reklama

Varování rodičům: Tak snadno vyláká pedofil vaši dceru

Myslíte si, že vaše dítě pozná hrozící nebezpečí na internetu? Podívejte se na neuvěřitelné video.

Foto: You Tube

Úspěšný youtuber Coby Person přichází s videem, na kterém testuje, jak jednoduché je pro pedofily vylákat ven nezletilé dívky. Jednotlivé zkoušky podstupoval pod dohledem rodičů vybraných teenagerek. Rodiče svým dětem věřili, zklamání bylo obrovské...

V žádném případě nechceme dávat nějaký návod, jak snadno oblbnout náctileté holky. Naopak, berte video jako varování a ujistěte se, že vaše holčička nic podobného neudělá!!!

Snadné kořisti a zoufalí rodiče

Odborníci neustále varují, jaké nástrahy číhají na děti na sociálních sítích. Nemají žádné zábrany posílat odvážné fotografie a co víc, klidně si odejdou na schůzku s neznámým člověkem a je jim jedno, že mohou přijít o život. Dalším důkazem dětské neinformovanosti a naivity je následující video.

Coby si vytvořil fiktivní profil na Facebooku pod jménem Jason Biazzo (15 let). První oslovenou dívkou byla třináctiletá Mikayla, kterou poprosil o prohlídku města. Napsal jí, že se přistěhoval a rád by se s ní sešel v nedalekém parku u jejího domu. Po pár odpovědích se domluvili, a Coby čekal v parku i s jejím otcem. Mikayla skutečně dorazila. Za pár vteřin přichází otec a doslova na ni ječí, co vše se jí mohlo stát. Vystrašená dívka zvládá jen neustále opakovat: "Omlouvám se."

Doporučujeme: Video: Jak se chová dítě v břiše kuřačky

Druhou testovanou byla dvanáctiletá Julianna. Coby ji napsal, že by ji rád viděl, ona okamžitě reagovala, že není problém, ale musí počkat, až otec půjde spát. Ten ve skutečnosti sedí s Cobym v autě a neustále tvrdí, že jeho dcera žádnou hloupost neudělá. Omyl, hned obratem posílá Cobymu adresu. Následně píše: "Přijď hned, můj otec už usnul." Ani ona není opatrná a bez strachu otvírá dveře někomu, koho nikdy neviděla. Pak už je reakce stejná, pláč, omluvy a běsný otec.

Nejšílenější zkušeností je třetí případ. Coby se spojil s čtrnáctiletou Jennou. Svolila se schůzkou, když rodiče odejdou večer ven, a protože Coby (na Facebooku patnáctiletý Jason) nesmí řídit auto, napíše jí, že posílá otce, aby ji vyzvedl. V dodávce spolu s ním sedí Jenniny rodiče s maskami na obličeji, kteří nevěří, že by si sedla do cizího vozu. Dívka okamžitě posílá adresu, bez problému vychází ven a nastupuje do auta. Tam už ji začnou "násilnit" její maskovaní rodiče, ona křičí, brání se a skoro umírá strachy. Za pár vteřin už jí odebírají telefon a dostává obrovskou přednášku o tom, co se vše se mohlo stát.

Snad všechna tři děvčata a i ta, která se na video dívají, dostala pořádnou lekci a neudělají podobnou chybu.

Nebezpečí číhá na každém kroku

Průměrný věk, kdy děti začínají používat internet, klesl pod 10 let. Nejnáchylnější na ovlivnění jsou děti ve věku 9-16 let. Nedokážou rozeznat fikci od reálného světa.

Náš tip: Facebook a vaše dítě: Nesvléká se před obrazovkou?

Chcete-li mít trochu přehled, dejte počítač do místnosti, kde je celá rodina. Určete si jasná pravidla používání a časový harmonogram. Počítač zabezpečte hesly, stejně tak můžete blokovat stránky s nevhodným obsahem.

Vysvětlujete svým dětem, jaká nebezpečí na ně číhají? Mají omezený internet? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex, hádky, nemoci: Jak jsme odnesli vlnu veder

Zmrzlina: Jaká je pro děti nejlepší a odkdy ji jíst?

Vědci hlásí: Vyrobili jsme umělou spermii!


"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama