reklama

Venčete psa, i když ho nemáte, radí dr. Bukovský

Dobré rady pro krásu, štíhlost a zdraví najdete zde!

Foto: Isifa/Thinkstock

Obzvlášť v lednu chce být každý zdravý, štíhlý a krásný. Radili jste se s MUDr. Igorem Bukovským, z jehož knih o zdravém životním stylu se pravidelně stávají bestsellery.

Především proto, že používají zdravý rozum a vidí člověka a jeho zdravotní stav ve správných souvislostech. Nová, dlouho očekávaná kniha Návod na přežití pro ženu bere v úvahu, že ženské tělo  funguje trochu jinak, a zároveň připomíná, že jsou to právě ženy, které rozhodují o životním stylu celé rodiny.

Vždycky  to má smysl

V chaosu protichůdných rad se hodí staré pravdy, které doktor Bukovský připomněl i v dnešním on-line rozhovoru. Například jak je důležité nemít kalorický příjem "nakloněný" k večeru. "Snídaně + oběd musí být kaloricky více než oběd + večeře. Také je je důležité, abyste nezůstali po večeři sedět v pasivite. Naše geny programují metabolszmus tak, ze večer probíhá ukládání tuku rychleji než rano a dopoledne, nezapomeňte!" 

Doporučujeme: Jídla, která zahřejí a přesto z nich neztloustnete

Málokodo chce slyšet, že bez pohybu to prostě nejde. "Využívejte každou příležitost na přirozený pohyb. Nespoléhejte se na hodinu vo fitku 3x týdně. A ani se nelitujte, že pokud tam nechodite (například kvůli věku), ze pak už nic nemá smysl. Každý den sa potřebujeme několikrát aspoň trochu zadýchat! Každý člověk by měl aspoň 2x denně vyvenčit svého psa - i když ho nemá!"

V podobném duchu - s vtipem i úctou, stejně jako ve svých knihách, radil náš host k pozitivním změnám v životním stylu.  Odpovídal i na dotazy, jak postupovat nejen ve vyšším věku, ale  při konkétních onemocněních včetně těch nejvážnějších. Všechny odpovědi dr. Bukovského na vaše otázky naleznete dole v on-line rozhovoru pod tímto článkem.

Náš odborník

MUDr. Igor Bukovský

Zdravé výživě se jako lékař věnuje téměř čtvrt století. Je členem mnoha zahraničních dietologických asociací, spolupracuje s univerzitními a vládními zdravotnickými institucemi v USA, podílel se na mnoha výzkumných i vládních projektech na domácí půdě. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Strašná pravda: Na celulitidu nezabere nic, Ledaže...

Zaklapávání budíku škodí. Víc, než tušíte

Dobré srdce? Žádná charita, myslete na sebe!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama