reklama

Ve fitku se přibírá, jezte i v noci, říká terapeutka

Kromě toho, jak zhubnout, jste se v dnešním on-line rozhovoru mohli poradit  o tom, jak ozdravit svůj životní styl.Věděli jste, kdy pohyb vyloženě škodí hubnutí?

Foto: Isifa/thinkStock

Kromě toho, jak zhubnout, jste se v dnešním on-line rozhovoru mohli poradit  o tom, jak ozdravit svůj životní styl.  Věděli jste, kdy pohyb vyloženě škodí hubnutí?

Časté dotazy na našeho dnešního hosta a odborníka  Mgr. Ladu Noskovou se týkaly toho, že nehudbnete, ačkoliv civčíte. "Jedna z možných příčin přibírání může být právě posilovna," zněla překvapivá odpověď.

Necvičte tolik! Zarazíte hubnutí!

Při silových pohybových aktivitách se nabírá svalová hmota a nedochází ke spalovaní tuků. Podobně je tomu i při pohybech typu pás, rotoped apod., kdy se lidé často snaží cvičit na 100 %. Opak je pravdou.

Doporučujeme: Téma: Hubnutí

"Doporučovala bych vám si pořídit sporttester a hlídat si tepovou frekvenci na úrovni 50 - 60 % max. tepové frekvence. To orientačně zjistíte výpočtem (226 - věk) x 0,5 (0,6). Právě při takové tepové frekvenci dochází ke spalování tuků. To se pak pozitivně projeví na váze," připomněa své zkušenosti Mgr. Nosková z firmy Diet Plan.

Jíst se musí i v noci

Dnes se také dočkali své odpovědi všichni ti, kdo si stěžují, že nemohou nalézt radu pro ty, co pracují na nočních směnách. "

"I při takovém pracovním režimu lze zhubnout," potvrdila Mgr. Nosková. Je třeba nezapomínat na to, že i při noční směně vydáváte energii a musíte normálně jíst - nemyslet si, že je noc a proto musíte hladovět. To je jedna z možných zásadních chyb, kterou lidé často dělají. Organismus pak má tendenci veškeré zkonzumované jídlo ukládat do zásob, aby vyžilo při dlouhých nočních směnách. Z toho důvodu také zpomaluje metabolismus. "Dále je třeba nejpozději 2 hodiny před spaním jíst. Nebojte se toho, i při takovém režimu je možné pravidelné stravování," dodala závěrem  

Všechny odpovědi Mgr. Lady Noskové na vaše otázky naleznete v on-line rozhovoru dole pod tímto článkem.

Náš odborník

Mgr. Lada Nosková

Vystudovala obor Nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Již od roku 1999 zabývá poradenstvím v oblasti zdravé výživy. Absolvovala odborná školení a přednášky o výživě a zdravém hubnutí, a to jak v Čechách, tak i v zahraničí. Nyní pracuje jako nutriční terapeut v oblasti redukce váhy a zdravého stravování. Je majitelkou firmy Diet Plan, která se zabývá poradenstvím a pomáhá klientům s kompletní změnou životního stylu. Sestavuje klientům osobní jídelníček a radí jim v oblasti redukce váhy, změny stravovacích návyků a zdravého hubnutí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zelená káva: Hubnoucí hit, nebo mýtus?

Milujte svou alergii! Může vás zachránit před rakovinou

Jak se zbavit jizev: Hojení ran zlepší gely a lepidla

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama