reklama

Na velikosti záleží: Ženy přistiženy při lži

Větší je lepší, tvrdí nová studie. Odpovídá tak na věčnou otázku o velikosti penisu - ale poprvé jinak, než obvykle slyšíme.

Foto: Profimedia.cz

Větší je lepší, tvrdí nová studie. Odpovídá tak na věčnou otázku o velikosti penisu - a poprvé jinak.

Mnoho let se tvrdilo, že ženám na velikosti penisu u mužů nezáleží. Podle kanadských vědců jsou však muži s větším přirozením pro ženy přitažlivější.

Čím větší muž, tím větší penis?

Opačné výsledky předchozích studií psychologové vysvětlují tím, že se ženy na příliš otevřeně formulované dotazy cítily nucené odpovídat "politicky korektně" -  tedy že jim na  délce penisu nezáleží.

Tentokrát však dotázané ženy hodnotily atraktivitu obrázků nahých mužských postav, ale nikoli přímo genitálií. Jako nejpřitažlivější přitom označily vysoké muže s delším penisem. "Ideální, tedy nejpřitažlivější velikost penisu, jsme nezjistili," upozornil autor studie Brian Mautz z univerzity v kanadské Ottawě. "Pouze to, že míra přitažlivosti rostla s vyššími hodnotami (tělesné) výšky a délky penisu."

Doporučujeme: Malý penis: Kdy je to fakt problém?

Lákavost mužských postav i s "vybavením" se však nezvyšovala úměrně. "Neznamená to tedy, že čím větší penis máte, tím víc jste atraktivní." vysvětlil rozpor doktor Mautz.  Znamená to pouze, že ženám se víc zamlouvají vyšší muži s větším penisem - a to obvykle vyšší muži mají.

Co je na mužích přitažlivé?

K rozhodujícím faktorům mužské sexuální přitažlivosti totiž patří výška. Spolu s širokými rameny, velkým nosem, výraznou bradou a vystouplými lícními kostmi, které jsou genetickou informací o tom, že jejich nositel se vyznačuje silou, agresivitou a vytrvalostí.  

Jde o ceněné mužské atributy, poskytující důkaz plodnosti a schopnosti zabezpečit ženu i případné potomky. Také hluboký hlas je důkazem vysoké hladiny mužských hormonů, což je vždy výhodou.

Přečtěte si: Sex bez penisu? Muž měl v posteli přes stovku žen

Kanadští vědci navíc věří, že ženské preference hrály rozhodující úlohu v evoluci. Tím, že si ženy vybíraly "vybavenější" partnery, napomohly k vývoji větších mužských genitálií.

Podle čeho se pozná velikost penisu?

Tehdy totiž přirozenému výběru nebránilo oblečení. Zatímco u žen je i dnes poměrně dobře viditelná velikost boků a ňader i přes šaty, u mužů velikost jejich mužství obvykle odhadnout nelze.

Možná i proto s postupem času vznikly různé fámy a pověry, které měly za úkol zobecnit například to, že muži s velkým nosem, rukama, nohama nebo ušima mají i velký penis. Nic z toho se nikdy žádným výzkumem neprokázalo.

Muž má být mužný

Turecká studie z roku 2011 došla ke zpřesňujícím výsledkům. Délka penisu prý souvisí s výškou, hmotností, body mass indexem a velikostí nohou a rukou. Nebývá prý obvyklé, aby muž s velkýma nohama a rukama měl malý penis. Stejně jako nebývá časté, že by vysoký a statný muž nebyl dobře vybaven i po sexuální stránce.

Takže ani vědecký závěr, že na velikosti záleží, nelze brát doslova. Ženy sice přitahují partneři, kteří na pohled působí mužně, ale to je asi pochopitelné: přece jen jsme ještě pořád součástí přírody. Neznamená to, že by ti  ostatní nemohli příjemně překvapit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plastika pro muže: Menší prsa, větší penis

Taky máte vši? Stříhat se už nemusíte

Pomůže tlačenka na klouby?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama