reklama

Zkuste šťávu z citronu, doporučuje kosmetička

Jak se zbavit pigmenotých skvrn a další vychytávky.

Foto: Isifa/Thinkstock

K novoročním předsevzetím obvykle patří i snaha vylepšit svůj vzhled. Co vám poradila radila odbornice?

Profesionální dermatologická poradkyně. Alexandra Fričová se podělila o tipy a triky, vhodné zejména pro chladné období roku. Věděli jste například, že moderní hydratační krémy se mohou používat i v mrazu?

Jak zastavit čas?

Dozvěděli jste se také, jaké nové přípravky i moderní způsoby ošetřování kůže i celého těla můžete využít. Třeba pro zachování mladistvého vzhledu rukou Alexandra Fričová doporučuje: "Minimálně 1x do týdne peeling a krém na ruce v zimě nejlépe i v kabelce!. Vždy, když používáte masku na pleť, tak nechte působit minimálně 20 minut masku i na hřbet rukou. Můj rychlý tip: V kabelce stále mám Age Control Hand Cream od Phyris."

Doporučujeme: Zahoďte šampony! Nového trendu se chytly i celebrity!

Hodně jste se zajímali o metody, jak zabránit stárnutí, zejména s příznačnými pigmentovými skvrnami. "S přibývajícím věkem všichni postupně bojujeme s pigmentovou nerovností pleti. Z domácích produktů bych doporučovala na dokonale vyčistěnou pleť šťávu z citrónu, nechat působit alespoň 10 minut a následně umýt. Za rozumnou a dostupnou cenu bych vám doporučila Profine Pigment Corrector, jedná se o 20 ml balení. Používejte lokálně na pigmentové skvrny vždy večer," radila dermatologická poradkyně.

Všechny odpovědi naší odbornice na vaše otázky si můžete přečíst v on-line rozhovoru dole pod článkem

Náš odborník

Alexandra Fričová

Profesionální dermatologická poradkyně, odbornice v oblasti diagnostiky pleti a nastavení vhodné péče. Anti-aging specialistka a členka Unie kosmetiček ČR. Pravidelně se zúčastňuje dermatologických a kosmetických konferencí. Svými přednáškami přispívá v programu celosvětových konferencí, publikuje v odborných časopisech v ČR. V kosmetice se stále vzdělává a působí i v médiích. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 kosmetických přípravků, které nesmí přijít na tvář

Světlo na konci tunelu: Proč nás tma táhne dolů

Dobré srdce? Žádná charita, myslete na sebe!

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama