reklama

Dvacet banánů denně: Nejlepší dieta pro těhotné?!

Pětadvacetiletá Australanka je v šestém měsíci těhotenství a jediné, co celou dobu jí, je ovoce. Cítí se prý skvěle.

Foto: instagram.com/loni jane

Pětadvacetiletá Australanka je v šestém měsíci těhotenství a jediné, co celou dobu jí, je ovoce. Tuhle extrémní dietu přitom drží jen špičkoví atleti a ještě ne tak dlouhou dobu, protože vědí, že to pro lidský organismus není zdravé. Těhotná kráska ale tvrdí, že se cítí naprosto báječně.

Drobná Loni Jane Anthony nikdy neměla problém s váhou, vždy byla přirozeně štíhlá, a přesto dlouhodobě drží dietu a v podstatě zbytečně se omezuje. A nepřestala s tím ani tehdy, když otěhotněla. I teď jí jen ovoce, případně zeleninu. 

Vůbec nejčastější její stravou jsou přitom banány, kterých sní třeba dvacet denně, ať už ve formě smoothie, nakrájené v salátu či prostě samotné. Hlady tedy zřejmě netrpí, ovšem její tělo, a tím pádem ani tělo jejího miminka nedostává všechny látky, které by mělo. 

Mimochodem, odborníci doporučují, že by člověk neměl jíst více než dva banány denně. Větší množství prý může způsobovat bolesti hlavy, únavu, nespavost a také rozpad zubů.

Ať si dělá, co chce, chtělo by se říct, ovšem kromě toho, že je těhotná, píše o svých šílených stravovacích návycích blog, a fotky svého štíhlého těla pravidelně dává na Instagram, kde ji sleduje sto tisíc nadšených fanoušků.

"Loni Jane se mýlí, pokud se domnívá, že její strava je zdravá. Určitě má nedostatek bílkovin, které jsou pro vývoj a růst dítěte důležité," upozorňuje v britském on-line deníku Daily Mail nutriční specialistka Fiona Hunter a dodává: "Rovněž nemá odkud čerpat některé vitamíny a minerály jako zinek, železo či vápník."

Čtěte také: Pojídání placenty po porodu se stává trendem!

A pokud dítě nedostává vápník ze stravy, kterou matka jí, musí ho čerpat z jejích kostí. Je tedy velmi pravděpodobné, že Loni bude v budoucnu trpět osteoporózou či jinými kostními chorobami. Kromě toho tím, že nejí skoro žádný tuk, riskuje správný rozvoj mozku dítěte a také jeho očí a zraku.

Kyseliny z nadměrného pojídání ovoce navíc Loni ničí zubní sklovinu. Přestože tedy všechny své fanoušky a lékaře ujišťuje, že se cítí skvěle a také tak vypadá, za pár let už to tak zdaleka být nemusí.

Loni zároveň odmítá všechna nařčení, že trpí nějakou poruchou příjmu potravy, anorexie ani bulímie se jí prý netýká. Údajně jen začala jíst zdravě, protože jí bylo neustále špatně a už byla unavená ze svého divokého životního stylu.

Vegankou se stala zhruba před třemi lety, ovšem teprve poté, co otěhotněla, zařadila do svého jídelníčku ještě větší množství ovoce a zeleniny.

Názor na její životní styl si udělejte sami, my však rozhodně nedoporučujeme cokoli z tohoto příběhu napodobovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Můj muž hrozně utrácí: Je závislý na slevách

Na vesnici nás nenávidí. Jsme pro ně příliš BIO!

Speciální cvičení, po kterém určitě otěhotníte

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama