rády, protože mají další sourozence. Už se nemůžu dočkat, až uvidím své dva syny," dodává Brenda pro Daily Mail.

Nejen že má Stacey nyní své bratry Stuarta (26) a Stevena (25), ale ještě k nim přibyly sestry Shannon (19) a Sabrina (8) a nechybí ani noví bratři Shon (15) a Aaron (9). O tak velké rodině se jí před několika dny ani nesnilo.

Jak velkou rodinu máte vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 zlatá pravidla ženské moudrosti: Proč je uctívat

Jaký by měl být ideální rodič? Zeptali jsme se dětí

Mladá bloggerka plete deky na 1,5 metrových jehlicích







 


"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama