reklama

Fresh diet: hubněte a přitom se najezte!

Zhubnout a přitom se pořádně najíst dobrého zdravého jídla? Katarina Skybová vás to naučí v knize Fresh diet

Foto: Profimedia.cz

Základní rady Fresh diet jsou: zvyšovat příjem potravy s vyšším podílem vody, snižovat množství sacharidů v jídlech během dne a jíst 3+2 jídla denně. Na první pohled pro ženy, které už prošly neúspěšně řadou diet, nic nového. Je vlastně pochopitelné, že základní zásady hubnutí jsou neměnné, ať je zahalíme do jakkoli nového hávu.

Systém Fresh diet se soustředí na rozdělení do tří skupin, z nichž nejdůležitější jsou tzv. aktivátory. Jedná se o takové potraviny, které skutečně přispívají ke ztrátě váhy. Mezi ně patří například voda, sodovka, černý a zelený bylinkový čaj, libové maso, rýže, nízkotučné a polotučné mléko, čerstvá rajčata, citrusové ovoce a řada dalších jídel. Zde je důležité připomenout starou pravdu, že zapojením pití velkého množství vody (nejméně 3 litry denně) se rychle odstartuje hubnoucí proces.

A co nám tolik nepomůže

Další skupinu tvoří stabilizátory, kterých se můžete víceméně svobodně najíst, aniž byste přibraly, ale ani po nich nezhubnete. Pozor však na to, že se jedná o přípravky, které pomáhají udržovat fyzikální vlastnosti výrobku, zajišťují jeho trvanlivost, zvyšují objem, dodávají aroma, ale nejzdravější právě nejsou.

Poslední skupina s názvem inhibitory, kterou tvoří zejména mastné výrobky, hranolky, tučné sýry, uzeniny, smetana, chipsy či smažená jídla by měla být hubnoucím naprosto nepřístupná!

Toto vše ženy toužící po lepší postavě znají a ve velké míře dodržují. V čem je tedy Fresh diet přínosná? Upozorňuje, že často nepřemýšlíme o nutnosti pravidelného stravování a zejména přibližného dlouhodobého dodržení procentuálního rozdělení denního zkonzumovaného množství potravy.

Nepodceňujme statistiku

Snídaně má tvořit 25% , tzn.více, než večeře, která má o 5% méně. Nejhodnotnějším jídlem dne zůstává oběd s 35%, zapomínat se nesmí na dopolední a odpolední svačinu s hodnotami po 10%.

Fresh diet musí být promyšlená a plánovaná, na její přípravu je potřeba udělat si čas. Začít s hubnutím v období psychické pohody, vědět, jakých chyb z minula se vyvarovat, zvolit si rozumné tempo hubnutí a znát vlastnosti kupovaných potravin.
Strategie nastupuje s nákupem potravin a končí uvařeným jídlem.

Spojíte-li předem promyšlený postup hubnutí s naplánovanou fyzickou aktivitou a vydržíte, máte šanci se poměrně v klidu zbavit přebytečných kil bez obavy, že se k vám zase rychle vrátí. Změníte totiž přístup ke stravování a tím i svůj životní styl!

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama