reklama

Největší důkaz lásky: Kdo (ne)sní uzené koleno?

Kdo je váš nejbližší spojenec v cestě za zdravím a pěknou postavou? Měl by to být partner!

Foto: Isifa/Thinkstock

Jen málo věcí dokáže dva zamilované tak rozdělit, jako když se jeden pustí do hubnutí a zdravého životního stylu a druhý ne. Platí to ale i naopak. Sdílení životního styĺu je nejlepším tmelem vztahu.

Ofrňováním nad zeleninou k večeři to začne a skončit může třeba žárlivými scénami po návratu z tělocvičny. Není se co divit. Ten akčnější nejspíš ukrojí něco z času, který by jinak dvojice strávila společně. Snaží se omezit či se úplně vyhnout restauracím nebo posezením s přáteli, a zejména začne myslet mnohem více na sebe. Proto byste měli své rozhodnutí s partnerem prodiskutovat. Kdo ví, třeba nejen pochopí, ale přinese vám i ten největší důkaz lásky...

Nemluvte o dietě

Slovo dieta navozuje dojem, že půjde o krátkodobou a nepříjemnou záležitost. Tak to však jistě se svou změnou nemyslíte, to by nemělo žádný smysl. Chcete-li doopravdy změnit svoji postavu natrvalo, musíte o úpravě každodenního režimu smýšlet jako o  o změně životního stylu.

Doporučujeme: Bylinky na hubnutí: Lepší než drahé léky z lékárny

"Nazvěte svůj plán raději touhou žít zdravěji. Pro vaši lásku to nebude znít tak radikálně, a tím spíše vás ve vašem plánu podpoří, nebo se k vám dokonce i přidá," radí Susan Bowerman, zástupkyně ředitele pro Centrum zdravé výživy při kalifornské univerzitě UCLA, která působí jako odborná konzultantka společnosti Herbalife.

Zapojte ho!

Svátek všech zamilovaných se přímo nabízí jako vhodné datum společného startu. Navrhněte partnerovi, ať si s vámi jde zaplavat, zaběhat, nebo vyrazí na dlouhou procházku. Ve dvou se to přeci jen lépe táhne. Pokud nebude nadšený, najdou se i jiné oblasti, v nichž by vás mohl podpořit. Třeba už jen tím, že vám umožní vyčlenit si čas na sportování a přípravu jídla:  postará se v té době o děti nebo pomůže s nákupem těch správných surovin a s vařením. Partner by měl být vaším nejbližším spojencem - a to i v hubnutí.

Především ale nezapomínejte, že váš vztah není jen o jídle. Nemusíte si objednat vysoce kalorické jídlo proto, abyste si užili (nejen) společnou valentýnskou večeři. Partner také neplní pouze funkci společníka při jídle. Máte spolu určitě mnohem více co sdílet, než jen sýrovou pizzu. Společný životní styl se tam stane tím nejlepším a nejpevnějším důkazem lásky, jaký si dva lidé mohou dát.

Nedělejte z něj policajta

Zdá se vám jako dobrý nápad poprosit partnera, aby vás hlídal a případně pokáral vždy, když máte tendenci odchýlit se od svého předsevzetí? "Rozhodně to nedělejte! Zapojit partnera ano, takhle ale ne. Za prvé: budete mít tím spíše tendenci porušovat svůj plán, kdykoliv vás partner nevidí.  Za druhé: jde o vaší zodpovědnost a není fér přenášet toto břímě na vašeho partnera," připomíná uznávaná dietoložka  Susan Bowerman.

Malým vítězstvím bude,  když vám nebude, byť neúmyslně, házet klacky pod nohy - nabádat vás k ochutnání čokoládového dortu či právě dovařeného uzeného kolene, nechávat vám sladkosti přímo "na očích" a  nebude mít negativní komentáře o změně vašeho životního stylu.

Přejte mu

Váš partner je možná tím šťastlivcem, který může jíst, co se mu zlíbí, a nepřibere ani deko. A vy musíte tak snažit! Je to sice nespravedlivé, ale rozhodně by vás to nemělo rozčilovat, natož zviklat v rozhodnutí. Každý jsme se prostě narodili s jinými předpoklady. Zaměřte se raději na sebe, na své předsevzetí a nekalte vztah negativními emocemi o něčem, co ani jeden z vás nemůže ovlivnit. A to uzené koleno mu přejte...

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 základních zásad hubnutí. Znáte je?

Jídla proti kráse: Po čem budeme vypadat starší?

Dana měla shořet zaživa. Přežila a porazila i rakovinu

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama