reklama

Potřebuje vaše dítě k moři? Pojišťovna pomůže

Pomozte svým dětem s chronickým onemocněním. Pošlete je k moři!

Foto: Isifa/Thinkstock

Dětem, které trpí chronickým onemocněním velmi často pomáhá pobyt u moře. Posilují imunitu a celkovou regeneraci těla. Pokud je pro vás problém sehnat dostatek peněz na dovolenou u moře, poradíme vám, kde dostanete příspěvky.

Zdravý pohyb, klimatoterapie, odpočinek a pravidelné stravování nabízí projekt Mořský koník 2012. Léčebný pobyt pro děti, které už nechtějí tak často být nemocné a zameškávat školu.

Chorvatsko nebo Řecko?

V letošním roce můžete své děti přihlásit na deset třítýdenních turnusů ve dvou přímořských lokalitách. V Chorvatsku budou děti bydlet v hotelovém komplexu Adriatic Vrboska na ostrově Hvar. Pokud si na léčebný pobyt zvolíte raději Řecko, ubytují je v hotelovém komplexu Poseidon Beach na poloostrově Chalkidiki.

Které z vašich dětí může vyrazit?

Vyslat děti můžete v případě, že jsou ke dni podání přihlášky na pobyt u moře pojištěné u Všeobecné zdravotní pojišťovny. Další podmínkou je, že jim v roce 2012 bude alespoň šest let a ve školním roce 2011/2012 navštěvují 1. třídu základní školy. Maximální hranice je sedmnáct let, kterou mohou dosáhnout v roce 2012.

Dítě nesmí dovršit 18 let před dnem podepsání smlouvy se zákonnými zástupci. Tyto děti jsou zařazené v případě volných míst. Na letní pobyt smí pouze ty děti, které trpí chronickým onemocněním, které odpovídá stanoveným zdravotním indikacím a neléčí se pro některou kontraindikaci pobytu.

Kolik mě bude pobyt stát?

Všeobecná zdravotní pojišťovna přispívá na léčebně-ozdravné pobyty Mořský koník ročně částkou kolem 100 milionů korun. Tyto peníze jdou na ubytování, stravu, dopravu a personálního zajištění. Výše finančního příspěvku rodičů se vypočítává dle délky pojištění dítěte u VZP, termínu a místa pobytu. Nejvíc výhodný je 1. a 5. turnus. Částky, které platí zákonný zástupce za pobyt se pohybují od šesti do osmnácti tisíc korun za tři týdny pobytu. 

Přihlášky a doprava

Příjem přihlášek už začal od 4. ledna. Ukončení je po naplnění všech kapacit, nejdéle však 29. června 2012. Do místa konání se vaše děti dostanou letecky. Letadla budou odlétat z Letiště Praha a tam bude i předpokládaný návrat. Číslo letu bude upřesněné až v konečných pokynech pro pobyt.

Co vše děti zažijí?

Pro děti jsou připravené dobrovolné výlety a také kulturně-zábavný a sportovní program. Děti se budou nejen koupat, ale naučí se vhodným pohybovým aktivitám přizpůsobeným jejich chronickému onemocnění. Pět krát denně dostanou plnohodnotnou stravu a odpočinek. Celou dobu budou instruktoři dohlížet na pitný režim. Celý pobyt budou zabezpečovat výchovní pracovníci, lékaři a zdravotní sestry spolu se sportovními animátory.

 

 

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama