reklama

Sexuální sny a skutečné touhy: Ženy lžou samy sobě

O čem ženy sní a co je doopravdy vzrušuje?

Foto: Isifa/Thinkstock

Ženy lžou samy sobě. Ve skutečnosti je vzrušují mnohem tvrdší praktiky, než si samy myslí.

Zásadní rozdíly mezi představami a skutečnou pravdou o sexu v poslední době zjistily hned dva nezávislé výzkumy. Potvrdily, jak rychle se posunuje hranice mezi tím, co bylo ještě nedávno nenormální a dnes už je zcela běžné. Aspoň v představách...

Sex na veřejnosti láká, ale ...

Donedávna se dala měřit hladina sexuálního vzrušení jen u  mužů. Elektrody připevněné na penisu zaznamenaly změnu prokrvení v závislosti na tom, co zkoumaný vidí. Podobný přístroj je k dispozici už i pro ženy. Podobá se tampónu a podobně jako on se vkládá do vagíny. Přístroj (jmenuje se vaginální fotoplethysmograf) tak okamžitě a přesně určí, který vizuální podnět vzrušil ženin mozek.

Doporučujeme: Sexuální sny: Fakt toužíte po znásilnění?

A tak se prokázalo, že skutečnost se hodně liší od toho, co ženy uváděly předtím v dotazníku. Podle vědců ženy často samy sobě určité představy zakazují. Tím, co je brzdí, může být morálka, zkušenosti či získané postoje. Takže i když ženu vzrušuje sex na veřejnosti, může k němu mít takový psychický odpor, že si skutečně ani neuvědomí, že po něm doopravdy touží.

Kdo je vlastně domina?

Podobné je to i se snad nejčastější fantazií - být k sexu přinucená. V dnešní době, která tolik klade důraz na individualitu, vlastní vůli a image "silné ženy" si dámy nechtějí připustit, že by měly - slovníkem babiček řečeno -"podlehnout" muži. Přesto po tom v koutku duše zjevně touží.    

Například o svázání sní 52,1 % žen, naopak svázat někoho patří k představám 41,7 % žen. O sexuální dominanci sní 46,7 % žen.  Vědci se domnívají, že tyto překvapivě vysoké počty jsou důkazem, jak hluboko do vnímání sexu pronikla literatura. Podle nich jde o působení fenoménu románu Padesát odstínů šedi, které z kdysi úchylné praktiky udělaly střední proud. Až letos na jaře přijde do kin, jistě posune hranice ještě dál.

Sexuologové někdy tvrdí, že touha ženy po podřízenosti je vlastně jen opačným projevem nadvlády. Žena tím vlastně chce být pro muže naprosto neodolatelná. Měl by ji chtít tak strašně, že by mohla být úplně pasivní a nemusela se snažit, aby se zalíbila.

Jak se liší od mužů?

Sny o znásilnění, také jedny z nejčastějších, rovněž narážejí na společenská tabu. Jsou tak spíš symbolickým vyjádřením než reálným přáním. Totéž platí podle výsledků studií i o téměř  11 % žen, mezi jejichž představy patří sexuální zneužívání spící či zcela opilé osoby.

"Mnoho žen, které vyjádřily extrémnější fantazie založené na podřízení, tedy dominanci cizím člověkem, výslovně uvedly, že nikdy nechtějí, aby se tyto fantazie splnily v realitě," uvedl doktor Christian Joyal z University of Montreal, který jeden z uvedených výzkumů prováděl.

Právě v tom se zřejmě sexuální fantazie žen liší od těch mužských. Ženy na rozdíl od mužů jasně odlišují mezi pouhou fantazií a skutečným přáním. Muži by byli rádi, kdyby se jim jejich fantazie splnily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Milostné hry pro dospělé: Kněžna a její kočí

10 rad, jak nebláznit z práce a být v pohodě celý rok

Strašná pravda: Na celulitidu nezabere nic, Ledaže...

  

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama