reklama

Historie našich idolů: O kom sníme dnes a o kom před 50 lety?

Jako se časem mění móda, mění se i naše vzory a naši mužští idolové. A stejně jako se vrací móda, vrací se i ideály krásy. Podívejte se, o kom snily naše maminky a babičky, a jak jsou tihle pánové podobní fešákům dnešní generace.

Prohlédnout galerii
Foto: Profimedia.cz

V padesátých letech byli v kurzu mužní krasavci s pohnutými osudy, jejichž tvář byla jakoby větrem a zkušenostmi ošlehaná. Podobný vkus ženám vydržel až do šedesátých let, která ale začal ovlivňovat Elvis Presley se svým vysokým účesem a extravagantní módou.

Svaly 80. let versus jemné tvářičky 90. let

V sedmdesátých letech, v době Pomády a Horečky sobotní noci, potom tenhle výrazný styl hrál jednoznačný prim. Ovšem v osmdesátých letech přišlo něco nevídaného a ještě méně přirozeného - hory odhalených svalů. Bylo víceméně jedno, jakou měl dotyčný tvář, vypracované tělo to "oddřelo" za ni.

Devadesátá léta potom naštěstí byla zase o něco jemnější - jen si vzpomeňte, jak andělskou tvář míval v mládí Brad Pitt, či jeho věčný rival Tom Cruise. Zapomenout nesmíme ani na božského Lea, který sice přišel až ke konci tohoto desetiletí, ovšem s o to větší intenzitou. Jack z Titanicu z většiny dívčích snů vystrnadil i nestárnoucího Brada.

A dnes...

A které z dnešních mužů můžeme považovat za současné idoly? Nejen náctileté dívky, ale i dospělé ženy se hádají, která si Ryana Goslinga všimla dříve. Styl a směr nového tisíciletí pak jednoznačně ovlivnil David Beckham. Všimněte si, že jsou sice o něco upravenější a nažehlenější než býval James Dean nebo Steve McQueen, ale jejich na oko ležérní účesy a třídenní strniště kopírují vcelku věrně.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama