reklama

Co mužům nejvíce ničí zdraví? Nepodceňujte varování

Muži by měli zpozornět. Tyto věci jim nevědomky ničí zdraví!

Foto: Thinkstock

Snaží se před námi být silní, nezničitelní. Jejich ochranitelské pudy jsou pro ně důležitější, než vlastní zdraví. Ano, mluvíme o vás, pánové! Podívejte se, čím se nevědomky ničíte.

Třeba vám malá sonda do vašich "zlozvyků" pomůže a vy si sebe a svého těla začnete více vážit. My přeci chceme, abyste byli v té nejlepší kondici...

Těsné oblečení

Nejprve se zaměříme na váš outfit. Těsné spodní prádlo a džíny nejsou nejlepší volbou. Upnuté oblečení snižuje plodnost. Intimní partie se příliš zahřívají. Kromě spermií se do úzkých dostávají i močový měchýř a močovod. Kalhoty i prádlo by mělo být prodyšné, vyrobené z pružnějších materiálů a s dobře vypracovanými švy.

Nošení čepice

Teď tu je malé varování ohledně pokrývky hlavy. Chcete-li si udržet bujnou hřívu do pozdního věku, vyvarujte se častému nošení čepic a klobouků. Nebojte, jde hlavně o pokrývky hlavy z těžkých a neprodyšných materiálů s těsnějším střihem. Zde hrozí častější pocení, což zapříčiní rozmnožování bakterií a může vést až k infekci pokožky vlasové části hlavy.

Tučná jídla a pivo

Ano, je pravda, že tělo nemučíte drastickými dietami, jako to děláme my, ale dostat do vás zeleninu, je nadlidský výkon. Není nad pořádný kus masa s pivem. Vědci na konferenci v Barceloně uvedli, že mastná a tučná jídla ohrožují štíhlou linii, ale hlavně snižují kvalitu spermií.

Doporučujeme: 8 tipů pro muže, kteří chtějí zvýšit svou plodnost

Muži s nadváhou mají 60 % vyšší pravděpodobnost nízké koncentrace spermatu a o 40 % vyšší pravděpodobnost, že jejich sperma bude trpět nějakou abnormalitou.

Ochranitelská a zabezpečovací úchylka

Pánové se domnívají, že jen oni dokážou ochránit a uživit rodinu. V mnoha případech tak nemyslí na odpočinek, neberou si téměř žádnou dovolenou a nejsou schopni se na chvíli zastavit. Je zcela pochopitelné, že mají potřebu být oporou pro rodinu, ale často se honba za větší výplatou nemusí vyplácet. Věřte, že se partnerka obejde bez nových bot a děti pochopí, proč nemají nejnovější telefon, když jim věnujete více svého času. Dvojité šichty na úkor zdraví? Čiré šílenství!

Přehlížení příznaků a bolesti

Je pravda, že pánové na rýmu skoro umírají, ale když jde o vážnější onemocnění, odmítají chodit k lékaři. Navíc tělo tolik nesledují (na rozdíl od nás), čímž si hůř všímají varovných příznaků. Pokud už je něco bolí, mávnou nad tím rukou. Když už jim koupíte mastičku či léky, většinou je postaví na noční stolek, a tím jejich léčba končí.

Emoce pod pokličkou

Jasně, neříkáme, že byste se měli rozbrečet pokaždé, když uvidíte roztomilého psa nebo starou babičku, ale upustit páru potřebuje každý. Je jedno, jaký způsob si zvolíte. Běhejte, boxujte, občas si zařvěte nebo zajděte do posilovny.

Potlačované pocity vyvolávají stres, zhoršují imunitní systém a mohou vést ke zdravotním problémům spojenými s potlačovaným stresem, jako jsou neurózy, žaludeční vředy, rakovina nebo srdeční choroby.

Čím déle je v sobě budete dusit, v o to horší podobě se následně dostanou na povrch. Vytrysknou nevhodným způsobem v okamžiku, kdy je nejmíň očekáváte, což vás může dostat do nepříjemné situace.

Ponocování

Ať už je to sledování sportovních kanálů, herní konzole či "čučení" do počítače, ponocováním si život rozhodně neprodloužíte. V 60. letech bylo přirozené spát osm hodin denně. Průměr v současné době se pohybuje okolo šesti hodin. Nedostatek spánku způsobuje poruchy psychiky a oslabuje imunitní systém. Unavený člověk se dopouští chyb v práci, ale hlavně riskuje na silnici.

Náš tip: Proč muži podléhají ňaderné přitažlivosti?

"Hlavním zjištěním našeho výzkumu je fakt, že nespavost, která patří mezi nejčastější poruchy spánku, je spojená s významnou úmrtností u mužů. Do této doby totiž žádná jiná studie neprokázala, že by nespavost byla přímo spojená s úmrtností," říká doktor Alexandros Vgontzas z univerzity v Pensylvánii pro web novinky.cz. Výsledky byly zpracovány na základě studie, při níž vědci sledovali spánkovou historii u 741 mužů.

Samota

Podle amerického vědce Bernardta Cohena se staří mládenci, vdovci a muži, kteří zanevřeli na ženy, připravují o 3500 dní života. Ženy samotu snáší lépe, obírá je jen o 1600 dní. S tímto údajem přišla Celosvětová zdravotní organizace (WHO).

Ženské zbraně jsou mocné

Co si budeme povídat, dámy, zdraví mužů ovlivňujeme hlavně my. Která z vás se může pochlubit tím, že přesně ví, jak toho svého vytočit? Chcete-li si partnera užívat co nejdéle, pak ho zbytečně nerozčilujte...

Co podle vás ještě mužům ničí zdraví? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Domácí násilí nejsou jen facky. Nežijete v něm také?

Prášky na bolest hlavy škodí. Hlavně nekombinovat

Jak si užívat dovolenou a nepřibrat? 7 tipů pro vás

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama