reklama

Redakční test: Objevili jsme ideální auto pro ženy!

Potřebujete a toužíte po autě do města, které má sportovní vzhled, je praktické, samo zaparkuje a okouzlí vás jízdními vlastnostmi? Jste tady správně - vyzkoušejte nový model Lancia Ypsilon.

Foto: Žena

Potřebujete a toužíte po autě do města, které má sportovní vzhled, je praktické, samo zaparkuje a okouzlí vás jízdními vlastnostmi? Jste tady správně - vyzkoušejte nový model Lancia Ypsilon.

Ta prošla naším redakčním testem a jak uvidíte a přečtete si, měla se s námi báječně a my s ní stejně tak.

JAK PROBÍHAL REDAKČNÍ TEST NOVÉ LANCIE YPSILON, SE MŮŽETE PODÍVAT DO GALERIE (VLEVO)

Když se mi do rukou dostala nová Lancia Ypsilon, samotnou mě překvapilo, za jak krátkou dobu jsem si na ni zvykla. Ypsilonka totiž splňovala všechny moje požadavky (k těm se dostaneme) a řídit jí pro mě bylo zkrátka potěšením.

Moje první auto pocházelo shodou okolností taktéž od Lancie...

... ale neslo jméno Delta. "Ital" (tedy ten na čtyřech kolech) je pro mě symbolem temperamentu a zároveň elegance, a asi proto tíhnu k této značce. Testování nejnovějšího modelu Lancia Ypsilon verze 0,9 jsem se nemohla dočkat. Nízký obsah motoru zaručí velmi pohodlnou jízdu (i spotřebu) ve městě. Toť můj první požadavek = splněno!

Právě do města je tato italská slečna jak dělaná!

Zatáčky zvládá s hravostí, rychle si zvyknete i na trochu ostřejší brzdy (holt novinka na trhu...), které výborně reagují při prudším zabrzdění, a spojku, která jako by měla trochu "vůli". Po chvíli ovšem zjistíte, že je vám to vlastně příjemné! Spokojená jsem byla i s trochu nezvyklým umístěním "řadičky" výš než obvykle.

Ach ty zkratky - vlastně: "Ách, ty zkratky"!

Lancia Ypsilon byla obdarována  úsporným režimem Start&Stop. Co to znamená? Že se při zastavení motor jednoduše vypne, ale po sešlápnutí spojky zase naskočí. Pro mě doposud věc nevídaná, o to příjemnější! Systém lze samozřejmě vypnout například v kolonách. Za zmínku určitě stojí i asistent pro rozjezdy do kopce (hill-holder). Taky se vám někdy stalo, že při rozjezdu do kopce vám to prostě "chcíplo"? Ypsilonka vás nenechá ve štychu a pomůže. Zároveň se nemusíte bát, že ťuknete někoho za vámi.

Co na to parkování?

Lancia Ypsilon je také vybavena systémem Magic Parking! Módní návrháři tohoto autíčka holt věděli, jak pojmenovat parkovací sytém - je totiž opravdu kouzelný!

Každá z nás zažila situaci, kdy marně hledáte dostatečně velký prostor podélně mezi dvěma auty, že? Spěchala jsem na schůzku s klientkou a ne a ne najít to správné místo. Tak zpozorněte, milé dámy! V Lancii Ypsilon stačí jediné - zmáčknout tlačítko Magic Parking a čidla už si najdou vhodné místo sama a váš plechový miláček si rovněž sám, a navíc s elegancí jemu vlastní, v poklidu zaparkuje! Požadavek č. 2 = splněno!

I přes nízký obsah mě překvapila energická jízda

Na pouhé polechtání plynu Ypsilonka vyrazila kupředu. Předjíždění, svižnější jízda - nic není problém. Excelentní akcelerace si se mnou po pár minutách pohrála natolik, že se již dalo hovořit o přátelství. Ráda si na silnici někdy "zazlobím", takže rychlý odpich (stačí přidat trochu plynu) jsem ocenila okamžitě.  Požadavek č. 3 = splněno!

Motor si při vyšších otáčkách spokojeně vrní - malá, ale šikovná Lancia. Tedy malá... Kufr je v Lancii Ypsilon prostorný a velký tak, že do něj pohodlně naložíte i plazmovou televizi nebo nespočet tašek a taštiček - přesvědčili jsme se na vlastní oči!

O jízdních a technických vlastnostech bych mohla napsat ještě několik podobných článků - a tak se spokojme s tvrzením, že si zaslouží podtrženou jedničku!

A teď pár slov k designu…

Jak jste si sami všimli, vzhled Lancie Ypsilon nepatří mezi standardy. Velký důraz se klade na masivní přední masku, která se blyští tak, že bych si v ní mohla upravit make-up. Na první pohled třídveřové auto, že? Ona ale šikovně skrývá či maskuje další/zadní  "dvoudvéří", kliky jsou dokonce ukryté v rámu zadních oken. To dodává autu sportovní vzhled: Požadavek č. 4 = splněno! 

Uvnitř auta se cítíte velmi pohodlně, vyšší posez pomáhá lepšímu výhledu a i přes to, že je zde hodně funkcí a tlačítek, vše rychle pochopí i pověstná blondýna. Množství přihrádek a odkládacích ploch oceníme hlavně my, ženy (nejen ty blonďaté). Konečně si můžu vyrovnat všechny kabelky a taštičky, klíče, drobné, mobil, brýle - prostě vše, co mám po kapsách. Ani tady designéři nezaspali - a jak je vidět - trochu nás (ženy) znají.

A na závěr si ještě dovolím zmínit se o audio systému…

... bez kterého, a opět ruku na srdce, dámy, není auto autem a jízda potěšením. Taky vám často nezbude nic jiného, než si cestou domů zazpívat? A nejlépe tam (v autě), kde vás nikdo neslyší? S Lancií Ypsilon to směle rozjedete na plné pecky. Volume doprava a jízda může začít!

Suma sumárum, tato italská slečinka...

... je šitá na míru ženám, jež ocení jak trochu živější jízdu, ale stejně tak se rády tzv. „courají" po městě. Ypsilonka mě mile překvapila svým vybavením, jízdou i pohodlím a tak, hledáte-li kámošku (nejen) do města, mohou opravdu doporučit! Už teď se mi po ní stýská!

Chcete vyhrát Lancii Ypsilon na víkend?

Nepotřebujete k tomu nic speciálního, stačí se od 12. do 17. září  ukázat v jednom ze showroomů Lancia v Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni a v Ostravě, kde bude probíhat exkluzivní týden pro ženy. Přijďte i s kamarádkou, vyzkoušejte si Lancii Ypsilon a budete automaticky zařazeny do soutěže "výjimečný víkend s Lancií".

Vyhrát můžete...

  1. novou Lancia Ypsilon s plnou nádrží - na víkend!
  2. kosmetický balíček Sephora v hodnotě 2000 Kč
  3. poukaz pro 2 osoby do wellness Infinit na zámku v hodnotě 1490 Kč - zahrnuje privátní saunu i wellness (2x 50 min.)
  4. poukaz v hodnotě 18 000 Kč na v současnosti nejefektivnější neinvazivní metodu na odbourání podkožního tuku - kryolipolýzu ve STUDIU estetiky a korektivní péče EXTREME Martiny Gavriely.

Pro více informací a potvrzení účasti klikněte ZDE!


reklama
reklama
reklama
reklama
reklama