reklama

Dcera Kurta Cobaina: Nirvanu jsem nikdy moc nemusela

Frances Bean Cobain poprvé promluvila o slavném otci a o jeho legendární kapele.

Foto: Profimedia.cz

Frances Bean Cobain, dcera Kurta a Courtney Love, poprvé promluvila o svém slavném otci a o jeho legendární kapele. S čím vším se časopisu Rolling Stone svěřila?

Dvaadvacetiletá Frances Bean Cobain pracuje stejně jako její rodiče v umělecké branži, i když se věnuje spíš výtvarnému umění, a podílela se na přípravě dokumentárního filmu režiséra Bretta Morgena s názvem Cobain: Montage of Heck, který bude mít premiéru začátkem května na americkém HBO.

Přesto zřejmě ještě dlouho bude Frances známá především jako dcera Kurta Cobaina. Nyní, zřejmě právě díky zmíněnému dokumentu, o tátovi poprvé promluvila s médii.

Prestižnímu americkému časopisu Rolling Stone se například svěřila, že hudba Nirvany jí vlastně nikdy moc nebrala. "Promiňte, lidé z reklamy. Promiň, Universale, ale vždycky jsem měla raději hudbu Freddieho Mercuryho nebo Oasis než Nirvanu. Grunge zkrátka není styl, který by mě zajímal," popisuje.

Slyšet otcův hlas pro ni ale asi úplné utrpení nebude. Najdou se totiž písničky Nirvany, které jí vlastně zase tolik nevadí. Mezi ty lepší podle ní patří Territorial Pissings ("Uznávám, že to je ku*va dobrý song!"), nebo Dumb. 

Brečím, když ho slyším

"Brečím pokaždé, když ji slyším. Je to velmi syrová verze toho, jak Kurt vnímal sám sebe. Je to písnička o něm, písnička o něm na drogách, nebo třeba o tom, že se necítil být tím správným člověkem, který by měl fungovat jako hlas jedné generace," vypráví Frances.

Čtěte také: Bude světoznámým modelem. Až se dostane z vězení

Už z toho je patrné, že šlo o hodně osobní rozhovor. Frances otevřeně mluvila dokonce i o jeho odchodu. "Kurt se dostal do bodu, kdy musel obětovat každý kousek sebe pro umění, které od něj celý svět vyžadoval," říká v časopise, jehož titulku zdobil její otec zhruba před dvaceti lety.

"Myslím, že to bylo jedním z důvodů, proč už tady nechtěl být a měl pocit, že stejně všem jeho blízkým bude bez něj lépe," uznává. "Jenže na druhou stranu, kdyby zůstal naživu, já bych měla tátu."

Prozradila také to, že se jí stává, že se lidé dívají na ni a vidí Kurta. "Vím, že když mě vidí bývalí členové Nirvany, vidí jeho. Dívají se na mě, jakoby viděli ducha. Pořád mi říkají, že jsem jako on, že dělám stejná gesta jako on. Geny jsou zvláštní věc."

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Test 007: Znáte dobře Jamese Bonda?

Modelky nejsou žádné anorektičky, říká úspěšná Češka

Eva Herzigová: 5 věcí, které jste o ní (možná) nevěděli

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama