reklama

Na horách je prašan a led

Aktuální sněhové podmínky jsou velmi příznivé. Na sjezdovkách leží čersvý prašan a led

Foto: Ludvík Hradilek

Aktuální podmínky pro lyžování jsou velmi příznivé. Jizerské hory, Orlické hory, Krušné hory a Krkonoše mají přes metr sněhu. Jeseníky se chlubí, lyžují na dvou a půl metrech sněhové pokrývky.

Krkonoše tento víkend přivítají své návštěvníky na čerstvém prašanu. Nejvíc sněhu je ve Špindlerově mlýně, na Černé hoře a v Rokytnici nad Jizerou, kde je více než sto padesát centimetrů. Všechny sjezdovky jsou v provozu. Prkenný Důl a lyžařské středisko Svatý Petr mají na svazích sníh velmi zmrzlý.

V Orlických horách jsou tři místa, kde se lyžuje na technickém sněhu - Červená Voda, Deštná v Orlických horách a Dlouhoňovice. Ostatní střediska mají kolem jednoho metru čerstvého prašanu. Nejhůř se lyžuje v České Třebové a Přívratech, pod lyžemi budou mít návštěvníci pouze dvacet centimetrů sněhu.

Za poslední týden v Jizerských horách napadlo přes půl metru čerstvého prašanu. V Černé Říčce, Rejdicích, na Severáku a Příchovicích je vrstva na sjezdovkách kolem jednoho metru. Zmrzlý povrch hlásí Bedřichov, Obří sud a Tanvaldský špičák.

Favoritem letošní zimy jsou stále Jeseníky. Praděd se svými dvě stě čtyřiceti pěti centimetry zmrzlého sněhu by mohl rozdávat. Kolem metru a půl prachové peřiny má Červenohorské sedlo, Kouty nad Desnou, Ostruřná, Petříkov a Ramzová. Technický sníh mohou zájemci vyzkoušet na Příčné, v Suché Rudné, Horním Václavově a v Hlubočkách.

Pokud se vydáme na Soláň a Razulu v Beskydech, čeká na nás technický a zmrzlý sníh do výšky osmdesáti pěti metrů. Žádné středisko nemá přes metr, ale po víkendu může být vše jinak. Jediné Pustevny mají pro své lyžaře nachystaný prašan. Nejmíň sněhu je na Trojáku - třicet centimetrů technické pokrývky.

Klínovec v Krušných horách je hned za Pradědem druhým nejvíc zasněženým místem, sto šedesát centimetrů čistého prašanu leží na svazích šestnáct kilometrů dlouhých sjezdovek. Hned za ním je Bouřňák a Boží dar se sněhem do výšky sto deseti centimetrů. Zmrzlá vrstva dvaceti pěti centimetrů sněhu je v Českém Jiřetíně.

Na jižní straně České republiky vítá milovníky zimních sportů Šumava. Aktuální sněhové podmínky jsou velmi příznivé. Jediné Kašperské Hory mají stále dvacet tři centimetry technického sněhu. Hochficht lyžuje na sto šedesáti pěti centimetrech prašanu a Špičák na rovném metru zmrzlého ledu.

 

 

 

 

 

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama