reklama

Co bude na Štědrý den v televizi? Víme to už teď!

Taky už se nemůžete dočkat? Až se pohodlně rozvalíte v sedačce, ladným pohybem si přiblížíte mísu s cukrovím a usrkávat u toho budete punč? Kde jinde, než u televize - nejlépe u léty prověřené vánoční pohádky. V kolik, které a kde se budou vysílat?

Foto: Profimedia.cz

Taky už se nemůžete dočkat? Až se pohodlně rozvalíte v sedačce, ladným pohybem si přiblížíte mísu s cukrovím a usrkávat u toho budete punč? Kde jinde, než u televize - nejlépe u léty prověřené vánoční pohádky. V kolik, které a kde se budou vysílat?

PROGRAM ČT1

10.30 - Vánoční skřítek
Will Ferrell jako nakažlivý optimista v cynickém velkoměstě. Americká sváteční komedie (2003). 

12.10 - Dařbuján a Pandrhola                             
Bylo, nebylo malé městečko, ve kterém žil chudý havíř a bohatý sládek...

13.40 - Peklo s princeznou                          
Komediální pohádka o královských dětech a královské lsti, která vyvolala hněv samotného Lucifera (2009).

15.30 - Lotrando a Zubejda                               
Rodinná komedie Zdeňka Svěráka natočená na motivy pohádek Karla Čapka Velká loupežnická pohádka a O princezně solimánské (1996). 

17.20 - Princezna se zlatou hvězdou                      
Slavná česká pohádka o krásné Ladě, zlém králi Kazisvětovi a dobrém princi Radovanovi (1959). 

19.00 - Micimutr                                   
Nová výpravná pohádka o krásné princezně, zlém drakovi a zázracích, které se dějí, když uděláte první krok. Hrají: L. Šafránková, J. Bartoška, J. Kretschmerová, V. Dyk, M. Šoposká, O. Novák a další. Scénář I. Dousková. Kamera P. Berkovič. Režie V. Karas (90min)

20.30 - Veselé vánoční (pří)hody 2011                    
Ke tradičnímu štědrovečernímu posezení s vyprávěním a písněmi zve Miroslav Donutil a jeho hosté H. Zagorová, Š. Margita, P. Siostrzonek, T. Brodská, I. Šmoldas, K. Vytisková a P. Bende.

21.25 - Pelíšky                                    
Oblíbená filmová komedie o dětech a jejich rodičích, odehrávající se na konci šedesátých let (1999).

23.20 - Uspořená libra                               
Jan Werich a Jiří Sovák v brilantním hereckém koncertu nestárnoucí komedie O´Caseyho (1963).

00.00 - Půlnoční bohoslužba                            
Přímý přenos vánoční bohoslužby z farního chrámu svatého Tomáše v Brně. Celebruje farář P. Petr Vrbacký

Podívejte se do galerie na 20 zaručených tipů ze štědrodenního televizního programu - ZDE!

PROGRAM ČT2

14.40 - Funny Girl                                      
Barbra Streisandová v roli ženy, která ze všeho nejvíc toužila po slávě. A po lásce. Oscarový americký muzikál (1968). 
        
17.05 - Na kávě u Kamily                           
Vánoční setkání legendární hlasatelky Kamily Moučkové S přáteli. Režie A. Hynková
       
20.00 - Bílé Vánoce                                       
(White Christmas) Klasický muzikál Irvinga Berlina s Bingem Crosbym v hlavní roli. Slavný americký film (1954). Dále 

23.10 - Vánoce v Ypsilonce                               
Bláznivá scénická koláž z roku 1991. Účinkují: J. Schmid, M. Eben, J. Lábus, O. Kaiser, P. Vacek, J. Kretschmerová, J., J. Schmitzer, J. Kemr a další.

00.00 - Sting: Koncert v katedrále                        
If On A Winter´s Night - koncert z katedrály v severoanglickém Durhamu. Zimní kolekce písní, koled a ukolébavek z britských ostrovů jako reflexe nálady ticha i radosti (2009).

PROGRAM TV NOVA

07.00 Svátky vem kačer!
Bah Humduck!: A Looney Tunes Christmas) Blíží se Vánoce a v městečku se všichni chystají na Štědrý večer. Jen kačer Daffy, majitel obchodního domu, se těší především na tučný vánoční výdělek a nařizuje zaměstnancům přijít do práce i na Štědrý den. Králík Bugs je jediný, kdo se Kačera nebojí a varuje ho, že pokud nezmění svůj přístup, přijdou ho strašit duchové Vánoc... Americký animovaný film (2006)
     
08.10 Chobotnice z II. patra 
Vypadá to jako formela, ale je to živé, dovede to mluvit i převrátit byt vzhůru nohama. Záhadná hmota však dokáže také usmiřovat a dělat radost... Česká komedie pro děti i jejich rodiče (1986). Hrají D. Veškrnová, P. Zedníček, Ž. Fuchsová, M. Šimáček, M. Macháček a další. Režie J. Polák (92 min)

09.50 Třetí princ
Královští sourozenci - dvojčata se vydají na dobrodružnou cestu za vysvobozením staršího bratra ze zakletí a za krásnou tajemnou princeznou. Český film (1982).

11.20 Shrekoleda (Shrek the Halls)
Shrek by chtěl milované Fioně a dětem udělat hezké Vánoce a tak požádá o pomoc své přátele. Ti však mají o vánoční náladě poněkud jinou představu a tak se zlobr musí smířit s nečekaně velkolepou a nezapomenutelnou oslavou... Speciální vánoční setkání s dobráckým zlobrem a jeho přáteli v americké animované komedii (2007).

11.40 Krakonoš a lyžníci     
Pašerácké dobrodružství z dob, kdy do Krkonoš přicházely první lyže. Český film (1980). Hrají M. Padalík, J. Kreidl, V. Král, V. Krňanská, O. Havelka, K. Heřmánek a další. Režie V. Plívová-Šimková

13.00 Šťastný a veselý Madagaskar (Merry Madagascar)
Santa se svými naloženými saněmi náhle havaruje a nehoda mu způsobí ztrátu paměti. Za vydatné pomoci vynalézavých tučňáků jsou však všechny dárky dětem doručeny a ohrožené Vánoce se podaří zachránit... Americký animovaný film (2009)

13.30 Princ a Večernice
Odvážný princ Velen se vydává do světa, aby našel nejen své sestry a švagry, ale především vysvobodil ze spárů čaroděje Mrakomora princeznu Večernici, do které se zamiloval... Český film (1978). Hrají J. Ďurdiak, L. Šafránková, R. Brzobohatý, V. Menšík, O. Táborský, F. Filipovský, Z. Adamovská, J. Jurištová, I. Andrlová a další. Režie V. Vorlíček (79 min)

14.50 Kdopak to mluví  (Look Who's Talking)
John Travolta umí tančit, řídit letadlo a rozesmát maminku. To by byl dobrý táta! Ale co na to maminka Kirstie Alley, to se uvidí! Americká komedie (1989). Dále hrají O. Dukakis, G. Segal, A. Vigoda a další. Režie A. Heckerling (92 min)

16.55 Honza málem králem 
Honza si spokojeně žije v malé chalupě se svou laskavou maminkou ale jen do chvíle, než se máma rozhodne poslat ho na zkušenou do světa, kde by na něj mohla čekat třeba i nějaká ta princezna. Jenže Honza po království, princezně ani bohatství netouží... Český rodinný film (1977).

18.30 Pyšná princezna  
Král Miroslav se vydává do Půlnočního království, aby v převleku za zahradníka zbavil princeznu Krasomilu pýchy... Česká pohádka (1952). Hrají A. Vránová, V. Ráž,  S. Neumann, M. Kopecký, K. Effa, G. Heverle, J. Hlinomaz a další. Režie B. Zeman
 
20.00 Tři oříšky pro Popelku 
Krásnou, ale chudou Libušku Šafránkovou nečekají v kouzelných oříšcích jen plesové šaty, ale také lovecká kamizola... A princ Pavel Trávníček na ní může oči nechat! Česko-německý film (1973). Režie V. Vorlíček (84 min)

21.25 Hudbu složil, slova napsal  (Music and Lyrics)
Hugh Grant dostane nečekanou nabídku, aby pro slavnou popovou hvězdu napsal duet. Problém je v tom, že sice umí složit hudbu, ale jeho texty nestojí za moc. Náhoda mu ovšem přihraje do cesty lehce praštěnou Drew Barrymore a spolu pak zjistí, že nejlepší způsob, jak složit perfektní love song, je zamilovat se... Americká komedie (2007). Dále hrají B. Garrett, K. Johnston, C. Scott, H. Bennett a další. Režie M. Lawrence

PROGRAM NOVA CINEMA

08.00 Láska přichází o Vánocích  (Love Comes with Christmas)
Starostlivému otci Erolu Sanderovi se po smrti manželky zhroutí svět. Navíc přijde o taxikářskou licenci a tak hrozí, že zůstane bez prostředků a přijde o svou milovanou dceru. Setkáním se zdánlivě bezcitnou soudkyní ale všechno nabere zcela nečekaný obrat... Německý romantický film (2010).

10.45 Vánoce bez Santy (The Year without a Santa Claus)
Blíží se Vánoce a Santa Claus je znechucený tím, jak se Vánoční svátky stávají pomalu ale jistě komerční záležitostí. Nikdo už nechce dodržovat tradice a kouzlo Vánoc je ta tam. A tak když nejbližší z elfů Sparky prohlásí, že je třeba jít s dobou, postaví si Santa hlavu s tím, že si bere na rok dovolenou a že Vánoce budou letos bez něj... Americká rodinná komedie (2006).

14.05 Milionové Vánoce (Christmas in Wonderland)
Blíží se nejhezčí svátky v roce, ale pro rodinu Saundersových je pojem šťastné Vánoce v nedohlednu. Matka uvízla na letišti a otec musí vyrazit se svými naštvanými ratolestmi na nákupy. Situace se ale změní, když děti najdou pytle plné peněz a začnou je utrácet. Jenže zločinci, kterým peníze patřily, je chtějí získat zpět za každou cenu... Kanadsko-americká komedie (2007).

PROGRAM TV PRIMA

09.30 - Mamutí Vánoce (Ice Age: A Mammoth Christmas)
Když Sid nechtěně zničí Mannyho památeční vánoční ozdobu a ocitá se na seznamu zlobilů, vydává se na zábavné putování na severní pól, aby dal vše do pořádku. Místo toho ale způsobí ještě větší pohromu. Teď je na Mannym a jeho bandě přátel, aby zachránili Vánoce pro celý svět! Americký animovaný film (2011)

13.45 - Eva tropí hlouposti (čb)     
Seriózní Oldřich Nový a jeho potrhlá sestra Nataša Gollová společně usilují o získání vzácného druhu růže, který pěstuje jejich nepřátelský soused... Oblíbená česká komedie (1939). Dále hrají R. Schránil, Z. Baldová, E. Nollová, G. Hilmar a další. Režie M. Frič (87 min)

15.20 - Pohádka svatojánské noci      
Pohádkový příběh o chytrém vojenském vysloužilci a napáleném vydřiduchovi. Český film (1981). Hrají V. Postránecký, J. Kroner, J. Alnerová, P. Zedníček, K. Vochoč, J. Satinský a další. Režie Z. Zydroň

16.45 - Babička (čb)      
Proškovy děti už netrpělivě očekávají příjezd své babičky na Staré bělidlo... Terezie Brzková ve svém nejslavnějším filmu natočeném podle románu Boženy Němcové (1940). Dále hrají N. Tanská, S. Svozilová, M. Glázrová, G. Nezval, J. Štěpničková a další. Režie F. Čáp 
       
18.30 - Obušku, z pytle ven!  
Kouzelný dědeček daruje chudému muzikantovi tři dary. Ubrousek, co se sám prostírá, oslíka, z něhož padají dukáty, a obušek...! Česká pohádka (1955). Hrají L. Pešek, J. Beyvl, F. Smolík, R. Borová, M. Fišlák, A. Košnar a další. Režie J. Pleskot

19.45 - Byl jednou jeden král     
Tvrdohlavý král Jan Werich chce svým poddaným dokázat, že sůl není nad zlato. Ani s pomocí Vlasty Buriana se mu to moc nedaří... Oblíbená česká filmová pohádka (1954). Dále hrajín M. Dvorská, M. Horníček, M. Kopecký, L. Lipský, I. Kačírková a další. Režie B. Zeman

21.30 - Pretty Woman (Pretty Woman)
Bohatý úspěšný podnikatel Richard Gere se setkává s krásnou prostitutkou Julií Robertsovou. Záhy mezi nimi vzniká vztah, který nejen promění jejich životní názory, ale posléze přeroste ve vzájemnou náklonnost a lásku... Americký film (1990). Dále hrají R. Bellamy, J. Alexander, L. San Giacomová a další. Režie G. Marshall (115 min)
          
23.45 - Karamelka (Brown Sugar)
Dre a Sidney jsou již od dětství nejlepšími přáteli. Sidney ale nikdy nedovolila, aby se jejich přátelství rozvinulo v něco víc - bála se, že ztratí kamaráda. Když se ale Dre ožení a Sidney má před svatbou, zjišťují, že je mezi nimi možná něco víc...Americká romantická komedie (2002). Hrají T. Diggs, S. Lathanová, M. Def a další. Režie R. Famuyiwa (105 min)

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama