reklama

Obezitolog Matoulek: Jídelníčky obvykle nefungují

Hubnete nebo to teprve máte pro letošní rok v plánu? Podle odhadů se do shazování kil pustí každý rok téměř polovina celého obyvatelstva.  Přesto však tlouštíků spíš přibývá... Jak to udělat, abyste vy patřili k těm úspěšným,  se ptejte on-line předního českého odborníka.

Foto: Profimedia.cz

Podle odhadů se do shazování kil pustí každý rok téměř polovina celého obyvatelstva.  O rady předního českého odborníka - obezitologa MUDr. Matoulka byl proto mimořádný zájem.  

Přestože se řešení rovnice o úspěšném hubnutí vypadá jednoduše, obvykle to tak snadné nebývá.  Přesto existuje jeden téměř snadno dostupný prostředek, který funguje vždy všude. Jak doktor Matoulek připomněl několikrát v průběhu celého rozhovoru, jedná se o chůzi.

10 rad pro hubnutí, na které se často zapomíná najdete ZDE >> 

Naopak náš host se vyjádřil rezervovaně ohledně "rad" spousty rádobyodborníků, kteří slibují téměř zázraky za pomoci svých sestavených jídelníčků.  Existují takové, které opravdu fungují? zněl jeden z dotazů.

"Myslím, že ne, ačkoliv to spousta z nich tvrdí. Náš život není tak jednoduchý a pravidelný, jako doporučení, která jsou občas za nemalý peníz dostribuována... Je třeba se naučit princip a nikoliv dostat jen předpisů,"  míní doktor Matoulek.

Všechny další dotazy na hubnutí i odpovědi MUDr. Matoulka si přečtěte v našem on-line rozhovoru.

Náš odborník

MUDr. Martin Matoulek, Ph.D. 

 Je odborným asistentem na III. Interní klinice 1. LF UK a VFN Praha. Obezitologii se věnuje 13 let, v posledních letech se zaměřením na pohybovou aktivitu. Zaměřuje se na interní lékařství, endokrinologii a tělovýchovné lékařství. Je členem revizní komise České obezitologické společnosti od r. 2006 je předsedou VŠTJ MEDICINA PRAHA, která organizuje pohybové aktivity pro různé skupiny pacientů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dieta podle počasí: Hubněte meteorologicky!

Nejlepší sex? Čeká vás po padesátce!

Horoskop na celý rok 2013: Máte se těšit, nebo bát?

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama