reklama

TV tipy na Štědrý den: Sám doma, Třetí princ

Jaký film si pustit na Štědrý den v televizi? Přinášíme vám čtyři zaručené tipy

Sám doma
Sám doma | Foto: 20th Century Fox

Jaký film si pustit na Štědrý den v televizi? Přinášíme vám čtyři zaručené tipy

V 9.50 by vám na Nově neměla uniknout netradiční pohádka Třetí princ (1982). Pohádka vypráví o královských sourozencích (dvojrole Petra Trávníčka), kteří se vydají na dobrodružnou cestu za vysvobozením staršího bratra ze zakletí a za krásnou tajemnou princeznou (Libuše Šafránková).

Ve 13.45 by vám na Primě neměla uniknout zábavná československá komedie Eva tropí hlouposti (1939) s Natašou Gollovou a Oldřichem Novým v hlavních rolích. Eva je vizáží mladá dáma, ale jinak pěkné třeštidlo. Žije se svou starou tetou, která je na její vylomeniny zvyklá. Na narozeniny tetičky přijíždí i Evin bratr Michal, který se cestou setká s krásnou dívkou, schovávající se před přísnou matkou.

K Vánocům už neodmyslitelně patří americká komedie Sám doma (1990) režiséra Chrise Columbuse. Tu si můžete pustit ve 14 hodin na HBO 2. Film je o malém Kevinovi, kterého omylem nechá rodina doma. Kevin vůbec nepropadne panice, právě naopak. Konečně může dělat všechno to, co jinak nemůže. Jezdit po koberci na kolečkových bruslích, přejídat se zmrzlinou. Jeho štěstí však netrvá dlouho. Objeví se totiž dva zlodějíčkové, kteří si na dům McCallisterových dělají zálusk.

V 17.20 vysílí Česká televize oblíbenou pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele (1959). Krásná princezna Lada (Marie Kyselková), jejíž čelo zdobí zlatá hvězda uteče před manželstvím se zlým králem  Kazisvětem, který vtrhne na hrad a žádá si její ruku. Díky myšímu kožíšku se princezně podaří utéct do sousedního království, kde se zamiluje do prince (Josef Zíma).

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama