reklama

Pár tipů na zdravotní dárky pro každého

Darujte svým blízkým zdraví. Známý slogan zní nudně, ale věřte, že na to lze jít originálně. Podívejte se!

Foto: Thinkstock

Už je to vážně tady, v neděli začal advent a s ním obvyklé dilema, čím koho potěšit pod stromečkem. Pokud chcete letos rozdat dárky originální, máme pro vás tipy.

Co by chtěl asi každý z nás darovat svým blízkým, je zdraví. Ačkoli to na první poslech zní nesplnitelně, je to vlastně snadné. Stačí dobrý nápad, trocha času a příjemné překvapení je na světě. A pokud by vám připadalo, že námi doporučené dárky se s těmi vašimi konkrétními adresáty tak trochu míjejí, klidně je prohoďte. Jde přece hlavně o inspiraci!

Pro maminku

Venkovní nářadí, pokud je nové a hezky zabalené, může být skvělou motivací k velmi zdravému koníčku. Zahradničením se dá spálit až 1260 kJ (300 kCal) za hodinu. Aby na dárku bylo vidět, že jste na ni mysleli s něhou a starostlivostí, můžete přidat aromatický krém na ruce.

Pro tátu

Boty na běhání jsou důležitou součástí výbavy sportovce. Kupte ty nejkvalitnější, které si můžete dovolit. Navštivte specializovaný obchod, kde vám pomohou vybrat správný model podle těžiště a šířky paty. Pokud si nejste jisti, můžete tátu vytáhnout na nákup a vybrat je spolu.

Doporučujeme: 10 zásad běhání: Na muziku zapomeňte

Pro kolegu nebo kolegyni

Kvalitní čaj udělá radost a zpříjemní chladné zimní dny. Užijte si ho společně a výběru se nebojte - ve specializovaných prodejnách bývá nabídka opravdu velká. Obsažené antioxidanty deaktivují volné radikály, které způsobují stárnutí a přispívají ke vzniku mnoha nemocí. A nemusíte se bát, že je to dárek obyčejný - některé druhy čaje jako třeba Matcha Tea jsou opravdu luxusní. 

Pro neteř nebo vnučku

Zkuste svým dětským příbuzným přiblížit, jaké to bylo v dobách, kdy bylo skákání přes švihadlo oblíbenou hrou. Je to levné, zábavné a prospívá to fyzické kondici.

Pro sousedy

Pokud máte velmi dobré vztahy s lidmi bydlícími poblíž, můžete je překvapit třeba domácími sušenkami. Pečlivě je zabalte, aby vypadaly lákavě. Pokud při jejich výrobě použijete zdravý tuk a třeba sušené brusinky nebo kvalitní čokoládu, bude to opravdu zdravý dárek. Lze přiložit hezky napsaný recept.

Pro přítelkyni

Poukaz na masáž každou ženu potěší. Konec roku je spojen se spoustou práce, která je nezřídka fyzicky náročná a může vést k bolestem zad. Prezent, který znamená zároveň ocenění této práce i péči o její pohodlí a zdraví, bude skvělým překvapením.

Pro kamaráda

Cestování nemusí stát tisíce, ani nemusíte jet na druhý konec světa. Sbalit batoh a vyrazit na společný výlet, třeba jednodenní zájezd na hory - to je lepší než zbytečná věc. Společné chvíle při zdravém aktivním pohybu budou odměnou pro vás oba.

Pro fit babičku

Posilování s lehkými činkami by mělo být součástí života všech žen nad čtyřicet let, aby předcházely osteoporóze. Je-li babička v kondici a ráda zkouší nové věci, můžete jí pořídit elegantní dámské činky. Její kosti budou silnější a dost možná ji to bude i bavit.

Přečtěte si: Velmi křehké celebrity: Koho trápí řídnutí kostí?

Dárek "pro jistotu"

Někteří lidé kupují raději pár maličkostí navíc a něco na tom je. O Vánocích se nesmí na nikoho zapomenout. Kvalitní čokoláda potěší téměř každého a opravdu prospívá zdraví, patří totiž mezi superpotraviny. Obsahuje mnoho prospěšných látek, jako antokyany, které odbourávají volné radikály, dále také stopové prvky a vitamíny. Ale raději si připravte více variant těchto dárků. Diabetika potěší spíše luxusní balení ořechů.

(pez)

Zdroj: lifestyle.yahoo.com

více na uLékaře

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kouzelné bylinky pro snazší porod a poporodní hojení

Konopí bez receptu a bez omámení: Jak léčí "tráva"?

Chřipka, viróza? Jaké léky vám ještě víc uškodí?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama