reklama

Kde v Praze vaří fakt dobrou kávu

Když chcete ukázat, že na to máte, zajdete si do Starbucks nebo Costa Coffee. Sázkou na jistotu jsou sítě Mammacoffee a Tchibo. Když však chcete speciální péči opravdových milovníků kávy, musíte v Praze zamířit jinam. A my víme, kam.

Foto: ISIFA/Thinkstock

Když chcete ukázat, že na to máte, zajdete si do Starbucks nebo Costa Coffee. Sázkou na jistotu, která není tak předražená, jsou sítě Mammacoffee a Tchibo.

Když však chcete speciální péči opravdových milovníků kávy, musíte v Praze zamířit jinam. A my víme, kam.

Můj šálek kávy!

Kavárna Můj šálek kávy na Praze 8 vás možná trochu zaskočí poněkud divoce pojatým interiérem: industriální prostor s omšele působícími kachličkami a přiznanou vzduchotechnikou připomene, že se nacházíte v Karlíně, srdci bývalé dělnické čtvrti.

Doporučujeme: 5 způsobů, jak si doma připravit opravdu dobrou kávu

Espresso stroj Mirage a drip bar se stylovou výbavou od Haria však dojem rázem zlepší. Poklidná atmosféra a hlavně výborná čerstvá káva z vlastní pražírny vám pak potvrdí, že jste na tom správném místě.

Kávu si majitelé vybírají osobně na kávových plantážích po celém světě. Praží se v pražírně doubleshot kousek za Prahou. Kromě výborného espressa stojí za zmínku i frappé, z ostatní nabídky pak třeba čaj z kávových třešní nebo domácí citronáda.

Café Lounge

Café Lounge v Praze 5 byste si opravdu neměli nechat ujít. Odpočívat budete ve stínu Hladové zdi, kterou dal postavit císař Karel IV. blahé paměti. Káva z české pražírny doubleshot vás překvapí množstvím lahodných příchutí a obsluha vstřícností a milým úsměvem. Vybavení je hypermoderní a jídelníček na světové úrovni, takže trochu vyšší ceny jsou v tomto případě opravdu odůvodněné - to se ovšem týká jídla. Vynikající káva vás tady rozhodně nezruinuje.

EMA espresso bar

Bar z pražské Florence zaujal už loni, nominací do kategorie Nejlepší nový podnik v soutěži Czech Bar Awards. A letos prestižní kategorii Nejlepší kavárna/café bar po zásluze ovládl.

Čtěte také: Kavárny Baby friendly aneb Spratkové divokých matek

Kromě skvělé kávy Arabica ocenila porota i její originalitu a milý personál. když budete mít kliku, obslouží vás vítěz Mistrovství ČR baristů z roku 2012 Adam Neubauer, který sem už více než před rokem přesídlil z Café Lounge.

Dům kávy

V první řadě se musíte smířit s tím, že Dům kávy na Praze 7 je hlavně obchod. Nečekejte stylovou atmosféru, sedět budete u stolků utopených mezi zbožím. Zato ta káva: voňavá a nazdobená, jak má být!

Pan kavárník Jakub Hartl je specialista na latte art, takže vsaďte na cappuccino či latte - budete svědky procesu, který vás okouzlí, o výsledku ani nemluvě. Možná to není na dlouhé posezení nad knihou, ale vezmete-li Dům kávy jako takové malé, milé italské bistro na skok přes den, rozhodně nebudete zklamáni. Další specialitou podniku jsou pak míchané nápoje s kávou a alkoholem. Opět nezbývá než doporučit. A jen tak mimochodem, vynikající Erhartova cukrárna je odtud coby kamenem dohodil. Neházejte, ale dojděte těch pár desítek metrů - nebudete litovat...

Coffee room.

Nový podnik na Vinohradech (v ulici Korunní) Coffee room. vás nejprve zaujme svojí příjemnou atmosférou. Aby také ne, když si ho založil mladý zamilovaný pár. Barista a majitel Jiří Mahr sbíral zkušenosti v Londýně a jeho přítelkyně Monika tu peče výborné domácí quiche, ale i dorty či cupcaky. Vynikající káva připravená na přístroji La Marzocco je tady pak samozřejmostí. Pochází z berlínské pražírny Barn.

Kavárna Pražírna

Vůně čerstvě pražené kávy a nezakouřené prostředí: To jsou další dvě výhody, které se přidávají k té hlavní - profesionálně připravené kávy z plantáží z celého světa. Nabídku doplňují domácí dezerty nebo delikatesní utopenci, pivo z pivovaru Kout na Šumavě a limonády od Černé Hory. To vše za rozumné ceny jen pár metrů od stanice metra I. P. Pavlova. A připojení k internetu přes wi-fi zdarma.

zdroj: Praha-levne.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

13 tipů, jak využít zbytky po kávě

Kolik berou učitelé? Je to moc, nebo málo? Hlasujte!

Holčička z popelnice našla po letech svého tátu


"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama