reklama

Marie o StarDance: Já a tanec? Pro okolí legrace!

Rozhovor s Marií Doležalovou alias Sašou z Comebacku o taneční soutěži StarDance.

Foto: Profimedia.cz

Marii Doležalovou si mnozí z vás jistě pamatují hlavně díky roli "hloupoučké" Saši v seriálu Comeback. Dnes však úspěšná herečka ovládá se svým blogem "Kafe a cigárko" svět internetu. Za týden se pokusí podmanit i taneční parket.

Marie se stala nejmladší účastnicí sedmé řady oblíbené taneční soutěže StarDance, kterou Česká televize spustí již v listopadu. Jak jí jdou přípravy, změnila kvůli tanci životosprávu a dokázala už s tanečním partnerem překonat počáteční neshody? Dokonce se nám podařilo na pár otázek vyzpovídat Mariina tanečního partnera Marka.

Jak jste zareagovala, když vám Česká televize nabídla možnost si zatančit v pořadu StarDance?

Byla jsem překvapená a měla jsem hroznou radost. Samozřejmě jsem ihned souhlasila a vůbec jsem se nerozmýšlela.

Vystudovala jste hudebně-dramatické oddělení Pražské konzervatoře. Pohyb vám tedy úplně cizí není, že?

Jako malá jsem chodila na balet, ale jen pár let, a je pravda, že na konzervatoři nás učili různé tance. A i teď na Fidlovačce mám představení, ve kterých tančím. Ale nikdy to nebyla moje silná stránka, učila jsem se všechno vždycky pomalu a těžce. Já tanec miluju, když ho někdo umí, jsem fascinována lidmi, kteří krásně tančí, a vždycky jsem si přála umět se krásně hýbat, ale když jsem se začala hýbat já, tak nějak to ztratilo to kouzlo…

Chodila jste do tanečních? Pokud ano, jak na ně vzpomínáte?

Chodila, to mě bavilo. Jenom jsem nechápala, proč musíme být načesané a v šatech a kluci v kvádrech, když se poprvé učíme nové kroky. Připadalo mi, že kdybychom se tam poprvé sešli v legínách a teplácích, naučili bychom se to líp.

Co říkají na vaši účast v soutěži kamarádi a rodina?

Všichni gratulujou a jsou nadšení. Drží mi palce, to je moc milý. Taky se někteří, teda skoro všichni, včetně mé babičky, smějí při představě, že budu naprosto navážno tančit. Po pravdě řečeno, Marek (taneční partner) se občas taky směje, když se snažím dělat poprvé kroky, prostě spojení mě a tance je pro moje okolí tak nějak legrační, no.

Vašim profesionálním tanečníkem je Marek Zelinka s velmi elegantním knírkem. Líbí se vám podobné výstřelky?

Jojo, ten knírek je originální. Pro mě to není zas tak něco strašně netypického. Můj Pavel má e-shop s pánskou kosmetikou a pořád mi doma ukazuje nový kondicionéry na vousy a vosky na kníry a takový blázniviny, takže Marek do toho naprosto zapadl!

Sama jste přiznala, že jste si s vaším tanečníkem Markem na první pohled moc nesedli. Jaký je vztah mezi vámi teď?

Super, moc nás to baví. Marek je vlastně taky z hereckýho prostředí a zná ten proces, kdy se něco zkouší, vymýšlí - naše tréninky jsou pro mě jako takový zábavný zkoušení, až na to, že je to tanec, kterej je pro mě děsně těžkej. Ale Marek ignoruje moje neustálé vysvětlování, proč to nepůjde, je na mě přísnej, a to je dobře.

Otázka pro Marka: Jak jste zareagoval, když jste poprvé uviděl Marii?

Naše první seznámení bylo trochu kostrbaté, možná i proto, že jsme od něj každý očekával něco jiného a že jsem Marii moc neznal. Ale když jsme si po něm sedli na terasu České televize a probírali věci kolem StarDance, jak co budeme dělat, jakou mám představu já, jakou Marie, tak jsem si říkal, že by to mohlo být fajn. Teď když se známe víc, je to super, myslím, že si hezky rozumíme, což je důležité a oba nás to dost baví.

Na svém blogu "Kafe a cigárko" píšete, že nejlepší taneční kreace předvádíte mezi čtvrtou a pátou skleničkou vína. Musíte si dát něco ostřejšího na kuráž i kvůli StarDance?

Ne, to vůbec, když zkouším a trénuju, tak bych si nikdy skleničku nedala, to by mi vůbec nepomohlo. Já to jenom mám tak, že po těch pár skleničkách prostě začínám tancovat, je to pro mě dobrej ventil emocí, ale začínám uvolněně tancovat až ve chvíli, když je mi to trochu jedno.

Doporučujeme: StarDance startuje další řadu. Které hvězdy si zatančí tentokrát?

Otázka pro Marka: Co jste si myslel po prvním společném tréninku?

Po prvním společném tréninku, kdy jsme tančili sambu, kterou budeme začínat v prvním kole a která patří mezi nejtěžší latinské tance, jsem si říkal, že je Marie šikovná a hlavně pracovitá a že by to mohlo hezky fungovat.

Herci a herečky prý dohání nepřesnost v krocích výrazem. Máte podobné eso v rukávu?

Asi nakonec budu muset i já dohánět, přeci jenom mám ten reflex z jeviště: když je to před diváky, musí člověk nedat znát, že se stala chyba. Ale nějak to neplánuju, můj plán je umět všechny kroky dobře!

O své kapele Olats Otesoc jste řekla, že "jedinou vaší ambicí je výzkum, kam až lze v trapnosti dojít". Počítám, že vaše taneční ambice jsou poněkud vyšší…

Naše kapela mě baví v tom, že tam si naprosto svobodně zkoušíme všechno, co nás baví, v tanci, jak jsem zjistila, té svobody, aspoň pro amatéra, moc není. To je strašně moc pravidel a sebeovládání. Tanec je pro mě něco krásnýho a vznešenýho.

Dále jste si příznivcům svého blogu postěžovala na problém s achilovkou. Už je to lepší, nebo vás omezuje při zkoušení?

Snažila jsem se plnit pokyny pana doktora, dávat na nohu pozor, lepit tejpy, mazat mastičky. Momentálně mám sice ještě pořád hodně přetížený svaly na nohou, ale achilovka se prý dala do pořádku, tak snad se už problémy nevrátí.

Jak často zkoušíte? Stíháte při tak náročné přípravě ještě svoji práci?

Měla jsem naprostou pohodu v srpnu, divadlo se ještě nerozjelo a já jsem se mohla věnovat fakt jenom StarDancu. Dokonce jsem na srpen a září odmítla i některé nabídky, abych si mohla přípravu užít a nepřebíhala pořád sem a tam. Teď začíná sezona na Fidlovačce, tak to budu muset skloubit, ale myslím, že to půjde. V mezičase píšu na blog, tak snad na to bude čas i dál, nechci, aby "Kafe a cigárko" nějak trpělo StarDancem.

Co vás kromě taneční role čeká?

Na konci listopadu vyjde Kafe a cigárko knižně, 27. listopadu ho budu křtít v Luxoru, tak na to se strašně těším. Momentálně dokončujeme finální podobu knížky a myslím, že bude krásná.

Jak vidíte své šance v soutěži? Vítězství?

Takhle nepřemýšlím, já bych si strašně přála se v soutěži udržet, abych hned nevypadla a užila si víc kol. Myslím, že je to předčasné, aby někdo z nás uvažoval, jestli vyhraje, nebo ne, všechno je ještě ve hvězdách, podle toho, jak se nám to kolo od kola povede a nakolik budeme zajímat diváky…

Kdybyste si mohla znovu vybrat, přijala byste nabídku do StarDance?

Jo. Pro mě je to sice těžký, ale myslím, že pro Marka ještě víc, trénovat každý den někoho, jako jsem já.

Můžou se vaši blogerští fanoušci těšit na pikanterie ze zákulisí SD?

Určitě ano, každé pondělí dávám na blog příspěvky o tom, jak trénuju. Mým cílem ale není vytahovat na veřejnost nějaké bulvární detaily, jsou to všechno hlavně moje pocity, jak se vžívám do nové role tanečnice, aby to mí čtenáři mohli prožívat se mnou.

Můžete nějakou pikanterii na některého z kolegů "prásknout" už teď?

Ani ne, s kolegy se potkávám jen občas a nevím, jak trénují a jak jim to jde a nejde. Jediné, co můžu prozradit, je, že mezi námi soutěžícími je zatím hrozně přátelská atmosféra a že se v téhle partičce cítím opravdu moc hezky.

Překvapila vás účast někoho z "celebritózních" kolegů?

Potěšila mě přítomnost Radka Bangy, protože jsme si jeho písničky pouštěli na Fidlovačce celý loňský rok a najednou jsem s ním v soutěži. Taky mám velkou radost z účasti Marka Taclíka, jako seriálový pár ve Vyprávěj jsme zažili hodně legrace a teď jsme na to navázali.

Kdo má podle vás největší šanci na vítězství a proč?

Vůbec nevím, mám pocit, že než to vypukne, mají šance všichni stejné a nedá se nikdy předem říct. Favoriti a miláčci publika můžou propadnout a naopak. 

Otázka pro Marka: Jak vaše šance v soutěži vidíte vy svým profesionálním pohledem?

Těžko hodnotit před bojem a bez doteď nezískaného srovnání, ale v každém případě si myslím, že šance určitě máme. Budeme makat, chci, abychom byli spokojení s tím, co předvedeme, aby, doufám, i diváci byli spokojení, a pak uvidíme!

Budete muset kvůli tréninkům nějak omezit či přizpůsobit jídelníček a životní styl?

Ani ne, jediná změna je víc pohybu a ta se mi moc líbí. Člověk má totiž, když se pravidelně hýbe, super pocit, ale je hrozně těžké nutit se do toho dobrovolně.

Časté klišé se točí kolem intimity při tanci a potencionálnímu "nebezpečí" zamilovanosti do tanečního partnera/ky. Nebojíte se?

Já jsem jako herečka na takové situace docela zvyklá a myslím, že je pro soutěž dobré, když si stardancová dvojice porozumí a má hezký vztah. Daleko víc bych se bála vzájemné nenávisti, s tou by byly ty dva měsíce příprav naprosté peklo.

Jaký druh tance vám jde nejlépe. Bojíte se něčeho? Na co si mají diváci ve vašem případě speciálně počkat?

Bojím se tak trochu všeho - a jako doufám, že v něčem taky vyniknu, ale jsem spíš zvědavá v čem! A na co si počkat? Myslím, že na můj speciální úsměv, který bude, doufám, tak zářivý, že se nikdo nebude koukat na nohy!

Otázka pro Marka: Co Marii opravdu nejde a při jakém tanci vás mile překvapila?

Asi se nedá říct, co Marii vyloženě nejde, spíš jí jdou některé věci rychleji a nad některými zbytečně moc přemýšlí, ale to máme asi podobné. Máme na začátek těžší tance, ale musíme se s tím nějak poprat. Marie mě mile překvapila, že celkem nemá problém se rychle naučit nové kroky, jen je občas horší si je pak zapamatovat, ale to je normální, kdo se rychle učí, většinou rychle zapomíná, a kdo se učí pomaleji, tak mu to déle vydrží.

Marie, prozraďte mi na závěr hlavní důvod, proč jste nabídku účastnit se SD přijala?

Protože bych byla úplný blázen, kdybych ji odmítla!

Máte nějaký vzkaz pro Marii Doležalovou? Napište jí v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zajistit hypotéku pro případ rozchodu?

Hrajte si: 5 tipů pro lepší ženský orgasmus

Marťan Matt Damon: Ze studentíka sexy astronautem



"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama