reklama

Tohle o vás prý prozradí váš účes. Poznáváte se?

Váš účes toho o vás možná prozradí víc, než si myslíte.

Foto: Isifa/Thinkstock

"Nejen vaše obličejové rysy odráží vaši povahu, ale dokáže to i váš účes," tvrdí expertka na čtení ve tváři Jean Haner, která o téhle problematice napsala dokonce knihu. A když to říká odbornice, tak to musí být pravda. Pojďme se tedy podívat, jestli její poznatky sedí i na vás a vaše vlasy.

Můžete sice namítnout, že člověk přece několikrát za život svůj účes změní, takže by musel být pokaždé povahově jiný, ale co když účes mění zrovna tehdy, kdy se i jeho povaha trochu změní? Když dojde k nějakému poznání, na něco změní názor, stane se mu něco, co ho poznamená nebo třeba v jistých ohledech dospěje. 

Jean Haner on-line magazínu Cosmopolitan prozradila spoustu zajímavých věcí, které o člověku prozradí barva a typ vlasů, ale i střih a účes. A my vám je přinášíme také...

1) Máte-li zrzavé vlasy, pravděpodobně je s vámi legrace.

Prý to platí dokonce i tehdy, když si je na zrzavo jen barvíte. Tito lidé podle Jean milují zábavu, nikdy se nechtějí nudit, jsou přímí a mají smysl pro humor. Někdy ale prý mohou věci příliš dramatizovat. A i přes to všechno bývají plaší a mají strach z odmítnutí.

2) Kudrnaté vlasy značí dobré srdce.

Ženy s kudrnatými vlasy bývají štědré a často všechno, co dělají, dělají rychleji než ostatní. "Mají v sobě oheň," říká doslova Jean Haner. Proto jsou velmi vášniví a také bývají dobrými vůdci. Vášeň ale někdy může vést až k agresivitě.

3) Vlnité vlasy znamenají kreativitu.

Ženy s vlnitými vlasy mají spoustu energie, jsou emocionální a jejich city jsou snadno zranitelné. Někdy také nerady o věcech mluví a raději mlčí. Často potřebují být o samotě, protože svoboda je pro ně velmi důležitá. O to víc jsou potom kreativní.

4) Husté vlasy rovná se moc.

Lidé s hustými vlasy jsou předurčeni k tomu, aby ovládali druhé, a většinou se jim to velmi dobře daří. Bývají také tvrdohlaví, na druhou stranu prý někdy nemají tolik chuti do sexu. Mimochodem, platí to prý i v případě, že máte husté obočí.

5) Máte rovné vlasy, ale natáčíte si je? Chybí vám legrace.

Jestliže máte rovné vlasy, ale většinou je nosíte natočené, pak to prý znamená, že vám v životě chybí zábava a natočení působí jako jisté uspokojení. Máte díky tomu pocit, že vypadáte zajímavě a že do světa vysíláte pozitivnější signály, než kdybyste si vlasy nechala tak, jak vám narostly.

6) Rovnáte kudrnaté vlasy? Potřebujete se zklidnit.

Pokud jsou vaše vlasy naopak od přírody vlnité nebo kudrnaté a vy si je většinou rovnáte, údajně to znamená, že je ve vašem životě příliš mnoho chaosu a nepořádku a vám chybí klid. Narovnání prý podvědomě působí jako jakési zklidnění.

7) Nosíte středně dlouhé vlasy? Uvažujete logicky.

Ženy, které nosí polodlouhé vlasy, tedy někam těsně pod ramena, a s úpravou si příliš nelámou hlavu a nosí vlasy v podstatě tak, jak po umytí uschnou, prý bývají velkými mysliteli a navíc přemýšlí logicky. Jsou také velmi empatické, cílevědomé a někdy i soutěživé.

8) Ženy s dlouhými nedbale upravenými vlasy jsou citlivé.

Hodně se zabývají svými pocity, jsou romantické a také kreativní. A někdy myslí ve stylu hippies.

9) Máte-li velmi krátké vlasy, pak prý nesnášíte cokoli řešit.

Ženy s krátkými vlasy a střihem velmi jednoduchým na úpravu prý nerady cokoli řeší (včetně účesu). Nejen praktické věci v životě, ale nechtějí se zabývat ani svými pocity.

10) Složitý drdol nosí hysterky.

Čím složitější je váš účes, tím více sebekritická prý jste. Složité drdoly tedy značí nízké sebevědomí a ženy, které je nosí, prý často všechno dramatizují.

11) Asymetrické střihy slibují zábavu.

Asymetrické a nekonvenční střihy o své nositelce říkají, že je zábavná. Zábavnější než žena, která nosí spíše praktické účesy.

12) Dlouhý vrstvený střih? Jste perfekcionistka.

Jestliže máte dlouhé sestříhané vlasy, které jako by tvořily vrstvy, pak prý potřebujete mít všechno v nejlepším pořádku a cokoli děláte, musí mít ten nejlepší výsledek. Samozřejmě včetně vašeho účesu.

13) Vlasy stažené do vysokého culíku značí cílevědomost.

Pokud nosíte vlasy uhlazené u hlavy a stažené do vysokého culíku, pak jste pravděpodobně cílevědomá, soutěživá a jdete si za svým.

14) Nosíte cop? Pak prý na druhé myslíte víc než na sebe.

Jestli vlasy moc neřešíte, a místo abyste si zašla ke kadeřnici, raději to odkládáte a vlasy nosíte v copu, znamená to, že potřeby druhých jsou pro vás důležitější než vaše vlastní.

15) Podle linie vlasů si můžete vyložit svůj vztah s matkou.

Máte-li linii vlasů nad čelem rovnou, znamená to, že se matkou necháte ovlivnit a že jí budete pravděpodobně podobná. Jestliže je linie vlasů nepravidelná, pak na vás matka moc velký vliv nemá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nahá Madonna: Táhne jí na šedesát, svléká se pořád

Zajímavý outfit? Zkuste oblečení či doplňky s třásněmi

Výstřední boty na nohách slavných: Troufla byste si?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama