reklama

Zranění při sexu: Neuvěříte, co se může stát

Sex a bolest se mohou spárovat, i když to nemáte v úmyslu. Úrazy a poranění při pohlavním styku vás mohou potkat častěji, než byste řekli!

Foto: Isifa/Thinkstock

Sex a bolest se mohou spárovat, i když to nemáte v úmyslu. Úrazy a poranění při pohlavním styku vás mohou potkat častěji, než byste řekli!

Několik britských pojišťoven shromáždilo údaje, z nichž vyplynul šokující fakt: odškodné za fyzickou újmu jejich klientů je přijde ročně na odškodném v přepočtu na zhruba 500 milionů euro. Statistiky také upozorňují, že sex patří k rizikovým činnostem a způsobuje velkou část domácích úrazů.

Orgasmus snižuje práh bolesti

Do žebříčku desítky nejčastějších patří  sedřená kolena z koberce, další jsou zablokovaná záda, po nich namožené klouby na rukou. Následuje podvrtnutý kotník, páté místo si drží odřený zadek, následovaný zraněnýma nohama a dále naraženými lokty. Příčku osm, devět a deset zaujímají rozedřená záda, boule na hlavě a zlomené končetiny.

Doporučujeme: Téma: Sex  

Na nižších příčkách žebříčku by se umístily kožní problémy, jako je podráždění od vousů a následky kousnutí či škrábání. Vzrušení a orgasmus snižují vnímání bolesti, takže následky člověk většinou objeví až druhý den. Co vás ale zastaví přímo v akci, jsou váženější příhody, často provázené prudkou bolestí a hrůzu vzbuzujícím krvácením.

Co hrozí mužům

Zlomený penis: Člověk jako jeden z mála savců sice v přirození nemá kost, ale přesto k tomuto velmi bolestivému zranění dojít může. Při násilném a hrubém zacházení může prasknout vazivové pouzdro topořivých tělísek a krev se vylije do podkoží. Léčbou je samozřejmě "klid na lůžku", někdy lékař rozhodně i o dalším postupu.

Obdobně vzniká i problém "vykloubený penis" - úraz způsobený drsným zacházením, kdy se poškodí vazivo.

Utržená uzdička: Za tímto zraněním je nejčastěji rovněž přílišná náruživost. Při příliš prudkém dráždění partnera rukou mu totiž ženy často natrhnou uzdičku, tedy kus kůže, která spojuje předkožku se žaludem. "Důležité je okamžitě zastavit krvácení ledováním a obvazem. A zase je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc. Podle míry natržení lékař může zvolit chirurgický zákrok v podobě sešití. Pokud by muž odbornou pomoc nevyhledal a uzdička byla zcela utržená, mohl by mít problémy se vzrušivostí," upozorňuje Zuzana Nedvědová z portálu sexbezhranic.cz.

Co hrozí ženám

Natržená vagína: Tento orgán je sice neuvěřitelně pružný - vždyť jím musí projít dětská hlavička! - ale ne nekonečně. Problém vzniká samozřejmě buď při násilném styku, nebo při výrazném nepoměru pohlavních orgánů partnerů. Pokud se objeví krvácení, je nutné zajít k lékaři. Ale i dojít k němu může i při různých "zpestřovacích" hrátkách nebo příliš intenzivním sexu. Daleko častější však je odření a podráždění, které se ještě dál zhorší následnou infekcí a mykózou.

Oděrky: Většinou nejsou způsobeny příliš prudkým tempem milování, ale délkou jeho trvání. "Několikahodinový styk je tak možná snem všech milenců, ale sliznice už si ho tolik neužívají. Po nějaké době vysychají a vznikají oděrky u obou partnerů," varuje Zuzana Nedvědová. Co proti tomu dělat? "Ideální je předcházet takovému případu použitím lubrikačního gelu. A pokud je již pozdě, vhod přijde měsíčková nebo heřmánková mast a nejméně dvoudenní sexuální půst."

Trocha extrémů

Pozor na zvířata: Jedno z pravidel bezpečného sexu by mělo znít: Nechte domácí mazlíčky v jiné místnosti. "Zvíře má totiž přirozený pud chránit svého páníčka, a ve chvíli, kdy tento začne rozkoší vzdychat nebo naříkat, zvíře vystartuje po nepříteli." upozorňuje Zuzana Nedvědová. Pokousání psem nebo poškrábání kočkou během milostného aktu je tak něco, s čím se lékaři na pohotovosti setkávají poměrně často.

Foukání: Koho by napadlo ženě foukat do pochvy? Občas některé muže ano, zřejmě pod vlivem porna. Následky to má velmi nepříjemné. Vzduch totiž nemá jak uniknout, a tak se velmi rychle šíří dělohou a vejcovody až do břicha. Bolest v břišní krajině by vás měla poslat na gynekologické vyšetření a ověření, že nejde o problém se slepým střevem.

Jen staré pověsti české

Určitě jste slyšeli o "zaseknutí", kdy penis nešel vytáhnout. Jedinou pomocí prý je bodnutí ženy špendlíkem nebo injekce na povolení svalstva. Jev, odborně zvaný penis captivus neexistuje, jak dokazují evidence vedené od 50. let minulého století. Přesto se traduje už od středověku - zřejmě jako výstraha před nedovolenými radovánkami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zpocené nohy: Neuřízněte si ostudu. Zkuste řetízek

Trhaný spánek: Spěte na "dvě šichty", bude vám lépe

Nejste v tom sami/y: Polovina mužů má problém v sexu

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama