reklama

Pijte vodu nalačno! Vyléčí až 1 000 různých nemocí

Nevěříte? Tvrdí to stará východní medicína - od indické přes japonskou až k čínské, a taky spousta internetových návodů.

Foto: Thinkstock

Až tisíc nemocí dokáže vyléčit pouhé pití vody nalačno hned po probuzení. Nevěříte? Tvrdí to stará východní medicína - od indické přes japonskou až k čínské, a taky spousta internetových návodů.

K těmto chorobám, které zázračně odtečou spolu s vodou, patří bolesti hlavy, bolesti kloubů, dna, problémy se srdcem, epilepsie, obezita, tuberkulóza, meningitida, nemoci ledvin, nevolnost, cukrovka, gastritida, zácpa, potíže s dělohou, nemoci ucha a hrdla a dokonce prý i rakovina.

Co můžete ztratit?

Právě tento neuvěřitelně široký záběr přivádí  k šílenství zastánce klasické medicíny. "Tato metoda nemá vůbec žádné vědecké opodstatnění," zlobí se. A ani mít nemůže. Už při zkoumání účinků doporučovaného pitného režimu s vypitím 2 - 3 litů vody za den se ukázalo, že nedochází k žádnému zvýšenému vyplavování škodlivých látek z těla.

Doporučujeme: Překyselení těla odstraní voda a správný dech

Na druhou stranu - co můžete ztratit, když to vyzkoušíte? Jediným vedlejším účinkem je častější cesta "na malou".

Voda prý dokáže léčit nemoci jak v začátcích nebo i při vážnějších projevech. Lepší je, pokud použijeme vodu filtrovanou - alkalickou. Většina vody je však acidická, tedy ta, která má nižší pH než 7, někteří léčitelé ji nazývají "mrtvá" voda.. Pít bychom měli vodu s pH vyšším než 7.

Jak tedy na to?

Jakmile vstanete, jako úplně první věc, co uděláte, je vypít litr a půl vody - pokud vám to  nepůjde najednou, začněte s takovým množstvím, jaké zvládnete a postupně přidávejte. Může být studená nebo teplá.

Pak si vyčistěte zuby a proveďte běžnou hygienu, jak jste zvyklí, ale snídani - jídlo i pití - odložte ještě dalších 45 minut. Teprve potom se můžete normálně nasnídat. Další dvě hodiny ale nejezte ani nepijte nic. Toto omezení platí u všech dalších jídel za den.

Pokud budete tento režim dodržovat určitý počet dní, mělo by dojít k zásadnímu zlepšení

  • Vysoký tlak 30 dní
  • Žaludeční problémy 10 dní
  • Diabetes  30 dní
  • Zácpa 10 dní
  • Tuberkulóza   90 dní
  • Artritida - v prvním týdnu dodržovat jen 3 dny,  teprve ve druhém a dalších týdnech denně. Výsledky se mají dostavit zhruba do měsíce

V čem se shodnou s klasickou medicínou?

Faktem je, že zvýšený příjem tekutin vám lékaři doporučí při mnoha nemocech - namátkou při chřipce, infekcích, všech horečnatých stavech. Stejně tak při zánětech močových cest a ledvinových kamenech, mykózách, při kašli a problémech s dýchacími cestami  Samozřejmě také  při průjmu včetně infekčního, nebo naopak zácpě.

Zajímavé je, že se ve výčtu těchto nemocí se klasická medicína shodne i se zastánci metody pití vody nalačno. Ti jsou přesvědčeni, že má pozitivní účinky i při  astmatu, bronchitidě, překyselení, očních chorobách, nepravidelné menstruaci, laryngitidě a  vysokém tlaku. Hlavní rozdíl je v načasování: buď hned po probuzení nebo v průběhu dne.

Češi vodu milují

Velkým propagátorem léčby vodou byl Dr. Fereydoon Batmanghelidj, jeden z posledních žáků objevitele penicilínu sira Alexandera Fleminga. Dokonce tak léčil pacienty se žaludečními vředy a dalšími bolestivými stavy. Podle něj lidské tělo dává najevo dehydrataci tím, že produkuje bolest, a bolest je známkou nedostatku vody v těle.

Můžeme se chlubit, že průkopníkem léčby vodou byl český rodák Vincenz Priessnitz v Jeseníku. To ovšem byla vnější vodoléčba. Češi by mohli na pití vody slyšet také kvůli své tradici v lázeňství, kde se často využívá pitné kúry. K tomu se však využívá voda se speciálním složením z léčivých pramenů. Domácí nalévání přijde aspoň levněji a zkazit jím nemůžete nic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 věcí, kterými škodíte svým ledvinám. Je to i voda!

Taky máte vši? Stříhat se už nemusíte

Malá prsa - méně sexu, věří Češky. Právem?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama