reklama

Ženy jsou stále mocnější. Alespoň mezi celebritami

Prohlédnout galerii
Foto: Sony Music

Už je to pár let, co ženy v šoubyznyse na celé čáře válcují muže. Současnou nejmocnější ženou je Jennifer Lopez, která na pomyslném trůnu vystřídala kolegyni z oboru Lady Gaga. Čím to je?

Jedním z nejprestižnějších a nejcitovanějších žebříčků mocných celebrit je ten, který sestavuje americký časopis Forbes. Podle čeho se v něm celebrity umisťují? Jednak podle částky, kterou za uplynulý rok vydělaly, ale také podle toho, jak moc se o nich mluví a píše v médiích a jak jsou aktivní na sociálních sítích.

Například Jennifer Lopez vydala nové album, objela světové turné a na Twitteru i Facebooku má rekordní počet fanoušků. Díky tomu se jí podařilo z prvního místa vystrnadit další hvězdu, Lady Gaga, která se v žebříčku za rok 2012 umístila až na pátém místě. Jedním z důvodů je to, že vydělala "jen" 52 milionů dolarů, zatímco v době svého prvenství to bylo 90 milionů.

Druhé místo obsadila americká miliardářka Oprah Winfrey, která byla na prvním místě ještě před Lady Gaga. Oprah Winfrey následuje teprve osmnáctiletý zpěvák Justin Bieber. S ohledem na to, že se v žebříčku stovky nejmocnějších celebrit objevil teprve podruhé, je to obrovský úspěch.

Důvod? 

Zřejmě to, že je jedním z mála mužů (nebo dejme tomu chlapců), kteří do šoubyznysu vstupují. Většinou se objevují spíš nové ženy. Dalším důvodem, proč jsou ženy stále mocnější může být právě fakt, že jsou ženy. Muži samozřejmě raději pozorují a obdivují ženy, a ženy zase považují slavné hvězdy za své vzory, ať už umělecké nebo třeba módní. Proto i ony častěji sledují ženy než muže.

Za Justinem se potom umístily Rihanna, již zmíněná Lady Gaga, Britney Spears, Kim Kardashian a Katy Perry. První desítku potom uzavírají dva muži - Tom Cruise a Steven Spielberg.

Obzvlášť feministky a emancipované ženy budou mít z poměru tří mužů ku sedmi ženám velkou radost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Havlova milenka Irena Obermannová: Co si o ní myslíte?

Nejhubenější žena světa: Přála bych si dítě

Sexy Češi: Čím starší, tím lepší. Tady je důkaz!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama