reklama

Ideál krásy: Jak to vidí muži a jak ženy?

Jak vypadá dokonalá žena a dokonalý muž současnosti? A jak moc jsou představy mužů a žen odlišné?

Foto: Profimedia.cz

Že si dokonalou ženu představují jinak muži a jinak ženy, vás asi moc nepřekvapí, přestože se požadavky na vzhled a ideální hodnoty neustále trochu mění a vyvíjí. Jaké tedy jsou současné preference? Jak si přejí vypadat ženy, a jak máme vypadat podle mužů? A naopak - vědí muži, o čem tajně sníme?

Dokonalé tělo vytvořené z částí těch nejkrásnějších těl a tváří světa už tu bylo mockrát a pokaždé vypadá trochu jinak. Pokaždé jsou totiž v kurzu trochu jiné modelky, odlišné typy hereček, ale i herců či fotbalistů. Jak tedy vypadají ty současné ideály krásy?

Rozhodl se to zjistit americký internetový obchod se spodním prádlem BlueBella. Zeptal se na názor tisícovky žen a mužů a výsledkem jsou následující dokonalé postavičky.

V první řadě je důležité říct, že dokonalý muž ani žena vlastně reálně neexistují. Každá část dokonalého těla totiž ve skutečnosti patří někomu úplně jinému. 

Ženy si představují, že by měly mít tvář jako Cara Delevingne, vlasy jako Kate Middleton, prsa jako Jennifer Aniston, boky Emmy Watson, břicho ploché jako Gwyneth Paltrow a nohy štíhlé a dlouhé jako Elle Macpherson.

Preference mužů jsou přitom naprosto odlišné. Mnohem víc než Cara se jim totiž líbí Megan Fox. Obdivují vlasy Scarlett Johansson (tedy jejich dlouhou podobu, od té doby, co se Scarlett v létě nechala ostříhat nakrátko, už je tolik nebere). Ideální prsa má podle většiny mužů Kim Kardashian.

Dobrou zprávou je, že boky nemusíme mít tak útlé, jak si představujeme - mnohem lepší jsou údajně takové, jaké má Kelly Brook. Také nohy mají z pohledu mužů alespoň o něco dosažitelnější tvar - mají být takové, jako má Rosie Huntigton-Whiteley.

Také představy o dokonalém mužském těle se liší, i když nejpatrnější je to ve tváři a vlasech. Zatímco ženy preferují obličej Jamieho Dornana, muži by raději vypadali jako David Beckham. Ženy mají raději rozcuch Harryho Styles, než uhlazený krátký střih Brada Pitta ve filmu Sedm, který preferují muži.

Co se Brada Pitta týče, ženy spíš zajímají jeho bicepsy. Pokud se ptáte, jestli Brad Pitt má nějaké bicepsy, pak jste pravděpodobně muž, protože ženám se svaly sice líbí, ale vůbec nemusí být tak mohutné, jakými se pyšní třeba Hugh Jackman, když je ve své vrcholné formě.

Čtěte také: Nejkrásnější lidé na světě: Arménské ženy a irští muži

Pokud jste si mysleli, že Ryan Gosling je miláčkem především žen, pletli jste se. Muži by chtěli mít jeho tělo, zatímco ženám se víc líbí hrudník a břicho Davida Gandyho. Na čem se však muži i ženy shodnou, je fakt, že nejlepší nohy mají fotbalisté. 

U vkusu žen vítězí nohy Davida Beckhama, ale muži by radši měnili s Frankem Lampardem.

Výsledkem toho všeho tedy je, že se muži a ženy neshodnou vůbec v ničem. Snad jen v tom, že chyby a povadlé tělo se neodpouští a že dokonalý člověk prostě musí vypadat jako modelka či profesionální sportovec. To, že si muži potrpí na ženské křivky a mužské svaly, vás asi nepřekvapí. Stejně jako fakt, že ženy si myslí, že musí být co nejštíhlejší, aby byly považované za krásné.

Jak jste na tom vy?

Jak by vypadalo ideální tělo podle vás? Čí vlasy, tělo či nohy byste brali, a jaké preference máte, co se týče druhého pohlaví? Vaše touhy a představy můžete psát v komentářích pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ve 20 letech na plastiku? Kvůli Facebooku a Instagramu

Připravte se na módní šok: Trvalá se vrací

Ztrácí váš muž vlasy? Tyhle triky ho naučte

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama