reklama

Power jóga pomůže rychleji zhubnout

Jóga působí blahodárně na celou rovnováhu těla. Power jóga je fyzicky náročnějí, ale účinná

Foto: peofimedia.cz

Jóga se cvičí už od poloviny devadesátých let. Ženy si tento druh pohybu oblíbily pro jeho efektivitu a blahodárné působení na duševní stránku. Nejen že posiluje tělo, zlepšuje mysl, ale také se díky power józe hubne.

Cvičitelé jógy se snažili tento druh posilování přiblížit více lidem a rozhodli se udělat ji více dynamickou. Power jóga je velmi populární a nahradí nejen jógu, ale i pilates nebo aerobic.

V tradiční józe se setrvává v pozicích poměrně dlouho. Power jóga jednotlivé cviky dynamicky střídá. Vše se soustřeďuje na sílu a ohebnost. Jde o fyzicky náročnější cvičení a může pomoci třeba při hubnutí nebo udržení štíhlé linie. Jednotlivé hodiny trvají šedesát minut a probíhají ve skupinkách.

Power jóga nemá přesně daný systém cviků, jak by měly jít po sobě. Vše záleží na cvičiteli, jak bude hodina náročná, a jak bude celkově probíhat. Lekce střídají cviky ve stoje i na zemi. Pozice, při nichž jsme na zemi, posilují páteř, protahují spodní část zad a posilují stabilitu horní části těla. Cviky ve stoje se soustřeďují na svaly na nohou, uvolňují pánev a spodní část zad. Celkově vedou ke zlepšení krevního oběhu a dýchání.

Při cvičení je nutné mít podložku a pohodlné sportovní oblečení. Ostatní pomůcky bývají na místě, kde jednotlivé hodiny probíhají. Power jóga je cvičení, po kterém se budeme cítit dobře, zhubneme, zlepšíme si fyzickou kondici a odstraníme problémy se zády. Nervový systém se zklidní a mi rozvineme rovnováhu a koordinaci našich pohybů. Při pravidelném cvičení zlepšíme správné držení těla, a tím ulehčíme kloubům a páteři.

Power jóga je způsob cvičení, který mohou provozovat všechny generace. Je velmi důležité vstoupit do kurzu pro začátečníky, kde zájemci dostanou úplné vysvětlení základních principů a pozic. V případě zdravotního problému, je třeba se poradit s lékařem.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama