reklama

Chcete posílit imunitu? Sáhněte po bylinkách!

Nejste na tom nejlépe s imunitou? Pusťte se do boje s bylinkami

Foto: Isifa/Thinkstock

Neustále bojujete se slabou imunitou a chcete už konečně najít ten správný lék? Nechte se inspirovat a zaplujte s námi do světa léčivých bylinek, které se o posílení imunitního systému postarají.

Většina bylin má v sobě řadu užitečných vitamínů a minerálů, které se postarají o léčebné účinky. Zvolte v období chřipek a nachlazení tu správnou prevenci. Podívejte se podrobně na jednotlivé bylinky.

Zázračná kustovnice čínská

Nejen, že je kustovnice skvělým antioxidantem, ale funguje jako ideální prevence proti nachlazení. Kustovnice čínská neboli Goji má červené plody, které se suší a chutnají přímo báječně. Chuť lze přirovnat k našim šípkům. Kustovnice je určená přímo k jídlu nebo k přípravě čaje. Plody kustovnice obsahují až 18 druhů aminokyselin, 21 stopových prvků a obrovské množství beta-karotenu, vitamín C, E a vitamíny skupiny B.

Velkou chloubou je obsah specifické skupiny polysacharidů, které neutralizují volné radikály. Doporučuje se konzumovat při nachlazení, alergiích, astmatu, odbourává alkohol z těla, snižuje krevní tlak a nemá žádné nežádoucí účinky. Připravte si doma lahodný čaj ze čtyř čajových lžiček sušené kustovnice a přelijte litrem vařící vody. Tři minuty ještě povařte, nechte vylouhovat a čaj sceďte. Při přípravě čaje nepoužívejte kovové nádobí, abyste nezničili vitamíny, které Kustovnice čínská obsahuje.

Ženšen, lék proti smrti

Ženšen se považuje za elixír života. Působí, jako antioxidant a zvládá nastartovat veškeré funkce organismu včetně imunitního systému. Látky podporují aktivitu přirozených ničitelů rakoviny a poperou se i s viry, které napadají buňky našeho těla. Nejčastěji se používá extrakt z kořené, který také podporuje funkci mozkovou. Hlavním důvodem, proč si ho lidé oblíbili je, že zpomaluje stárnutí tkání a posiluje jakýmkoliv způsobem oslabený organismus.

S kořenem je třeba zacházet opatrně, protože je známá celá řada nežádoucích účinků a interakcí. Neužívejte ho v období těhotenství, kojení. Ženšen nesmějí používat ani osoby s kolísavým krevním tlakem. U některých osob dochází k bušení srdce a nespavosti.

Na viry jedině s Echinaceou

Echinacea se svým méně známým názvem Třapatka nachová je nejlepší volbou na posílení imunity.  Echinacea účinně hub viry, bakterie, plísně a dokonce má blahodárný účinek v boji proti nádorovému onemocnění. Nejčastěji se užívá při nachlazení, kašli a zánětu močových cest. Dále se na Echinaceu obrací lide ve špatném fyzickém i psychickém stavu s oslabeným organismem. Echinacea čistí krev, tiší bolest. Velký význam má v podpoře tvorby T- lymfocitů a buněk, které jsou schopné zabíjet nádorové buňky.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama