reklama

Kam nejraději jezdíme o jarních prázdninách? Víme to

Kam nejčastěji jezdíme o jarních prázdninách na dovolenou? A jede celá rodina?

Foto: Thinkstock

Jaké lokality volíme pro naši dovolenou o jarních prázdninách? Nejčastější zahraniční destinací jsou pro nás italské Alpy, které tvoří až polovinu prodaných zájezdů. Na horách trávíme většinou týden a jede celá rodina.

Ukazují to statistiky prodaných zájezdů cestovní agentury Invia.cz na období od 6. února do 18. března. V tomto termínu si totiž letos budou děti užívat jarní prázdniny v jednotlivých oblastech České republiky. V rámci prodeje zájezdů na období jarních prázdnin registruje cestovní agentura Invia.cz největší poptávku po dovolených v lyžařských střediscích. Nejoblíbenějším ski areálem českých turistů je Val di Fiemme v italských Alpách. Objednávky zájezdů v termínu jarních prázdnin nejčastěji zahrnují čtyři osoby. Oproti tomu letní dovolené  objednávají zejména páry.

Rezervujte si vaši dovolenou včas

"Z našich zkušeností víme, že si lidé šetří dovolenou právě na období jarních prázdnin. Objednávky ukazují, že v tomto termínu vyrážejí na dovolenou celé rodiny. Často registrujeme poptávku i ze strany početných skupin," sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz. "Větším skupinkám doporučujeme zamluvit pobyt s předstihem, aby nenarazily na problém s obsazeností. Lidé nakupují zájezdy na jarní prázdniny běžně již od září. Tradičně tři týdny před termínem registrujeme vlnu zájmu ze strany opozdilců," doplnil Tůma.

Jezdíme i za exotikou

V termínu jarních prázdnin registruje cestovní agentura Invia.cz zvýšenou poptávku po zájezdech do exotických destinací. Mezi tři nejoblíbenější lokality patří Spojené arabské emiráty, Thajsko a Kuba. Na exotické dovolené tráví lidé v průměru jedenáct dní. Objednávky jsou převážně rezervovány pro dvě osoby.

"Právě v únoru zaznamenáváme nejvyšší poptávku po dovolených v exotických destinacích. Lidé totiž s oblibou využívají termínu jarních prázdnin, navíc je láká tamní příznivé podnebí," uvedl Tůma. "V pozdějších termínech jarních prázdnin, především těch březnových, lidé odlétají také do Egypta a na Kanárské ostrovy. V tomto termínu zde totiž teploty stoupají k pětadvaceti stupňům," dodal Tůma.
 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama