reklama

Bylinky na impotenci: Rady přímo od bylinkářky

Problémy s erekcí trápí podle statistik významnou část mužské populace. Ve věku nad 50 let se s ní setkává každý druhý muž, ale není ničím neobvyklým ani u mladších ročníků.

Foto: Isifa/Thinkstock

Problémy s erekcí trápí podle statistik významnou část mužské populace. Ve věku nad 50 let se s nimi setkává každý druhý muž, ale není ničím neobvyklým ani u mladších ročníků.

Léčba erektilní dysfunkce naštěstí bývá úspěšná, ale účinný bývá také alternativní přístup. Pro posílení potence nabízí příroda několik možností, připomíná nejznámější česká bylinkářka Mgr. Jarmila Podhorná

Jak zvýšit chuť na sex?

Jednou z nejznámějších bylin je v tomto případě kotvičník, který má velice široké spektrum působení. Vedle samotného faktu, že zvyšuje hladinu testosteronu, a tím pomáhá k lepší potenci, zabraňuje také rozvoji některých chorob, jež může erektilní dysfunkce provázet. Jedná se například o aterosklerózu, ischemickou srdeční chorobu či vysoký krevní tlak.

Známým prostředkem, působícím jako afrodiziakum a posilujícím sexuální funkce, je také maralí kořen - leuzea. Usnadňuje též adaptaci na stres. Činnost žláz s vnitřní sekrecí harmonizuje gemmoterapeutikum z pupenů dubu, které v kombinaci s březovými jehnědami stimuluje sexuální aktivitu.

Doporučujeme: Téma: Potíže s erekcí

Bylinkářka Podhorná také pro celkovou stimulaci doporučuje dangšen (pazvonek), který navíc zlepšuje libido, a to u obou pohlaví. Doporučována bývá i kustovnice čínská, jež je známá i pro své antioxidační účinky. Vynikající možností je užívání medů s výtažky z bylin, v tomto případě dubu, kotvičníku, březových jehněd a kopřivy. Čajová lžička tohoto medu jednou až dvakrát denně vede k posílení mužské vitality, podporuje správnou funkci prostaty, zklidňuje stres a podrážděnost a příznivě ovlivňuje náladu i sebevědomí muže.

Jak problémům předejít?

Podle známé odbornice na bylinnou léčbu bychom se však měli soustředit především na snahu problémům předcházet. Zásadní je vyloučit ze života rizikové faktory. I k tomu pomáhají byliny.

Například na léčbu obezity je vhodné užívat tinkturu ze směsi ananasu, vinných hroznů a mořských řas, neboť zabraňuje ukládání tuků a odvádí z těla vodu. Muži mohou sáhnout také po maté, které tlumí pocity hladu a redukuje přebytečný tuk v játrech i v podkoží.

Vysoký výskyt problémů s potencí je v naší populaci zapříčiněn nezdravým životním stylem, ale bývá také průvodním jevem nejrůznějších onemocnění, jakými je například diabetes, ischemická srdeční choroba či roztroušená skleróza. Mezi rizikové faktory erektilní dysfunkce patří nedostatek pohybu, přemíra alkoholu, kouření, psychické problémy a deprese, ale také obezita. Na všechny tyto problémy včetně samotné impotence zná alternativní přístup řešení.

Když je viníkem stres

"Pokud jsou problémy s erekcí zapříčiněny stresem či depresemi, mohu ze své praxe doporučit třezalku. Ta pomáhá proti úzkostem, neklidu a psychickému vypětí. Známým harmonizátorem, který zvyšuje odolnost organismu proti stresu, je eleuterokok," upozorňuje bylinkářka Podhorná. Pocity úzkosti a depresí pak odstraňuje například vrbka. Proti vyčerpání a únavě je možné použít rozmarýn.

Odbornice na bylinnou léčbu připomíná, že za impotencí mohou stát i problémy s vysokým krevním tlakem. Pak je vhodné užívat například jmelí, jež pomáhá udržet krevní tlak v normě. Snížení krevního tlaku můžeme docílit i tinkturou ze žampionu či lesklokorky.

"Pro podporu kardiovaskulárního oběhu se pak nabízí kupříkladu gotu-kola nebo ginkgo, které pomáhají zlepšit i periferní prokrvení. Také gemmoterapeutikum z pupenů hlohu je prostředkem, který působí příznivě na činnost srdce a cév, a tím zároveň pomáhá udržovat normální krevní tlak," uzavírá téma Mgr. Podhorná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vysoký tlak vadí i v sexu. Jak ho přírodně snížit?

5 varovných příznaků mrtvice. Poznáte je?

Co dělá s tělem kofein: Pomáhá, nebo škodí?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama