reklama

Zdeňka Žádníková bude číst dětem na Chvalském zámku

Zdeňka Žádníková bude číst dětem na Chvalském zámku v rámci kampaně Celé Česko čte dětem

Žádníková s dcerou
Žádníková s dcerou | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Herečka a maminka tří dcer Zdeňka Žádníková bude v neděli šestého listopadu číst dětem z knihy Medvědí Babi a její kouzelná rodina autorky a malířky Anny Obrové. Zapojí se tak do programu kampaně Celé Česko čte dětem. Čtení bude součástí slavnostního zahájení putovní výstavy Cesta k dětem, kterou pořádá Celé Česko čte dětem ve spolupráci s projekty Medvídkov a Lali jóga, a to na Chvalském zámku v Horních Počernicích od patnácti hodin. 

Cílem výstavy je motivovat rodiče a děti k aktivnímu trávení společného volného času. Kromě čtení dětem bude na programu slavnostního zahájení putovní výstavy Cesta k dětem cvičení jógy s autorkou knihy Lali cvičí jógu Hankou Luhanovou a prodejní výstava fotografií z kalendáře Celé Česko čte dětem, ilustrací projektů Lali jóga a Medvídkov.

Profil herečky

Zdeňka Žádníková je členkou hereckého souboru divadla v Dejvicích. Ztvárnila řadu rolí v pohádkách, její první televizní vystoupení bylo v seriálu Lékárníkovic holka a aktuálně v seriálu Ať žijí rytíři. V současné době můžeme Zdeňku spatřit v divadle v Dejvicích v Bratrech Karamazových v roli Kateřiny Ivanovny a v muzikálu Muž bez minulosti.  Účinkovala také ve dvou amerických filmech Melting Glass a Anna Frank, k čemuž jí dopomohla vynikající znalost anglického jazyka. Do povědomí českých televizních diváků se Zdeňka zapsala rolí Ivany Rubešové v seriálu Rodinná pouta (Velmi křehké vztahy). Za tuto roli byla nominována na Objev roku 2004 - anketě TýTý, pořádané Týdeníkem Televize. Založila Nadační fond Zdeňky Žádníkové na podporu projektů zpříjemňování prostředí dětských zdravotnických zařízení.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama