reklama

Zelené porno a bio-sex: Ekologie i v posteli!

Ekologický přístup si už nemusíme spojovat jen s potravinami, oblečením a kosmetikou. Na seznam bio šílenství si připište taky postelové hrátky. Zelený sex je trendem dneška!

Foto: Profimedia.cz

Ekologický přístup si už nemusíme spojovat jen s potravinami, oblečením a kosmetikou. Na seznam bio šílenství si připište taky postelové hrátky. Zelený sex je trendem dneška!

Možná si pod pojmem biosex představujete něco přírodního a drsného se spoustou potu a tmavého porostu. Tak zlé to tedy není, ale zase si nepředstavujte ani voňavé svíčky a natírání vonnými oleji, i když ty také mohou patřit k věci.

Trojité E!

Tento trend se rozhodně dal čekat. Proč by lidé měli jíst biopotraviny a přitom ve svém intimním životě používat výrobky chemického průmyslu, často vysoce toxické?

Pro hezký a přirozený sex sice žádné „hračky" nepotřebujete, ale pokud už je užíváte, pak je rozhodně lepší vybrat si z ekovýrobků.

Například síť obchodů s názvem Organic Pleasures nabízí  širokou škálu „zelených" sexy hraček. Postupně vznikají další obchody s podobným zaměřením (Coco de Mer, butik Sh!), kterým raketově rostou zisky. Etické a ekologicky vyrobené erotické zboží je prostě trendem nové doby.

Lubrikační recyklát

Začít můžete také třeba se zeleným pornem. Na adrese Fuck for Forest.com můžete vidět norský pár, jak si to rozdává ve videu, jehož účelem je sebrat peníze na záchranu dešťových pralesů. Oba Norové už sexem zachraňovali planetu na desítkách nejrůznějších punkových koncertů po celé Evropě.

Lidé, kteří si kupují bio jogurty a vejce z volného chovu, samozřejmě také chtějí užívat organické lubrikanty. Brzy také přijdou na trh stimulující eko-lubrikační gely. Budou se prodávat v recyklovaných lahvičkách na více použití a budou biologicky odbouratelné.

"Říkám tomu "etická erotika". Lidé si k nám chodí kupovat krásné, poctivě vyrobené hračky, které neobsahují škodlivé látky," vysvětluje Sam Roddicková, majitelka Organic Pleasures.

Ftaláty: impotence ze sexu

Butiky Organic Pleasures založila, aby ženám podle svých slov nabídla alternativu k levným, masově vyráběným vibrátorům, které se prodávají ve většině obchodů.

Takové výrobky totiž často obsahují ftaláty, což je druh změkčovadla umělé hmoty. U dětských hraček byly zakázány již v roce 2007, ale v erotickém průmyslu jsou stále ještě povolené.

Ftaláty jsou spojovány s výskytem celé řady problémů od astmatu až po předčasnou pubertu u dívek a neplodnost u mužů.

Bičíky jsou fair

Roddicková proto podporuje hnutí fair trade a gumu na bičíky a vibrátory kupuje za dobrou cenu přímo od indických farmářů. Mezi její nejpopulárnější zboží ale patří vibrátory z foukaného skla.

"Tyhle hračky nejsou z těch, které byste použili a zahodili. Jsou pěkné a vyrobené z tvrzeného skla, takže se při užívání prostě nerozbijí, jen by vám neměly spadnout na kamennou podlahu. Také jsou neporézní, takže se dají dobře čistit a jsou velmi hygienické," připomíná Sam Roddicková.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama