reklama

Za měsíc jsou Vánoce. Už máte koupené dárky?

Loni jsem si dala předsevzetí, že letos nakoupím všechny vánoční dárky s dostatečným předstihem, abych se nemusela tlačit v přeplněných obchoďácích. Jak myslíte, že to dopadlo?

Foto: Isifa/Thinkstock

Loni jsme si s kamarádkou daly předsevzetí, že letos nakoupíme všechny vánoční dárky s dostatečným předstihem, abychom se nemusely tlačit v přeplněných obchoďácích a měla klid. Jak myslíte, že to dopadlo?

Ona má všechny, já mám jeden. A ten jsem ještě navíc koupila náhodou. Potřebovala jsem si koupit novou blůzu do práce a při té příležitosti narazila na svetr, který by strašně slušel mé mamince. Naštěstí jsem si v tu chvíli vzpomněla, že budou Vánoce a rovnou ho vzala.

Vůbec se ale nemohu přinutit k tomu, abych se vydala vyloženě na nákup vánočních dárků. Vánoce mám fakt ráda, ale prostě ještě nejsem vánočně naladěná. Vždyť ještě před týdnem bylo tak hezké počasí a ani teď ještě nehodlám nosit zimní bundu. 

Ono už není léto?

V hlavě mám pořád ještě léto, a tak se mi rozhodně ještě nechce přemýšlet nad tím, čím koho na Štědrý den obdaruju. Přitom mám tuhle tradici moc ráda a ráda ty dárky i vymýšlím. Jenže mám pocit, že jsem se teprve nedávno vrátila z letní dovolené, a už se mám zase rychle přeorientovávat na Vánoce?

Jako kdyby to každým rokem utíkalo rychleji, nezdá se vám? Jakoby dřív mezi létem a Vánocemi byla delší doba. Anebo už jsem si zvykla na to, že zima přijde, aniž by se ptala a léto je hned v čudu. 

Kdyby šly Vánoce posunout

Přála bych si Vánoce o měsíc posunout. Třeba by po dlouhé době byly dokonce bílé! Ale to se mi asi nepovede, takže to teď musím nějak vymyslet s těmi dárky. 

Buď se smířím s tím, že dobrovolně podstoupím ten stres a vyrazím na last-minute nákupy, anebo prostě i ostatní dárky koupím někde náhodou, až půjdu třeba pro jídlo. Jenže taková náhoda se nedá moc předvídat, a tak je asi potřeba počítat s tím, že někdo by svůj dárek vůbec nemusel dostat.

Poslouchejte rádio Frekvence 1 online ZDE >>

A to mě přivádí na myšlenku obdarovat své blízké jen něčím malým a symbolickým a nějaké pěkné dárky jim darovat po novém roce. Prostě jen tak. Protože abych jim tím vyjádřila, že je mám ráda, přece nepotřebuji konkrétní datum. 

Dospělí to jistě pochopí a třeba se jim uleví, že mohou udělat totéž, a dětem objednám ještě dnes hračky přes internet. A je to. Možná že díky tomu budou letošní Vánoce vůbec první, které absolvuji v klidu, a opravdu si je užiju! Dám vám potom vědět.

Pokud se rozhodnete jít podobnou cestou, budu ráda, když mi prostřednictvím žena.cz dáte vědět, jak to dopadlo.

Zuzana

Co vy na to?

Dovedete si představit, že byste se teď zastavili a rozhodli se, že Vánoce odteď nebudou postavené na dárcích? Nebo už je naopak máte všechny vzorně nakoupené, a dokonce i zabalené? A jak jste se ke včasným nákupům přinutili? Těšíme se na vaše zkušenosti a tipy!

Podobné téma bude také námětem dnešního pořadu Dámský klub na rádiu Frekvence 1

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nehodlám jen uklízet a vařit. A proto jsem stále single

Psychologie na záchodě: Za zácpu může vaše povaha

Půjčila jsem nejlepší kamarádce 10 000 Kč. Chyba!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama