reklama

7 důvodů, proč byste měli spát nazí: Stres a cukrovka

Napadá vás důvod, proč bychom měli spát nazí? My jich máme celkem sedm.

Foto: Thinkstock

Horké letní dny přímo svádí k tomu, abychom odložili noční košile či pyžama a spali, jak se říká - "na Adama". Nahatí bychom měli spát mnohem častěji. Máme pro vás potvrzení od vědců a lékařů.

Věděli jste, že kdy odložíte svůj noční úbor, budete ve vztahu mnohem šťastnější? Vyhněte se stereotypu a uvolněte se. Tady je 7 důvodů, proč byste odhození pyžama měli začít brát v úvahu.

Lepší manželství

Podle vědců je nejlepším způsobem, jak udržet manželství, spát nazí. Výzkum odborníků z Velké Británie odhalil, že ze 1004 dotazovaných "nočních naháčů" 57 % potvrdilo, že jsou ve vztahu velmi šťastní a nemají sebemenší problém se studem.

Doporučujeme: Trhaný spánek. Spěte na dvě "šichty"

Musíte však dodržet ještě jednu věc, povléknout peřiny a polštář příjemným materiálem, který pomůže s celkovým uvolněním. Ráno se probudíte jako jiný člověk.

Prevence cukrovky

Je to trochu přitažené za vlasy, ale něco na tom bude. Čtyřměsíční studie pěti mužů prokázala, že když tělo v noci zbytečně nezahřívali oblečením, organismus si vytvořil zásoby "zdravého tuku", který prý ovlivňuje tvorbu inzulinu. Spali-li ve vyhřáté místnosti a oblečení, k vyrovnávání nedocházelo. S tímto upřesněním přišel Francesco S. Celi, profesor Univerzity ve Virginii pro New York Times.

Žádné mykózy

Cosmopolitan cituje doktorku Dr. Jennifer Landa, která potvrzuje, že pro ženu je lepší spát bez pyžama. Tak může její intimní partie dostatečně větrat a nedávat příčinu ke vzniku bakterií a vaginálních mykóz. Lze tak předejít i zánětu močového měchýře či vaječníků.

Tělo na tělo

Dotýkat se nahé kůže je skvělé. Tento kontakt uvolňuje do organismu hormon oxytocin, který zlepšuje náladu. Díky letmým intimním dotykům dostávají nadledvinky zprávu, čímž regulují produkci stresového hormonu kortizolu. Zkuste se jednu noc neoblékat, ráno se probudíte v těsné blízkosti partnera šťastná, odpočatá a připravená čelit dalšímu stresu v práci.

Lepší spánek

Nejen, že se nebudete cítit svázané a na svobodu nahého těla si rychle zvyknete. Ale je dokázáno, že se lépe uvolníte, když budete váš organismus pomalu ochlazovat. Bolí vás ráno často hlava? Zkuste si před spánkem dát vlažnou sprchu, pořádně vyvětrat a nechat tělo bez oblečení jen pod příjemnou přikrývkou. Uvidíte, že se stane zázrak.

Větší sebevědomí

Nahota je přirozená. Když se každý den budete probouzet bez oblečení, naučíte si vážit svého těla. Zvyknete si na své drobné nedostatky i přednosti, což vám pomůže v osobním i profesním životě.

Skvělý sex

Jak jinak nastartovat manželovu představivost, než se ke spánku uložit bez košilky. Co potom, když se ráno protáhnete v celé své kráse. Myslíte si, že jen tak odejdete do práce?

V čem spíte vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Manžel mě podvedl. Nic lepšího se mi nemohlo stát

12 věcí, co můžete udělat s okurkou doma i jinde

Dovolená bez hádek. Tohle partnerovi (ne)dělejte!



reklama
reklama
reklama
reklama
reklama