reklama

Na sjezdovkách může helma zachránit život

Tento týden začíná nový prjekt Chraňtě mozky. Jde o připomenutí bezpečnosti na sjezdovkách

Tento týden se rozbíhá projekt Chraňte mozky, který má upozornit návštěvníky lyžařských center, aby dodržovali bezpečnost na sjezdovkách. V nové zimní sezóně se za pomoci Horské služby, výrobců ochranného vybavení  a skiareálu Špindlerův Mlýn rozběhne kampaň na téma rizika na horách. Účastníky čeká soutěž o kompletní sadu chráničů POC.

Sebevědomí lyžaři a rozdováděné děti způsobují časté srážky a vážná zranění. Prevence spočívá ve znalostech pravidel pohybu na sjezdovce, odhadnutí vlastní kondice a používání ochranného vybavení.

"Přestože stále platí lepší nějaká přilba než žádná, lidé by si měli uvědomit, že by helma měla mít určitě bezpečnostní parametry, a že její výběr nezávisí na tom, jestli nám ladí s oblečením, " sdělil Petr Veselý,  ze společnosti POC. Tato společnost je odborníkem na výrobu přileb a chráničů zad.

Soutěž spojená s projektem startuje prvního prosince na webových stránkách www.chrantemozky.cz. Kromě toho tam návštěvníci najdou i to, jak správně vybrat helmu. Na stránkách budou uváděny statistiky Horské služby a informace týkající se pravidel bezpečnosti na sjezdovkách.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama