reklama

Odmítá léčbu rakoviny. Bojuje s ní po svém...

Kelly Logan odmítá chemoterapii. Snaží se s rakovinou bojovat po svém!

Foto: Profimedia.cz

Matka dvou dětí odmítá léčbu rakoviny, která by jí mohla zachránit život. Místo toho se pokouší ze smrtelné nemoci uzdravit sama. Proč se tak rozhodla a co na to říká rodina?

Kelly Logan byla diagnostikována rakovina prsu. Krátce po té, co oslavila 34. narozeniny, jí lékaři oznámili, že bude muset podstoupit chemoterapii a následně operaci, jen tak získá šanci, že by zákeřnou nemoc porazila. Tvrdohlavá žena však o jejich pomoc nestojí. Snaží se rakovinu porazit bylinkami a syrovou stravou.

Nechci přijít o svou ženskost

Člověk by si nejspíš řekl, že se musela zbláznit, ale ona má ve všem jasno. "Nechci přijít o svá prsa a také vím, že by mi chemoterapie vzala veškerou energii. Lidé říkají, že jsem sobecká, když jsem odmítla péči lékařů, ale právě ten čas, který bych tomu musela věnovat, mi přijde sobecký," říká Kelly v rozhovoru pro mirror.co.uk.

Doporučujeme: Důvody, proč žít zdravěji. Kalkulačka rizika rakoviny

Dobře totiž ví, že kdyby chodila na chemoterapie, nemohla by se starat o své syny. Loganovi je sice už 14 let, ale matku stále potřebuje a nejmladšímu Blazovi jsou teprve čtyři roky.

Strach z chemoterapie

Sama přiznává, že ji více vyděsila představa chemoterapie než samotné zjištění rakoviny. Lékaři se na alternativní medicínu nekoukají příliš pozitivně. "Dokonce mě strašili, že by mi nádor také mohl narůst do obřích rozměrů a v hrudníku explodovat, pokud jej neodstraní," popisuje své zkušenosti se specialisty.

Odjakživa měla odpor k chemoterapii a invazivní léčbě. Což se ještě více prohloubilo, když jeden z jejích přátel zemřel na rakovinu, i když poctivě chodil na všechna ta ozařování. Vyděsilo ji, že byl tenkrát hrozně vyčerpaný, imunitní systém měl na nule a se ztrátou vlasů přišel i o radost ze života.

Alternativní medicína

"Díky svému novému stravovacímu a cvičebnímu plánu se cítím zdravější, než jsem kdy byla," komentuje svoji změnu Kelly.

Nedala na výhružky lékařů a pustila se do samoléčby. Na internetu zapátrala po různých alternativních léčbách a rozhodla se pro velkou změnu. "Nejím maso, ryby a z 90 % jím jen syrovou stravu. Také svému tělu dopřávám hodně zeleninových a ovocných šťáv," popisuje svůj režim mladá maminka.

Vyšetření černou fixou

Dokonce našla i způsob, jak si kontrolovat velikost bulky v prsu, aniž by musela jít na mamograf. Každý den si na ni nakreslí dvě černé tečky. "Nechci se celý den věnovat rakovině, ale zároveň mě baví sledovat, jak alternativní léčba funguje a co se všechno mění."

V současné době při nemoci zvládá pracovat 50 hodin týdně, stará se o dvě děti a ještě stíhá pravidelně cvičit. Rodina však její samoléčbu nechápe a rozhodnutí odmítnout chemoterapii všechny zaskočilo.

"Moje matka byla opravdu naštvaná, když se dozvěděla o mém rozhodnutí. Ale teď, když jí ukazuji výsledky svého výzkumu, začíná mi věřit," dodává Kelly.

Jak bojuje?

Doktoři mladé mamince vysvětlili, že její nádor vznikl pravděpodobně ze zánětu, který chytla při kojení. Ten způsobil mutaci buněk. Jednou za tři měsíce, přes všechny své zásady, dochází na ultrazvuk. Poslední vyšetření ukázalo, že se karcinom zvětšil o 0,9 mm, přesto chemoterapii stále odmítá.

Náš tip: Chemoterapie zabíjí. Co je na tom pravdy?

"Beru asi 20 různých vitaminů, které mi pomáhají udržet můj imunitní systém silný. Nehledám zázračný lék, ale myslím si, že lze žít normální život bez chemie a dopřávat tělu vlastní léčebný detox." Odhodlanou maminku dvou synů nezajímá, jak dlouho bude žít bez chemoterapie, protože si je jistá, že to bude déle, než kdyby takovou léčbu podstoupila.

Snaží se dokázat nemožné

Kelly dokonce vytvořila blog, kde dokumentuje celý svůj boj a poskytuje ostatním rady, dietní tipy a zajímavé postřehy o bylinách, které "usměrňují rakovinu".

"Vím, že ne každý se mnou bude souhlasit, ale existuje spousta lidí, kteří mají stejný názor a budou potřebovat podporu," dodává na závěr Kelly Logan.

Dokázali byste udělat podobný krok jako Kelly? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Baculatá modelka (118 kg) dobývá svět. Fotí pro Vogue.

Uříznout hlavu a zase přišít. Je to možné?

Tři muži si vyzkoušeli nosit těhotenské břicho a prsa







"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama