reklama

Eva Herzigová: 5 věcí, které jste o ní (možná) nevěděli

Prohlédnout galerii
Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová je spolu s Terezou Maxovou (s níž jsou mimochodem dobré kamarádky) zřejmě nejznámější českou modelkou. Kromě toho je také jednou z mála Češek, jejíž jméno znají lidé ze všech koutů světa. Právě dnes slaví dvaačtyřicáté narozeniny, má tři děti, a přitom vypadá pořád stejně skvěle jako když v roce 1989 startovala svou závratnou kariéru.

Její úspěchy asi nemusíme dlouze představovat. V roce 1989, ve svých šestnácti letech zvítězila v jedné české modelingové soutěži a záhy odjela do Paříže. První důležitou zkušeností, díky níž se o Evě dozvěděl celý svět, byla kampaň na podprsenky Wonderbra, kterou nafotila v roce 1994. Tehdy se říkalo, že kvůli bezpečnosti řidičů musela firma odstranit billboardy s polonahou Evou stojící u dálnic.

A od té doby přicházela jedna prestižní nabídka za druhou. Objevila se na obálkách všech prestižních módních časopisů včetně Sports Illustrated, byla jednou z modelek Victoria's Secret. Spolu s Naomi Campbell a Claudií Schiffer propagovala parfémy Dolce&Gabbana a takhle bychom mohli pokračovat ještě opravdu dlouho.

Dva roky byla Eva vdaná za bubeníka kapely Bon Jovi, Tico Torrese, a od roku 2006 žije (s krátkými přestávkami) s Gregoriem Marsiajem, s nímž má už tři syny.

Navíc ani ve svých dvaačtyřiceti letech nezůstává Eva nikterak pozadu. Už pár let je tváří kosmetiky Dior, v lednu předváděla spolu s o dvacet let mladšími kolegyněmi na přehlídce značky Versace.

Tohle všechno a ještě mnohem více o ní zřejmě víte. Pokusili jsme se proto najít pár věcí, které o Evě ví jen málokdo:

1) Eva jako herečka

Díky filmu Pohádkář už i v Česku víme, že je Eva šikovná herečka, ale ve světě to o ní vědí mnohem déle. Už předtím se totiž objevila v pěti celovečerních filmech a ve dvou krátkometrážních. Setkala se přitom s režisérem Gasparem Noé, hercem Andy Garciou i Gerardem Depardieu či zpěvákem Bryanem Adamsem.

2) Eva u soudu

V roce 2003 Eva zažalovala kanadskou značku La Senza, která jí odmítla zaplatit nafocení katalogu jen kvůli tomu, že si Eva nenechala předem schválit zkrácení svých vlasů.

3) Eva a charita

V roce 2001 se zúčastnila americké verze soutěže Chcete být milionářem? a vyhrála tu v přepočtu deset milionů korun. Celou částku věnovala na pomoc afghánským dětem.

4) Eva a volný čas

Mezi koníčky Evy Herzigové prý patří keramika a čtení, miluje ježdění na koni a údajně i vyjížďky na Harley Davidson.

5) Eva a kosmetika

Odhalili jsme dokonce i její trik na věčně krásnou pleť - údajně už od svých šestnácti používá krém s anti-aging účinkem určený pro ženy starší čtyřiceti let...

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Češi oblečení neřeší, je to pro ně nutné zlo, říká stylistka

8 způsobů, jak nosit košilové šaty. Budete je milovat

Celebrity v civilu: Stylové, i když jdou na nákup

Test: Znáte pravá jména českých celebrit?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama