reklama

Šestý týden proměny: Romana zhubla už skoro 10 kg!

Od poloviny dubna Romana dře při každodenním cvičení, hlídá si každé sousto a kila jdou dolů. Ze 124 kg je na 115 kg!

Foto: Žena

Vytrvalá a poctivá, tak hodnotí 29letou Romanu odbornice na pohyb a jídlo. Od poloviny dubna pod jejich vedením dře při každodenním cvičení, hlídá si každé sousto, posledních 14 dní skoro nespí. Ale je spokojená. Kila jdou dolů. Ze 124 kg je na 115 kg.

Práce a 3 hodiny spánku denně

V Hubnoucí výzvě získala Romana tříměsíční členství ve fitness pro ženy s dohledem trenérky a stejně tak dlouhou sérii konzultací u specialistky na výživu. Od dubna tedy jede na plný plyn, poslední dva týdny se ale pohybuje na hranici možností. Sedmiměsíční dcerce rostou první zoubky a tak Romana tráví většinu noci na nohou u její postýlky. Kvůli tomu, že má práci s nepředvídatelnou pracovní dobou a její miminko potřebuje ještě větší péči než obvykle, nejí v intervalech, v jakých by měla. A když si nestihne k jídlu nic připravit, odbude se proteinovou tyčinkou.

Tipy na rychlá zdravá jídla

"Často se objeví něco nečekaného, takže se musím přizpůsobit, abych vše zařídila. Nejčastěji je to na úkor jídla," přiznává vytížená matka a jedním dechem dodává, že i to se snaží dopilovat. Vyhledává na internetu zdravé recepty, ptá se své specialistky Ivany Šestákové ze Světa zdraví.

"Na rychlou dopolední svačinu lze mít od rána v plastové krabičce připravené nakrájené ovoce a na odpolední svačinu zeleninu se sýrovým jogurtovým dipem. Oběd nebo večeři vyřešíte celozrnným kuskusem, který jen zalijete vroucí vodou a po pár minutách přimícháte olivový olej, sůl, pepř, sušená rajčata, sýr," doporučuje Šestáková. Případně radí udělat si sýrové nebo šunkové rolky naplněné tvarohovou pomazánkou a k nim jíst zeleninu.

Přestože je Romanin program poslední dva týdny zcela nabitý povinnostmi a občas nedodrží všechna doporučení, hubne. A hubne správně. Když ji specialistka v 5. týdnu proměny měřila, měla méně tuků, viscerálního tuku, celkových kilogramů i centimetrů. "Poznávám to hodně na oblečení. Kalhoty jsou mi v pase menší o 3 centimentry," přiznává s tím, že vidět tyhle změny ji pořád hodně povzbuzuje.

Výsledky jsou znát

Z původní váhy 124,3 kg zhubla naše čtenářka 9,4 kg na 114,9 kg. Z toho 2,3 kg šlo dolů mezi 3. a 5. týdnem proměny. Tedy v době, kdy neměla úplně pravidelný režim, jak popisovala výše. Také tuku má mnohem méně než na začátku, celkem o 6,5 kilogramu. "Představte si váš shozený tuk jako pět takto velkých džbánů," ukázala Šestáková na stůl, když Romaně předčítala čerstvě naměřené hodnoty.

Kilogram tuku má totiž mnohem větší objem než kilogram svalové hmoty. Proto je jeho úbytek tolik viditelný - v pase zhubla o 3 cm, na bocích o 5 cm. Romaně také poklesla hodnota viscerálního tuku ze 13 na 11. Viscerální, neboli vnitřní tuk, obklopuje vnitřní orgány a podílí se na jejich dřívějšímu opotřebení a stárnutí.

Zvedá o 20 kg více než na začátku

Také její trenérka hovoří o úspěších. "Na některých strojích se účastnici proměny povedlo od začátku zvýšit zátěž na paže zhruba o 2,5 kg, na stehna a hýždě posiluje se zátěží větší až o 20 kg oproti začátku," popisuje trenérka Irena Finková z fitness pro ženy v 30 minutách Contours. Přitom se jí formuje postava, má výraznější pas, pevnější ruce, nohy i břicho.

V příštím díle projde Romana za odměnu za její úsilí zkrášlující procedurou v klinice estetické medicíny Petra Clinic. Také jí držíte palce, aby všechen shon zvládla a vydržela v novém režimu, který tak statečně začala?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Romana (29) odstartovala hubnutí se specialisty

Dokáže se Romana (29) do června zbavit svých 124 kg?

Hubnoucí speciál: Romana pokračuje v obrovském nasazení

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama